RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Rashaad Singleton: „Simt că va fi un sezon special pentru Energia”

/ 6 septembrie 2012

Energia Rovinari se va putea baza în sezonul 2012-2013 pe o nouă piesă, pivotul american Rashaad Singleton, sosit din campionatul Japoniei pentru a încerca o altă provocare, în Divizia A din România.

După doar câteva săptămâni petrecute pe meleagurile noastre, Singleton pare însă, să se fi acomodat perfect atât sub comanda lui Slobodan Nikolic, cât şi cu „micul univers” local. Jucătorul în vârstă de 25 de ani, 2,13 m şi 117 kg, are numai cuvinte de laudă la adresa noilor colegi de echipă, dar şi a oraşului gorjean, care îi aminteşte de casă.

www.sportringorj.ro vă prezintă o parte din interviul în exclusivitate luat americanului, interviu pe care îl puteți citi integral în ultimul număr apărut al săptămânalului Sport în Gorj.

Reporter: Cum apreciezi prima ta experienţă în România?
Rashaad Singleton: În Europa mai ajunsesem de vreo două ori, în Spania şi în Germania, dar România este într-adevăr prima mea experienţă. Şi chiar bucur că am ajuns în această ţară, totul este grozav, iubesc deja mâncarea de aici, lumea e foarte amabilă, clima e puţin diferită, dar totul este peste aşteptări, abia aştept să cunosc mai bine zona şi să mă obişnuiesc. Iar oraşul mi se pare ideal, eu am crescut într-un oraş mai mic şi mă simt mai bine aici. În ultima vreme am stat într-un oraş mare, am fost la Tokyo, iar acolo era o nebunie! Eu sunt obişnuit cu oraşele mici, aşa că Târgu Jiul este perfect pentru mine.

Rep.: Cum ai ajuns să alegi Energia?
R.S.: Un prieten de-al meu mi-a adus la cunoştiinţă că există o echipă din România care are nevoie de un pivot, iar eu la rândul meu dorind să fac pasul în Europa, am acceptat relativ repede. Între timp aflasem că e vorba de Energia, o echipă ce mai are în componenţă şi alţi jucători străini, chiar şi americani. Deci totul mi s-a părut o bună oportunitate, în condiţiile dorite de mine.

Rep.: Ce părere ţi-ai făcut până acum de noua ta echipă?
R.S.: Cred că e vorba de o echipă bună. De aceea simt că va fi un sezon special pentru Energia, sincer avem multe piese valoroase în lot. Cred că avem dorinţa de a câştiga, suntem nişte jucători muncitori, iar lucrul cel mai important mi s-a părut acela că totul funcţionează ca o echipă, nu există vedete care să joace doar individual.

Rep.: Crezi că vei avea probleme de adaptare la stilul european de joc?
R.S.: Nu, dincolo de provocarea pe care o reprezintă venirea mea în Europa, consider că sunt pregătit. Şi mă refer aici şi la „zonă”, acolo unde deja sunt obişnuit. Pentru mine baschetul este unul singur, şi cu apărarea în zonă şi cu stilul mai spectaculos. Dacă te crezi jucător de baschet, trebuie să joci chiar tot, să fii un jucător complet.

Rep.: Ce părere ai despre Louis Darby?
R.S.: Că este un jucător uimitor. Chiar îmi place foarte mult, este un jucător atât de versatil, joacă la fel de bine atât pe faza ofensivă, cât şi pe faza defensivă, aduce un mare plus pentru echipă. De aceea, dacă mai ţinem cont şi ce ceilalţi colegi, cred cu tărie că vom face un sezon foarte bun.

Energia lui Rashaad vine din credinţă!

Nici americanul Rashaad Singleton nu face excepţie de la moda jucătorilor de baschet atunci când vine vorba despre „podoabele” de pe piele, în speţă tatuajele. Numai că, în cazul lui Rashaad, desenele de pe corp au o semnificaţie cu totul specială: credinţa în Dumnezeu! Noul pivot al Energiei se testăinuie: „Majoritatea tatuajelor mele sunt pe teme religioase, creştine, pentru că eu chiar sunt un om foarte religios. De fapt, asta e tăria mea, de aici vine totul, nici nu pot spune în cuvinte cât înseamnă Dumnezeu pentru mine. Iar tatuajele, în care se regăsesc chiar şi câteva versete, sunt menite a-mi aduce tot timpul aminte cine sunt eu. Am crescut într-o familie destul de religioasă, în fiecare duminică mergeam toţi la biserică. Sper ca şi aici să continui tradiţia. Încă nu am vorbit cu nimeni despre asta, dar sper să găsesc timpul necesar să mai ajung şi pe la biserică, în ciuda antrenamentelor zilnice”, mărturiseşte Rashaad Singleton.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.