RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Debut de campionat în Liga a III-a cu derby gorjean la Rovinari

/ 30 august 2012

             Lunga vară fierbinte se încheie și pentru echipele de liga a III-a, echipe care au fost nevoite să-și modifice în două rânduri planurile pregătirilor datorită amânărilor federației, celor două fiind foarte aproape să li se mai adauge una, doar intervenția lui Mircea Sandu făcând, ca în sfârșit, ediția 2012-2013 să debuteze în acest weekend.

Distribuite într-o serie ce se întinde din Vâlcea și Dolj și până-n Timiș și Arad, echipele gorjene au parte de un debut de campionat încins, două dintre ele, Pandurii II Târgu Jiu și Minerul Mătăsari, urmând a juca în deplasare după ce vor avea de susținut la mijlocul săptămânii și partide în turul IV al Cupei României Timișoreana. Cu patru echipe în serie, Gorjul va avea parte de destul derby-uri locale în care se vor încinge spiritele, orgoliile și ambițiile, iar prima etapă programează deja o primă întâlnire de acest gen. La Rovinari, Jiul va primi vizita Minerului Mătăsari într-un meci care se anunță extrem de disputat. Jiul Rovinari pornește acest sezon fără foarte multe achiziții, Neacșu, Nicolovici și Zamfir fiind cele mai importante nume noi, restul fiind tineri jucători promovați din propria pepinieră, în vreme ce echipa din Mătăsari a pornit în această vară o acțiune de remaniere masivă a lotului, antrenorul Victor Ardeoiu mergând și el pe mâna unor jucători foarte tineri, dornici de afirmare. Ce va ieși din acest meci, rămâne de văzut, partida fiind deschisă oricărui rezultat.

 Deplasări la nou promovate

Minerul Motru, o echipă care a terminat anul trecut pe locul secund și care și în acest an are obiective îndrăznețe, va începe sezonul cu un meci în deplasare, în fața unei nou promovate, ASRA Apă Craiova. Fane Nanu și-a întărit lotul cu o serie de jucători de perspectivă, precum Petculescu, Chirea, Bogdanovici sau Rogoveanu, însă au plusat și la capitolul experiență prin aducerea unui golghetere veritabil de la nivelul ligii secunde, Laurențiu Boroiban fiind pentru două sezoane jucătorul motrenilor.

Și echipa a doua a Pandurilor va avea parte de o deplasare în fața unei echipe ce va avea de partea sa aplombul dat de primul meci disputat după promovare, trupa lui Cristi Popescu jucând în compania celor de la Muncitorul Reșița. Echipa reșițeană a promovat în urma unui baraj disputat la Severin și câștigat în fața campioanei Gorjului, Petrofac Țicleni, însă întâlnirea cu Pandurii II va fi altceva. Cristi Popescu dispune de un lot mult mai valoros decât cel avut de echipa din Țicleni, iar dacă antrenorului îi va ieși mix-ul dintre tinerii avuți în lot, cei trimiși la echipa a doua de Petre Grigoraș și jucătorii cu experiență pe care îi are în echipă, precum Chibulcutean sau Orac, Pandurii II poate face un campionat foarte bun.

Programul primei etape:

31 Aug, 18:00

Jiul Rovinari

  –  

Minerul Mătăsari
31 Aug, 18:00

Oltchim 

  –  

Școlar Reșița
31 Aug, 18:00

Flacăra Făget

  –  

Millenium Giarmata
31 Aug, 18:00

CSM Lugoj

  –  

FC Timişoara II
31 Aug, 18:00

Mun. Reșița

  –  

Pandurii 2 Tg. Jiu
1 Sep, 17:00

Apă Craiova

  –  

Minerul Motru
1 Sep, 17:00

 Vladimirescu 

  –  

Autocatania 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.