RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, punct şi la Vaslui

/ 12 august 2012

Pandurii Târgu Jiu a rămas neînvinsă şi după deplasarea de la Vaslui. Gorjenii au obţinut primul punct pe terenul echipei lui Porumboiu în Liga 1, scor 0-0.

Echipa lui Grigoraş a avut şi un penalti clar, neacordat de arbitrul Radu Petrescu.

Fără golgheterul Răduţ, lăsat la Târgu Jiu, accidentat, Petre Grigoraş a mizat pe defensivul Rusu în centrul liniei mediane. Mai multă siguranţă, dar mai puţină forţă ofensivă. Mutare reuşită, de altfel. Vasluiul a rămas departe de poartă, dar nici gorjenii nu au călcat în careul advers. Băieţii lui Grigoraş şi-au făcut probleme singuri. Mingote a degajat greşit, în Sburlea, dar a avut noroc că mingea a sărit în afara porţii (‘26). Din lupta aprigă de la centru a mai rezultat o şansă. Tot pentru Vaslui. Stanciu, scăpat prin careul oltenilor, a fost blocat in-extremis de Viera (‘40).Dar şi oltenii au avut şansa lor. În finalul primei părţi, Maxim a fost faultat clar de Sînmărtean în careul moldovenilor, dar centralul Radu Petrescu nu a dictat nimic.

Grigoraş a zâmbit amar şi la pauză a schimbat foaia. Matulevicius a intrat pe teren, însă golul putea veni de la Vlad. Fundaşul l-a depăşit uşor pe Milanov, a înţepat mingea pe sub Coman, dar Varela a respins din faţa porţii (‘58). Tot pe atac a mizat şi Şumudică. Din fericire, Antal a greşita ţinta din câţiva metri după o brambureală în careul pandurilor. Presiunea gazdelor s-a înteţit. Mingote a salvat eroic mai târziu la şutul lui Marius Niculae (‘61). Grigoraş a replicat cu încă un om de atac, Karim, apoi cu Lemnaru pentru a potoli furia moldovenilor. Pandurii putea pleca cu trei puncte în prelungiri dacă şutul lui Ibeh prindea cadrul porţii. Şi un punct e bun pe terenul candidatei la titlu, FC Vaslui, încă o premieră în dreptul grupării oltene în Liga 1.

Pandurii a acumulat 10 puncte şi rămâne lider, în timp ce FC Vaslui a acumulat 5 puncte.

FC Vaslui – Pandurii Târgu Jiu 0-0 (0-0)

FC Vaslui: Coman – Milanov, Varela, Charalambous, Sălăgeanu – Stanciu (min. 90+2 Cordoș), N’Doye, R. Costin (min. 61 Antal), Sânmărtean – M. Niculae, Sburlea (min. 84 Buhăescu). Antrenor: Marius Șumudică.

Cartonașe galbene: Sălăgeanu (min. 19), Charalambous (min. 40), N’Doye (min. 41), Sânmărtean (min. 54).

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Viera, Mamele, Vlad – Al. Grigoraș (min. 46 Matulevicius), Rusu (min. 69 Boutadjine), Nistor, Ibeh – Voiculeț (min. 88 Lemnaru) – Maxim. Antrenor: Petre Grigoraș.

Cartonașe galbene: Vlad (min. 20), Viera (min. 37), Ungurușan (min. 64), Matulevicius (min. 74)

Arbitri: Radu Petrescu – Valentin Avram, Vladimir Urzică.

Stadion „Municipal” Vaslui, spectatori: 2.000

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.