RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Proiectul under 23

/ 11 iulie 2012

Federația Română de Baschet a luat în această vară și o decizie bună, care o poate compensa într-o oarecare măsură pe cea proastă, aceea de a lăsa echipele să joace în Divizia A fără niciun jucător român.

Înființarea unui campionat under 23 pentru echipele din Divizia A pare să fie singurul lucru bun din baschetul românesc din ultimii ani, decizia putând da aripi unor tineri baschetbaliști care altfel n-ar mai avea unde să se poată desfășura în condițiile unui campionat intern dominat de străini.

Secundul Energiei, Radu Stroescu, va fi, cel mai probabil, cel căruia clubul gorjean îi va da această responsabilitate: „Probabil că va trebui să mă ocup eu de această echipă, încă nu s-a stabilit, dar, având și un buget nu foarte mare, va trebui să ne organizăm cât mai bine. Este posibil să se meargă pe ideea unui campionat împărțit în patru grupe, pe criterii geografice, și să se joace lunea, pentru a nu încurca pe nimeni”, a declarat Radu Stroescu.

            Fostul jucător al Energiei, mâna dreaptă a lui Slobodan Nikolic la prima echipă, a dezvăluit și care vor fi resursele pe care se va baza această echipă under 23: „Este nevoie de astfel de competiții, de jocuri, care să le ofere tinerilor noștri jucători posibilitatea de a evolua prin joc și de a putea să se impună mai târziu pentru prima echipă. Bratoloveanu și Deconescu sunt jucători care vor avea ocazia de a confirma și de a crește, Roșu se încadrează și el în criteriul de vârstă și s-ar potrivi și el pentru această competiție, în funcție și de jocurile echipei mari, de minutele pe care le-ar prinde acolo. Echipa ar urma să fie completată cu câțiva juniori de la echipa care este campioană națională, cu juniori de 16-17 ani pentru care astfel de jocuri s-ar dovedi extrem de utile pentru cariera lor ulterioară. Nu ne va interesa scorul în aceste meciuri, mă gândesc că nimeni nu-și va propune asta, important e ca acești copii să poată să joace și să crească”, a încheiat secundul Energiei.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.