RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Nou sistem în Cupa României la baschet

/ 2 iulie 2012

Federația Română de Baschet a schimbat din acest sezon modul de desfășurare al Cupei României.

Patru echipe, participante în competițiile internaționale organizate de FIBA EuroChallenge, sunt calificate direct în sferturile de finală ale Cupei României, pentru celelalte patru locuri urmând a se lupta celelate 12 echipe din Divizia A, acestea fiind împărțite în trei grupe de câte patru echipe. Din aceste grupe se va califica fiecare câștigătoare de grupă, iar de pe locul secund va merge mai departe o singură echipă din cele trei grupe. Pentru ultimul loc în sferturi, criteriul principal de departajare va fi numărul de puncte acumulate, urmat de criteriul coeficientului puncte marcate/primite.

Cele patru echipe care nu au emoții în debutul competiției sunt Asesoft Ploiești, BC Timișoara, BCMU Pitești și Gaz Metan Mediaș.

Energia a fost repartizată în cea mai puternică grupă, cu BC Mureș Târgu Mureș, CSM Oradea și BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc. Turneele se vor desfășura pe terenuri neutre, care încă nu au fost stabilite, în perioada 28-30 septembrie.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.