RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Derby gorjean cu implicații în lupta pentru promovare

/ 14 mai 2012

Liga a III-a programează marți o nouă etapă intermediară, în seria a IV-a urmând a se disputa un derby gorjean care poate influența lupta pentru primul loc, Jiul Rovinari primind vizita celor de la Minerul Motru.

Minerul Motru merge la Rovinari de pe locul doi în clasament, la șase puncte în spatele celor de la Damila Măciuca, echipă care va juca în aceeași rundă, în deplasare, cu Pandurii II Târgu Jiu.

Antrenorul Jiului, Cătălin Trofin, spune că partida va fi una extrem de disputată, rovinărenii având de luat și o revanșă pentru înfrângerea suferită în turul campionatului: „Mergem la victorie, dar trebuie să ținem cont că este un derby și că, probabil, ei se agață de această etapă, în care Damila joacă la Pandurii II. Ei speră să promoveze, iar noi ne dorim o revanșă pentru înfrângerea pe care am suferit-o în tur, când situația era invers, ba chiar pot spune că eram într-o postură mult mai bună, înaintea acelui meci fiind lideri, cu un avans de 7 puncte, așa că mă aștept la un meci în care fiecare tabără va lupta din toate puterile pentru victorie. Mă bucur că avem tot lotul la dispoziție, aveam 8 jucători la limită, însă niciunul n-a primit cartonaș în etapa trecută, iar Lăcătușu dă și el semne că și-ar reveni și ar putea juca și el”, a declarat, pentru Sport in Gorj, Cătălin Trofin.

În tabăra Minerului, optimismul este mult mai temperat decât în urmă cu câteva etape, asta și după punctele pierdute de motreni, dar și de rezultatele obținute de contracandidată: „După câte se vede, minunile sunt excluse. Și-au luat oamenii toate măsurile. Ultima speranță era la Caracal, dar nu au pierdut acolo… Dacă ne trezeam mai devreme… Speranțele noastre au început să se risipească odată cu meciul avut de ei la Mătăsari, dacă nu câștigau acolo altfel stăteau lucrurile. La programul pe care îl aveau, cu meciuri grele în deplasare la Mătăsari, Caracal și Pandurii II, ne făcusem speranțe, dar ei au luat deja 6 din 9 puncte din aceste meciuri!”, a declarat Mihai Cernica, directorul sportiv al minerilor. Acesta spune că deja se gândesc la sezonul viitor, unul în care Minerul Motru este obligat să lupte pentru promovare: „În vară trebuie să aducem 2-3 jucători cu care să ne completăm lotul. Anul acesta nu aveam obiectiv promovarea. Acum suntem mulțumiți și de poziția din calsament și de jocul echipei și trebuie să ne gândim la viitor. În urma discuțiilor avute cu Fane Nanu, căruia îi expira contractul în vară, avem acceptul său verbal de a continua împreună, mai trebuie doar să semnăm contractul. Suntem mulțumiți de ceea ce a făcut aici, iar situația din clasament ne obligă să avem continuitate la nivelul antrenorilor. În plus, ne dorim să continuăm politica de promovare a tinerilor jucători din zonă”, a mai declarat Mihai Cernica.

În aceeași etapă, la Târgu Jiu, Pandurii II va primi vizita liderului seriei, Damila Măciuca, în vreme ce Minerul Mătăsari se va deplasa pentru un meci în compania ultimei clasate, Ghecon Lăpușata, toate meciurile fiind programate să înceapă marți, de la ora 18:00.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

2 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.