RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Meciul portarilor

/ 10 mai 2012

Energia a fost foarte aproape de a le oferi o surpriză neplăcută puținilor fani care au mai venit la Sala Sporturilor pentru ultimul meci de acasă din acest sezon. Echipa gorjeană s-a impus cu emoții, scor 24-23 (15-8), în fața celor de la Dinamo.

Partida cu Dinamo Călărași părea o simplă formalitate pentru gorjeni după felul în care a început meciul de la Târgu Jiu. Energia a apăsat pe accelerație din start, portarul Dragomir a prins o zi de excepție închizând minute bune buturile echipei sale, iar scorul a început să ia proporții. La 15-6 pentru Energia, singura întrebare era aceea la ce diferență vor reuși să învingă băieții lui Andrieș, însă până la pauză dinamoviștii au redus din handicap marcând două goluri care au fost ca o avertizare pentru ceea ce avea să urmeze în partea a doua a meciului.

Repriza secundă n-a mai fost una la fel de liniștită precum prima. Paradele lui Dragomir n-au mai fost suficiente, în poarta dinamoviștilor Marocico făcând și el adevărate minuni. Încet, încet, oaspeții au forțat revenirea, la jumătatea reprizei secunde mai aveau doar trei goluri de recuperat, tabela inidcând 21-18 după trei goluri consecutive ale veteranului Purcărea, de neoprit pentru apărarea gorjeană. În tot acest timp, contraatacurile Energiei au fost finalizate cu ratări incredibile ale extremelor Asoltanei și Apolzan, ultimul parcă prea stresat de faptul că nu va reuși să-și păstreze avantajul avut în fruntea clasamentului golgheterilor. Singurul gol al lui Apolzan din partea a doua a partidei avea să vină abia cu cinci minute înainte de final, acesta punctând din aruncarea de la 7 metri pentru 24-21. Au urmat cinci minute aproape negre, Energia n-a mai reușit să înscrie, dinamoviștii au ajuns la 24-23 și au avut ocazia chiar de a egala în ultima secundă, călărășenii solicitând o lovitură de la 7 metri pe care însă nu au primit-o, iar trupa lui Andrieș a scăpat de o umilință pe teren propriu în fața unei echipe care încă mai are de luptat pentru evitarea locului ce duce la barajul retrogradării.

 

Energia Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Călărași 24-23 (15-8)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori:200

Energia: Dragomir (26 intervenții), Rădulescu, Motoi, Asoltanei (5), Apolzan (8), Giotoiu (3), Păiuș (3), Șandru (2), A. Popescu (3), V. Popescu, Ilieș, Udriștoiu, Mledenciu, Marii. Antrenor: Liviu Andrieș.

Dinamo: Marocico (22 intervenții), Drenceanu, Botaș, Cojocea (4), Purcărea (12), Vasile (1), Stamate (1), Săulescu (1), Capotă (3), Cârstea (1), Ionel. Antrenor: Sebastian Bota.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.