RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Gabriel Bekes: „Am promis că ne vom apăra titlul și acest lucru s-a realizat!”

/ 7 mai 2012

CSS Târgu Jiu are în vitrină un nou trofeu adus de o generație de excepție, actuala echipă under 14 reușind să se păstreze în fruntea baschetului românesc la această categorie de vârstă.

Antrenorul Gabriel Bekes este bucuros de faptul că promisiunea făcută înaintea începerii turneului, aceea de a câștiga din nou titlul, a fost repspectată și spune că și-ar dori să vadă pe viitor jucători din această echipă în teren jucând pentru echipele din Divizia A: „Ne-am comportat foarte bine, e un rezultat deosebit. Am promis de la început că ne vom apăra titlul și acest lucru s-a realizat. Vom încerca cu acești copii, pe viitor, dacă se poate, să joace baschet, să îi promovăm la echipe. Dar, trebuie muncă, seriozitate și sprijin din partea tuturor”, a spus tehnicianul târgujian. Acesta a ținut să mulțumească tuturor celor care au făcut posibil ca acest turneul final să se dispute la Târgu Jiu: „A fost o ediție de campionat reușită, cu un Turneu Final pentru care mulțumim celor care ne-au ajutat, Primăriei, Consiliului Local Târgu Jiu, domnului primar. Au mai pus umărul Artego, Hidroconstrucția, Hotel Anna. Ne-au ajutat și părinții, presa, toată lumea. Cred că a fost un spectacol deosebit. Ne pare rău că nu am jucat în finală din nou cu Clujul, dar poate a fost mai bine. Copiii s-au comportat bine pe parcursul acestui turneu”, a mai spus Gabriel Bekes.

Dacă în ceea ce privește echipa, Bekes este pe deplin mulțumit, în ceea ce privește unul dintre jucătorii săi, antrenorul celor de la CSS Târgu Jiu are un mare regret la sfârșitul acestui Turneu Final: „Îmi pare rău pentru Alexandru Berca pentru că nu a fost nominalizat pentru niciun premiu deși la început trebuia să fie în primul cinci. L-a sărit rândul, a fost o mutare, dar eu îl felicit pentru că a fost unul dintre cei mai buni jucători și în meciul cu Clujul și în finală. Eu i-aș fi dat, poate, chiar și premiul pentru MVP, cu toate că și Adi Vlad l-a meritat, dar el a luat mai multe premii și putea să se renunțe la un premiu și pentru el”.

În legătură cu viitorul acestor tineri baschetbaliști, Bekes are alte regrete, antrenorul târgujienilor spunând că nu există un viitor sigur, un plan concret pornit de la federație: „De la anul nu se știe nimic… Eu nu mai pot să promit nimic pentru la anul din partea managementului care se vrea și a strategiei. Eu sunt tare nemulțumit. Nu se știe nimic. Sunt supărat chiar și pe modul în care federația ne tratează pe noi, partea de juniori, cu anumite lucruri care se răsfrâng și asupra lotului național și asupra valorii sportivilor juniori. Nu pot să spun câți dintre acești copii vor juca în Divizia A peste câțiva ani. Nu știu câți vor mai dori să joace baschet, ce condiții vor mai fi peste cinci ani”, a mai declarat Gabriel Bekes. Acesta ține să menționeze că pentru a ajunge la aceste performanțe cu această grupă de copii a fost nevoie de un plan bine pus la punct: „Deocamdată am ieșit din nou campioni, sunt foarte bucuros că munca a fost răsplătită. Să știți că acești copii au muncit. Strategia pe care am aplicat-o de trei ani a fost una bună. Este a șasea finală în trei ani de zile, două titluri naționale, un loc doi la minibaschet și un locul trei la under 14 și două locuri patru la turneul final. Eu zic că acești copii au confirmat extraordinar și să sperăm că vor juca baschet în continuare, măcar de plăcere, dacă nu de performanță”, a încheiat Gabriel Bekes.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • Damian spune:

    Iata ca Dl.Bekes demonstreaza inca o data ca rezultatele obtinute in ultimii doi ani nu au fost intamplatoare iar munca, daruirea si eforturile copiilor, parintilor si dl. antrenor si-au aratat roadele. De remarcat totusi faptul ca an de an fiecare turneu final aduce in prim plan un alt nivel de pregatire si un joc mult mai viguros. Echipa va trebui sa munceasca si mai mult pentru a se mentine in elita baschetului romanesc la aceasta varsta a junioratului. Da, cred ca toti sunt de acord ca jucatorul Alex Berca merita un premiu special din partea reprezentantului FRB. Nu se putea insa lua un premiu din cele care au fost atribuite lui Adi Vlad ale carui merite sa recunoastem cu totii, sunt incontestabile. Titlul de MVP nici nu se putea pune in discutie, s-a atribuit corect in functie de mai multe aspecte si calitati deosebite manifestate in joc cum ar fi: abilitate, puncte inscrise, aparare, coordonare, asisturi, recuperari, mingi furate jucatorilor adversi, eficienta, eficacitate, capacitate de efort, etc. Din acest punct de vedere consider ca am fi rautaciosi daca nu am fi corecti si nu am da Cezarului ce este al Cezarului. Nimeni nu contesta calitatile lui Alex si de aceea, personal, sunt dezamagit ca s-au atribuit jucatorului Tim Ghita de la echipa Mobitelco, doua trofee, in conditiile in care acesta s-a prezentat destul de slab in acest turneu final, oricum sub nivelul lui Alex. Cu alte cuvinte, ar fi fost corect si de bun simt fie ca Tim sa faca parte din THE BEST FIVE iar Alex Berca sa primeasca trofeul de cel mai tehnic jucator, fie viceversa. In acest mod, consider ca lucrurile ar fi fost aranjate asa cum a aratat si realitatea de pe teren. Este regretabila pozitia reprezentantului FRB creand o anumita stare negativa de spirit in randul jucatorilor nostri dar nu este nici prima data si nu va fi nici ultima cand nu se vede ce trebuie sa se vada. Sa ne amintim de turneul final de anul trecut care s-a desfasurat la Dr.Tr.Severin, unde Silviu Sanda ar fi meritat fara doar si poate titlul de cel mai bun aparator, acelasi titlu meritandu-l si in acest an. Mai mult, nu sunt singurii din echipa care ar fi meritat un premiu special, intrucat fiecare dintre ei este special pentru noi toti. Prin munca, daruirea si devotamentul lor au reusit sa mentina cupa campionilor in orasul nostru, fapt care ne face cinste si ne onoreaza in egala masura. Cinste lor, cinste campionilor ! Succes baieti in continuare si ramaneti o echipa, indiferent de parerile unora sau altora ! Numai impreuna veti reusi sa fiti performanti pentru ca baschetul este un joc de echipa. Dumnezeu sa ne ajute !

  • Dan spune:

    Minunat eveniment sportiv si ma bucur ca in sfarsit, iubitorii de baschet au avut sansa sa urmareasca un turneu final de baschet in localitatea noastra. In felul acesta, tanara generatie din Tg. Jiu, are un exemplu demn de urmat si anume sa practice un sport de exceptie, care sa-i ajute sa creasca frumos si armonios. Cinste organizatorilor ! Baietii s-au comportat admirabil pe intreaga durata a turneului iar castigarea medaliei de aur a fost mai mult decat meritata. Din pacate nu au existat atatea premii care sa fie oferite tuturor jucatorilor dine chipa gorjeana dar un lucru este cert: REZULTATUL ESTE AL ECHIPEI SI ESTE UNUL REMARCABIL! Sigur, fiecare dintre noi putem sa avem o parere mai mult sau mai putin obiectiva vizavi de premiere. Cel mai bine ar fi sa ne aruncam o privire pe statisticile jucatorilor U14, care, din punctul meu de vedere elimina orice pozitie subiectiva. Este clar ca Alex Berca merita un loc in primii cinci sau macar trofeul de cel mai tehnic jucator. Acordarea titlului de MVP jucatorului Adrian Vlad este mai mult decat legitima, statisticile acestuia fiind de-a dreptul laudabile. Una peste alta, copiii au scris ieri istorie in orasul nostru si trebuie sa le uram cu totii, succes in continuare. http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/u14/statistici-jucatori/

  • realgorj spune:

    Bravo baieti ! In felul aceesta Gorjul este cunoscut si altfel decat un judet de mineri ! Pe de alta parte, ii inteleg ingrijorarea lui Gabi Bekes. Avem nevoie, pentru noi si copiii nostri, de baschet de performanta. Sa vedem reactia autoritatilor responsabile, ca tot incepe campania electorala…Luati 10% din ce se da la sportul cu spectatori mancatori de seminte si ajunge si la baschet, si la handbal (daca sefii de la handbal joaca cinstit…)

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.