RSS post comments feeds rss email feeds twitter

CSS Târgu Jiu nu s-a încurcat nici de mureșeni

/ 3 mai 2012

Învingătoare clară în prima etapă, în meciul cu CSS Gheorghieni, CSS Târgu Jiu a învins fără drept de apel și pe BC Mureș Târgu Mureș, scor 98-34 (29-15, 23-3, 30-10, 16-6), și s-a calificat în semifinalele Turneului Final al Campionatului Național de baschet rezervat juniorilor U14.

Elevii lui Gabriel Bekes au abordat meciul cu mureșenii destul de relaxat, acest lucru observându-se mai ales în faza de apărare, însă și în aceste condiții diferența de valoare a fost mai mult decât evidentă. Vlad a fost din nou cel mai bun marcator al meciului, cu 30 de puncte, trei coechipieri ai săi reușind câte un double double, Radu Rîșniță cu 10 recuperări și 12 assisturi, Alexandru Berca, 12 assisturi și 12 puncte, și Camil Berculescu, 17 recuperări și 20 de puncte, ultimul fiind destul de aproape chiar de un dublu double double.

Tot în Grupa B, U Mobitelco 1 Cluj a trecut fără probleme de CSS Gheorghieni cu 104-29 (29-2, 24-6, 23-7, 28-14) astfel încât meciul de mâine dintre CSS Târgu Jiu și U Mobitelco 1 Cluj va stabili câștigătoarea grupei locul de pe care cele două echipe vor pleca spre semifinale.

În Grupa A LPS CSU Pitești a învins la limită pe Laguna București cu 40-38 ((15-8, 13-5, 6-13, 6-12), iar Dan Dacian 1 București s-a impus fără probleme, scor 72-56 (34-12, 5-17, 13-16, 20-11) în fața celor de la CS Speranța Dinamic Cluj. Cei de la Dan Dacian s-au calificat în semifinale, indiferent de rezultatele ultimei etape, în vreme ce pentru al doilea loc ce duce spre simifinale din această grupă se vor lupta LPS CSU Pitești și CS Speranța Dinamic Cluj.

Ultimul meci din grupe pentru CSS Târgu Jiu, cel de vineri cu U Mobitelco 1 Cluj, este programat a se disputa începând cu ora 18:30.

www.sportingorj.ro

Comentează!

4 Comentarii până acum

  • :) spune:

    Si Radu Risnita a fost aproape de un triple-double , avand pe langa cele 10 recuperari si 12 pase decisive si 8 puncte.

  • bubu spune:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Double_%28basketball%29

    Domnule Cristi….nu exista notiunea de dublu double double…si persistati in eroare desi vi s-a mai atras atentia de catre altcineva acum ceva vreme

    • Linkul pe care l-ati atasat va da si raspunsul corect, daca veti citi cu mai multa atentie. Am sa va redau exact paragraful care face referire la acest caz:

      „A double-double is defined as a performance in which a player accumulates a double-digit number total in two of five statistical categories—points, rebounds, assists, steals, and blocked shots—in a game. The most common double-double combination is points and rebounds, followed by points and assists.[1] Double-doubles are fairly common in the NBA. During the 2008–09 season, 69 players who were eligible for leadership in the main statistical categories recorded at least 10 double-doubles during the season.[2]
      Special double-doubles are rare. One such double-double is called double double-double (also referred to as 20-20 or Double-20). It occurs when a player accumulates 20 or more in two different statistical categories in a game.[3][4][5] Another such double-double is called a triple double-double (also referred to as 30-30).[6]”

      Singura eroare poate fi considerată aceea că am scris dublu double double în loc de double double-double…
      Oricum, multumesc pentru atentie si, de fiecare data, va asigur ca voi incerca sa-mi indrept erorile, daca ele exista. Asa ca, de fiecare data cand apar nelamuriri, putem verifica si putem invata impreuna mai multe despre acest frumos sport.

      Iata si un alt link, de la un site specializat in acest sport, care foloseste termenul de dublu double double:

      http://www.totalbaschet.ro/articole/9205/Carla-Bartee-izbute%C8%99te-al-doilea-dublu-double-double-%C3%AEmpotriva-Olimpiei-Bucure%C8%99ti

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.