RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia și-a mulțumit fanii chiar dacă a ratat calificarea în semifinale

/ 20 aprilie 2012

Meciul cu numărul patru al sfertului de finală dintre Energia Rovinari și Gaz Metan Mediaș s-a încheiat cu victoria echipei ardelene cu scorul de 72-83 (24-24, 13-17, 14-16, 21-26), iar oaspeții merg mai departe în semifinalele Diviziei A de baschet masculin trecând de gorjeni cu scorul general de 3-1.

După extraordinarul meci de miercuri, când Energia s-a impus cu 89-69, trupa lui Slobodan Nikolic a început în forță și meciul cu numărul patru în fața unui public numeros și frenetic. 10-0 după două minute și jumătate de joc și toată sala visa cu ochii deschiși la un nou succes al Energiei, însă la echipa gorjeană avea să se facă simțit efortul din ziua precedentă mult prea devreme. Oboseala și ritmul ridicat în care s-a jucat în primele cinci minute l-au dus pe Darby în pragul leșinului, o porție de zahăr și câteva minute de repaus fiind necesare americanului pentru a putea reveni în joc.

Odată cu ieșirea lui Darby, jocul Energiei a scăzut, iar Gazul s-a apropiat la doar patru puncte, 16-12. Ajutați și de un arbitraj extrem de ciudat, oaspeții au preluat conducerea cu 21-22 după patru puncte consecutive ale lui Mitchell, dar primul sfert avea să se încheie la egalitate, scor 24-24, după o reușită de trei puncte a lui Troupe și o replică de două a lui Ivanovic.

Sfertul secund a început rău pentru Energia care s-a văzut sancționată cu un antisportiv și scorul a devenit 24-29. Gaz Metan Mediaș a reușit să se distanțeze la șapte puncte de gazde, scor 28-35, după ceva mai mult de cinci minute de joc din sfertul secund, Steffel și Drăgușin făcând apoi ca tabela să arate 30-37. Câte două reușite consecutive ale lui Darby copiate de Nicoară au făcut ca diferența să rămână aceeași până cu o secundă înainte de pauză, dar Troupe a reușit un buzzer-beater de trei puncte care a stabilit la 37-41 scorul pauzei.

La revenirea de la cabine Energia a revenit hotărâtă să reintre în cărțile calificării și Steffel și Darby au repus un scor egal pe tabelă, numai că echipa ardeleană a reușit un run de 9-0 cu care a dus scorul la 41-50. Stefan Nikolic și Troupe cu câte un coș de trei puncte au contribuit la o nouă revenire a gazdelor, scor 50-52, dar Moore a lovit speranțele gorjenilor marcând din spatele semicercului. Mitchell cu două libere și Darby cu una singură au stabilit ecartul dintre echipele lor înaintea ultimelor zece minute de joc, 51-57.

Pentru cei care credeau că au văzut multe reveniri și răsturnări de situație în primele 30 de minute, ultimul sfert avea să aducă ceva în plus, vorba reclamei. Sfertul partu avea să înceapă cu un antisportiv acordat oaspeților, de care Energia nu a profitat însă. Folosit mai puțin în primele 30 de minute și destul de discret la finalizare, Moore avea să iasă la rampă în primele minute ale sfertului patru marcând șapte puncte consecutive pentru echipa sa, care avea să conducă cu 56-66 după un coș înscris de Nicoară. Energia a apăsat puțin pe accelerație, s-a apropiat la doar șapte puncte de oaspeți și, la 62-69, avea să profite de nevorzitatea excesivă a lui Mitchell, care a primit un antisportiv, aceasta fiind și greșeala care l-a trimis definitiv pe bancă. Troupe a marcat liberele, dar Energia a pierdut posesia și Ivanovic a scuturat plasa cu un coș de trei puncte făcând ca tabela să arate 64-72. Elevii lui Slobodan Nikolic au revenit din pumni și Troupe și Darby au marcat patru puncte din aaruncările libere după care și Moore a fost sancționat cu un fault tehnic, ceea ce a dus la consemnarea unui nou rezultat de egalitate, 72-72, când mai erau trei minute de joc. Din păcate pentru gorjeni, Energia n-a mai reușit nici măcar un singur punct în ultimele trei minute de joc, Gazul a redevenit echipa în fața căreia îți este imposibil să recuperezi, Darby a părăsit și el terenul de joc după ce a făcut al cincilea fault cu puțin peste două minute înaintea finalului, iar ultimul atac al meciului nu s-a mai dorit finalizat de către Nicoară, care a făcut însă greșeala de a-i pasa lui Drăgușin, pivotul Gazului făcând ceea ce nu se face în astfel de situații marcând un coș de trei puncte în ultima secundă de joc, puncte cu care a stabilit scorul final la 72-83. Astfel, Drăgușin și-a desăvârșit o nouă evoluție huiduită de publicul târgujian și asta nu pentru că și-a ajutat echipa să câștige, ci pentru baschetul murdar prin care a făcut-o.

Energia și-a încheiat prin acest meci evoluția în această stagiune, una în care a practicat, în partea a doua a sezonului regulat și în mare parte din timpul de joc din play-off, un baschet spectaculos, apreciat de majoritatea specialiștilor. În plus, ultimele partide au consemnat și o puternică legătură între public și echipă, asta în ciuda faptului că, la un moment dat, pe măsură ce rezultatele așteptate întârziau să apară, a existat o ușoară răcire a relațiilor și la acest nivel.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

5 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    MULTUMIM BAIETI !

  • Florin spune:

    Feliciatri baietilor pentru rezultatele din acest sezon.

    Acum, in functie de bugetul pentru sezonul viitor, va trebui lucrat la componenta lotului. Sigur avem nevoie de inca un om care sa dea puncte (langa Luis si Porter). Plus un pivot bun. Si poate un om de pozitia 1.

  • realgorj spune:

    Pentru conducerea clubului : sper ca de data asta baietii nu vor mai pleca cu buza umflata ( ma refer la salarii ) si la toamna sa ne apucam sa incropim la viteza o echipa… cam stiti la ce ma refer !

  • LeGliga James spune:

    am si eu o intrebare: cand se anunta oficiala ca nu mai sunt bani pt sezonul viitor?

    • MarmoţikaSs spune:

      Pot sa-ti raspuns si eu tot cu o intrebare ? CAND TERMINI CU IRONIILE ASTEA SI ITI VEZI DE MUCII TAI ?

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.