RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Evoluție foarte bună a Energiei și speranțe pentru meciul 4 din play-off

/ 18 aprilie 2012

Energia Rovinari și-a făcut datoria și a învins pe Gaz Metan Mediaș în al treilea meci din play-off cu scorul de 89-69 (17-11, 25-21, 16-18, 31-19) reducând diferența la general, scorul fiind acum de 2-1 pentru medieșeni.

Trupa lui Slobodan Nikolic a luat inițiativa încă din primele minute ale întâlnirii cu Gaz Metan Mediaș, Energia a practicat un joc defensiv aproape perfect, iar după primele cinci minute de joc gorjenii conduceau cu 10-4. Cu 55 de secunde înainte de finalul primului sfert Energia conducea cu 15-8, Nicoară a reușit un coș de trei puncte aducându-și echipa la patru lungimi în spatele gazdelor, dar Porter Troupe a înscris ultimul coș al primelor zece minute stabilind la 17-11 scorul primului sfert.

Fără a face vreo modificare în echipă, Slobodan Nikolic și-a văzut elevii luând avans în debutul sfertului secund. Darby a ratat una dintre cele două aruncări libere pe care le-a avut în debutul sfertului doi, dar s-a revanșat ulterior cu un coș de trei puncte și încă unul de două puncte ducând scorul la 23-13 după un minut și jumătate de joc. După două puncte ale medieșenilor aduse de Mitchell, Energia a reușit un parțial de 7-0 cu care a dus scorul la 30-15, gorjenii simțind din acel moment că o victorie le poate fi la îndemână în acest meci trei al sferturilor de finală ale campionatului. Energia și-a mărit avantajul la 16 puncte, scor 34-18 după care Slobodan Nikolic a simțit că este momentul să își odihnească unii dintre jucători, Mocanu și Troupe lăsându-le locul pe teren lui Kabengele și Guțoaia. Oaspeții simt că este momentul să accelereze, Gazul a replicat prin aruncările de trei puncte ale lui Moore și Tomeljak, dar Energia reușește să intre la cabine cu un avans de 10 puncte, scor 42-32.

Nikolic senior începe sfertul trei făcând o nouă rotație scoțându-i de pe teren pe Troupe și Guțoaia, în locul lor reintrând Steffel și Stefan Nikolic. Zigeranovic a fost primul care a punctat, dar, după două aruncări libere ratate de Kabengele, Energia a replicat puternic. Kabengele, Steffel și Mocanu, ultimul cu o reușită de trei puncte, au contribuit pentru un nou parțial de 7-0 al Energiei și scorul a devenit 49-34. Tandemul Ivanovic-Tomeljak au contribuit la apropierea oaspeților de echipa gorjeană ducând scorul la 51-44, Troupe a transformat apoi o singură aruncare liberă, iar Mitchell a făcut ca tabela să arate din nou o diferență mică între cele două echipe, 52-46. Troupe, Gliga și Kabengele au pus încă șase puncte pe tabelă în dreptul echipei lor și au liniștit apele ducând scorul la 58-46, ultimul coș al sfertului trei aparținând însă oaspeților, Drăgușin făcând ca înaintea ultimelor zece minute de joc Energia să pornească cu un avantaj de opt puncte.

Darby a intrat extrem de determinat pe teren în sfertul patru după ce în cel anterior nu își trecuse în cont niciun punct, americanul încpeând cu un three-point-play. Apoi Kabengele și Mitchell au menținut ecartul dintre cele două echipe, cel care l-a mărit fiind Troupe, care a reușit o aruncare de trei puncte, scor 66-52. Cu șapte minute înainte de final, Energia avea un avans considerabil după ce Darby și Troupe au dus scorul la 71-54, dar medieșenii au avut puterea de a replica și a reveni la 11 puncte în spatele elevilor lui Nikolic însă a fost doar un foc de paie pentru că Energia s-a dezlănțuit pe final și a reușit să-și mărească avantajul, finalul meciului consemnând victoria gazdelor la 20 de puncte.

Energia a câștigat meciul trei al confruntării cu Gaz Metan Mediaș reușind să se impună la toate capitolele în fața echipei care a terminat sezonul regulat pe primul loc, chiar și la cel al recuperărilor, 35-34. Elevii lui Slobodan Nikolic au dominat partida reușind un excelent joc colectiv, dovadă stând și numărul paselor decisive, 36, dublu față de cel înregistrat de oaspeți. Un alt capitol care a contribuit la acest succes al Energiei este cel al mingilor pierdute, doar 9 pentru gorjeni față de cele 17 mingi pierdute de medieșeni.

Omul meciului a fost, fără îndoială, americanul Louis Darby, care și-a trecut în cont un triple double cu 24 de puncte, 11 pase decisive și tot atâtea recuperări, jucătorul Energiei având un coeficient de 39 la capitolul eficiență. De fapt, acest capitol reflectă cel mai bine diferența dintre cele două echipe la acest meci, gorjenii adunând 124 de puncte de eficiență, față de cele doar 69 ale echipei medieșene.

Conduși cu 2-1 după trei jocuri, elevii lui Slobodan Nikolic speră ca meciul patru să aducă egalarea și să trimită confruntarea într-un joc decisiv la Mediaș, însă pentru asta este nevoie de un nou succes al Energiei în meciul de joi, de la ora 19:00, partida urmând a se disputa tot la Târgu Jiu.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • doarbaschet spune:

    Nu doream sa mai comentez pe vreun site de sport , dar dupa o astfel de victorie nu pot sa nu fac referire la diversi porci veseli sau tristi,precum si la unii care au auzit de Lebron James si cred ca au inteles si baschetul : DA , AM AJUNS IN PLAY OFF SI DA,JUCAM MECIUL PATRU CU CEA MAI BUNA ECHIPA A CAMPIONATULUI (sincer,nu mai conteaza rezultatul meciului 4,dar mi-as dori tare mult un meci 5). DA , ENERGIA JOACA BASCHET. LA MULTI ANI,VIO. La 35 de ani inca ai ceva de spus in sportul asta . Pacat ca democratia inseamna si a a da dreptul unora care n-au varsta cati ani ai tu de baschet,sa improaste cu noroi. Norocul lor ca internetul le da posibilitatea sa ramana ceea ce sunt , niste anonimi.

  • realgorj spune:

    Indiferent de ce va fi, Slobodan Nikolic si-a aratat clasa !Avem o banca ,,scurta” si cu toate astea am reusit sa ne impunem in fata celor mari !Sunt uimit de Darby cu zero foul-uri si de rezistenta lui David Steffel-un pivot contra trei de la adversari! Viorel Mocanu- un jucator nespectaculos la 35 ani, dar extrem de eficace in angrenaj…Nu mai vorbesc de Porter, Nikolic jr., si de ce nu a inlocuitorilor, Brice super, Gutzi f.bun ca si Gliga !Maine este o zi grea, adversarii au banca mult mai lunga, dar eu cred in baietii nostri!!! Ca si in seara asta, vom fi acolo si ii vom sustine ! HAI ENERGIA !!!

  • MarmoţikaSs spune:

    Un joc aproape perfect al Energiei din punct de vedere tactitc.Chiar daca avem o banca mai „scurta” s-a dovedit ca prin putinele schimbari de care putem beneficia putem invinge pe oricine.FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU JUCAT IN ACEST MECI SI S-AU DARUIT EXCEPTIONAL !!! FELICITARI PUBLICULUI , UN PUBLIC MINUNAT , CARE MERITA ACEASTA VICTORIE SI DE CE NU UN MECI DECISIV LA MEDIAS !!!! LA MULTI ANI , Viorel MOCANU ! DA , Vio , este o piesa de baza in angrenajul echipei !!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.