RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Slobodan Nikolic: „Nu mergem la Mediaș doar pentru a juca!”

/ 10 aprilie 2012

Energia va juca mâine, cu începere de la ora 18:00, în Sala Sporturilor din Mediaș, primul meci din turul întâi al play-off-ului Diviziei A de baschet masculin în compania celor de la Gaz Metan Mediaș.

În ciuda faptului că echipa din Mediaș pleacă cu prima șansă atât în acest meci, cât și în ceea ce privește calificarea în semifinalele campionatului, antrenorul Energiei, Slobodan Nikolic spune că este pregătit să ofere împreună cu echipa sa surprize chiar de la primul meci din play-off: „După meciul de la Iaşi am avut un program special de pregătire, odihnă şi antrenamente bune. Gaz Metan Mediaş este favorită în faţa noastră, dar nu mergem acolo doar pentru a juca. Primul meci e cel mai important. Am experienţă de play-off timp de şase ani. Până acum eram pe poziţia de favorit, ştiu că există o presiune pe favorită iar dacă vom avea o mică şansă o vom fructifica. Presiunea e pe echipa din Mediaş. Sunt sigur că jucăm bine, am vrea să împingem acest sfert de finală până la meciul cinci. Toată lumea e motivată şi pregătire, nu văd vreun motiv pentru care să nu fim 100% pregătiţi”, a declarat antrenorul plav al Energiei.

Acesta spune că se teme pentru cel de-al doilea meci de la Mediaș din cauza lipsei de experiență a unora dintre jucători în ceea ce privește jucarea a două meciuri în două zile: „Avem o pregătire specială în privinţa acestor două meciuri de la Mediaş. Am putea avea probleme că jucăm două meciuri în două zile, nu suntem obişnuiţi cu aşa ceva, nu avem jucători experimentaţi. Mergem să jucăm, nu pot promite că vom câştiga, însă dacă nu ne vor trata serios putem face surpriza”.

Slobodan Nikolic apreciază că echipa sa va avea șanse să se impună în fața echipei medieșene doar dacă va reuși, pe lângă un bun joc defensiv, obligatoriu dealtfel, și cât mai multe recuperări în fața unei echipe care excelează la acest capitol: „Blocajul defensiv contează, dacă vom recupera mingi sub panoul propriu vom avea meciul în mână. Ne vom apăra bine, dar ei au jucători buni care pot face recuperări ofensive ceea ce nu prea e bine. Se joacă la Mediaş, iar acolo este o atmosferă bună de baschet. Mediaş are o echipă bună cu 9-10 jucători de valoare. Au terminat sezonul regulat pe primul loc, au jucători experimentaţi, Tomeljak, Zigeranovic, Mittchel, Ivanovic, Jucan, Drăguşin sau Nicoară. Ei sunt favoriţii cerţi, însă este sport şi orice se poate întâmpla. Nu e pentru prima dată când se întâlneşte David cu Goliat. Dacă putem produce o surpriză, de ce nu?”, a mai spus tehnicianul Energiei.

 www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.