RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii pierd la Astra în urma unei evoluții modeste

/ 8 aprilie 2012

Revanșa Pandurilor pentru înfrângerea din turul campionatului în fața Astrei a fost amânată pentru sezonul viitor, elevii lui Grigoraș fiind de nerecunoscut pe terenul ploieștenilor, noua echipă a lui Mircea Rednic impunându-se în fața gorjenilor cu 2-0 (1-0) în urma unei partide dominate clar de gazde.

Disputat într-o atmosferă intimă, foarte apropiată de ceea ce se va întâmpla la partida de la Târgu Jiu dintre Pandurii și FCM Târgu Mureș, când gorjenii vor avea de ispășit o pedeapsă primită după întâlnirea cu Steaua, meciul de la Ploiești a început cu o perioadă destul de lungă în care cele două echipe s-au studiat. Au fost necesare 22 de minute pentru ca mingea să pună în pericol una dintre porți, Batin reluând cu capul un balon după un corner, dar Silviu Lung jr. a respins balonul care cădea sub bara transversală. Jocul a continuat să fie sărac în execuții, dominat de erori la mijlocul terenului și tabela a rămas nemodificată până când erorile s-au mutat în careul Pandurilor. În minutul 28, gazdele au beneficiat de un corner, blocul defensiv al Pandurilor a rămas hipnotizat, mingea l-a lovit pe Maxim și a ajuns la Găman, care, nemarcat din centrul careului gorjenilor, a înscris pentru 1-0. Pandurii putea reintra în joc în minutul 38, dar Ibeh, excelent găsit în fața porții de Călin Cristea din lovitură liberă, a trimis pe lângă poartă din situație de unu la unu cu Lung junior.

Grigoraș a încercat să schimbe ceva la pauză scoțându-l de pe teren pe Lemnaru, inexistent pe teren în prima parte a jocului, și introducându-l pe Ciprian Brata, dar tot gazdele au rămas mai periculoase în atac. Fatai a tras un semnal de alarmă în minutul 49 trăgând în plasa laterală din interiorul careului și tot acesta a fost la originea fazei în care prahovenii s-au desprins pe tabela de marcaj. În minutul 58 Fatai a luat o acțiune pe cont propriu pe partea stângă, a ridiculizat apărătorii ce i-au ieșit în cale, a întors un balon în centrul careului mare al Pandurilor, iar Florin Pătrașcu a pus latul pentru 2-0. Grigoraș a căutat mișcările inspirate de altă dată, dar intrările lui Alexandru Grigoraș și Neagu în locurile lui Nistor și Maxim n-au dat efectul scontat, din contră, s-au creat mai multe spații pentru acțiunile gazdelor, care însă au ratat alte trei mari ocazii până la final. Fatai a încercat o diagonală ce căuta vinclul porții lui Mingote, dar a trimis pe lângă poartă în minutul 61, Stan a vrut și el un lob la colțul lung, dar mingea a ocolit poarta în minutul 72, iar Budescu a trimis în minutul 76 spre poarta gorjenilor, dar Viera a deviat balonul din drumul său spre gol, așa că meciul s-a încheiat cu victoria Astrei cu 2-0.

Pandurii a pierdut de două ori în acest sezon în fața Astrei și rămâne cu un singur succes în 2012, cel de la Mioveni, contra codașei Ligii I. Etapa viitoare, Pandurii va primi replica celor de la FCM Târgu Mureș în sâmbăta dinaintea Paștelui, partida urmând a se juca pe Municipal-ul târgujian, cu începere de la ora 17:00.

Astra Ploiești – Pandurii Târgu Jiu 2-0 (1-0)

Stadion „Astra” Ploiești, spectatori: 500

Au marcat: Găman (min. 28) și Fl. Pătrașcu (min. 58)

Astra: S. Lung jr. – Bărboianu, Găman, Oprsal, Morais – B. Pătrașcu – Amorim, Băjenaru (min. 40 Fl. Pătrașcu), Stan (min. 81 Seto) – Rusu (min. 56 Budescu), Fatai. Antrenor: Mircea Rednic.

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Viera, Rada, C. Cristea – Maxim (min. 67 Neagu), Nistor (min. 62 Al. Grigoraș), Voiculeț – Lemnaru (min. 46 Brata), Batin, Ibeh. Antrenor: Petre Grigoraș.

Cartonașe galbene: Bărboianu (min. 33), Amorim (min. 36) / Brata (min. 50), Ungurușan (min. 79), Rada (min. 81).

Arbitri: Radu Petrescu – Ciprian Danşa, Petruţa Iugulescu.

www.sportingorj.ro

Comentează!

5 Comentarii până acum

  • gorj spune:

    O rusine de echipa condusa de un super antrenor de mana a II-a!!!! ma intreb oare ce mai cauta Grigoras asta la echipa – sau il demitem cand ajungem precum Poli Iasi!!!! pacat ca cei dela LPF au dat decat 1 etapa de suspendare,la modul in care ne trateaza trebuia sa le dea pana la finalul returului fara public!!!!!

    • hagi spune:

      probabil n-ai jucat fotbal in viata ta,daca iti permiti sa vorbesti asa despre antrenor,sau cred ca esti unul dintre jucatorii care au fost dati afara de grigoras

  • aaa spune:

    bai, la cate meciuri ai fost ma tu sa comentezi? dute tu si antreneaza , dute si spunei-o in fata nu pe site-uri tu ai vazut ce echipa a avut la dispozitie? toti inaripati vb , ai mai mult de 14 ani ?

    • KKK spune:

      Cu siguranta nu are mai mult…isi da cu parerea sa se afle si el in treaba nu de alta..la ce echipa a avut la dizpozitie au jucat bine si au avut si ceva ocazii de gol in prima parte.

  • gorj spune:

    atata timp cat un jucator ca vranjes miroase a closet, ma intreb a ce dumnezeu miroase Batin fara sa calci pe el, doar sa-l pui sa traga la poarta din 2 metri si sa dea pe langa minge!!!!! In rest sarbatori fericite nu se cunvine sa ne certam in Saptamana Mare!!!! Speram sa mai castigam 1-2 meciuri si sa sarbatorim salvarea matematica!!!!! Grigoras cred ca viseaza noapte de noapte negocieri cu Becali!!!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.