RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia pierde finalul de la Oradea și amână deznodământul luptei pentru locul 8

/ 28 martie 2012

O nouă greșeală pe final de joc făcută de Energia amână deznodământul luptei pentru ultimul loc în play-off-ul campionatului Diviziei A de baschet masculin.

Energia a cedat la mare luptă la Oradea, scor 79-76 (17-15, 29-16, 19-21, 14-24), și își leagă speranțele de calificare în play-off de rezultatul meciului din penultima etapă, cu BC Mureș Târgu Mureș pe teren propriu, sau de rezultatele contracandidatelor în ultimele două etape ale sezonului regulat. Pentru a ajunge în play-off, echipa gorjeană este obligată să facă aceleași rezultate ca și BCMU Pitești și CSU Atlassib Sibiu pentru a-și păstra locul opt, loc pe care a urcat după disputarea acestei restanțe.

Partida de la Oradea a început echilibrat, primul sfert dând câștig de cauză gazdelor însă la o diferență minimă, scor 17-15 pentru orădeni. Interesant este faptul că Slobodan Nikolic a jucat primul sfert fără pivotul ceh, David Steffel, Kljajevic fiind preferat de tehnicianul gorjenilor. Un alt amănunt de luat în calcul la ceea ce s-a întâmplat în primele zece minute este acela că Energia a marcat 9 din cele 15 puncte de la linia de fault, jucătorii echipei gorjene având procentaj maxim în primul sfert la acest capitol.

Sfertul secund a fost unul de coșmar pentru oaspeți, Energia a greșit foarte mult, iar echipa orădeană a pus tunurile pe trupa lui Slobodan Nikolic, CSM Oradea marcând în această perioadă nu mai puțin de cinci coșuri din spatele semicercului, așa că la pauză diferența a devenit una destul de mare, tabela indicând 46-31 pentru gazde.

Gorjenii au revenit în joc începând cu sfertul al treilea, unul pe care l-au câștigat la două puncte, dar au dat semnalul că au forța de a reveni pe final pentru a pune în pericol victoria gazdelor. Pornind de la un handicap de 13 puncte înaintea ultimelor zece minute de joc, Energia s-a apropiat de adversar și a dus scorul la 67-59, dar Pașca a înscris din nou de trei puncte descumpănind puțin formația gorjeană. Pentru puțin timp însă pentru pentru că tot de trei puncte a marcat și Kabengele. La fel s-a întâmplat și cu Lupusavei și Darby, care au marcat și ei succesiv de trei puncte, după coșul americanului tabela arătând 74-65. Energia și-a adunat forțele pentru a da atacul final și cu 75 de secunde înainte de final tabela arăta 76-74 pentru gazde. Troupe a avut ocazia de a egala când mai erau de jucat 30 de secunde, dar a ratat, a urmat atacul Oradei, Pesic a ratat și el, însă jucătorii Energiei nu au reușit să recupereze de sub panou și Lupusavei a fost faultat când mai erau de jucat 8 secunde. Fostul jucător al Energiei a transformat doar una dintre cele două libere și scorul a devenit 77-74. A urmat faultul la Stefan Nikolic și conducătorul de joc al echipei gorjene a transformat prima aruncare, gândind să o rateze pe ultima mizând pe o recuperare ofensivă care să dea ocazia echipei sale să egaleze în cele 5 secunde de joc rămase, numai că ghinionul a făcut ca din panou, mingea să intre în coș și scorul să devină 77-76. Șansa putea să surâdă în continuare Energiei, dar jucătorii echipei gorjene nu au făcut un fault suficient de clar cât să fie acordat de arbitrii întâlnirii, CSM Oradea a mai marcat un coș ușor și a câștigat cu 79-76 amânând deznodământul luptei pentru locul 8 pentru etapele viitoare.

Darby a fost cel mai bun marcator al partidei, americanul trecându-și în cont 22 de puncte și 8 recuperări, Troupe marcând și el 14 puncte pentru Energia. În tabăra orădenilor, Pesic a fost cel mai bun marcator, cu 21 de puncte.

www.sportingorj.ro

Comentează!

8 Comentarii până acum

  • rob spune:

    Cand e de rau , repede si articolele….

  • Gigi Topor spune:

    Mocanu lasa pe altu daca nu ai chef sa joci sau nu ai pretentii de la tine, cere-te pe banca.Darby troupe gutoaia kabengele si clanu nikolic sa ramana restu lasati-ne.

  • relu14 spune:

    un meci ciudat…pe final oradenii s-au cam dat la o parte…cu toate astea nu am fost in stare…asta datorita faptului ca baietii inca nu si-au primit banii…e normal,ii inteleg,cine munceste pe degeaba?cine?
    se vorbeste ca deja 3 jucatori(cei mai buni…!)s-au inteles verbal cu alta echipa pt.sezonul viitor,asa ca ce rost mai are sa speram?

  • doarbaschet spune:

    Nu cred ca oradenii s-au dat la o parte. Ei aveau nevoie de aceasta victorie pentru a fi in primele patru . Este adevarat ca s-au relaxat si ca Achim ne-a „invitat” sa relansam meciul prin schimbarile facute , dar apropierea de pe tabela s-a datorat in principal baietilor nostri. Este clar (si normal) ca se gandesc la bani,dar nu cred ca au pierdut acest meci (si nici pe cel cu Pitestiul) datorita problemelor financiare . In alta ordine de idei,nu ar fi prima data cand jucatorii cei mai buni ai Energiei primesc oferte de la alte cluburi, este posibil sa le si onoreze, cum au mai facut, dar nicaieri , si ei stiu asta , nu vor fi iubiti si apreciati ca aici. Bineinteles ca banii au rolul lor , dar daca si-i vor primi ,chiar cu intarziere, cred ca Energia ramane prima lor optiune pe viitor. Cel putin asa sper, dupa cum sper ca vom avea echipa si la anul.

    • realgorj spune:

      Perfect logic ce spui, dar o vorba batraneasca spune ca ,,dragostea trece prin stomac”. Si eu sunt convins ca avem jucatori-si oameni de calitate, care cred ca ar fi la fel de iubiti si la alte echipe, cel putin prin prisma calitatii umane. Eu imi mentin punctul de vedere ca cineva de la nivelul conducerii nu vrea in play-off, cum imi mentin parerea ca in vara vom ,,tapeta” iar sala sporturilor!

  • done spune:

    „nenii” astia care se „ocupa” de aceasta echipa oare nu’si dau seama ca mai mult fac paguba decat trag foloase. pierd jucatorii la inceput de campionat, apoi ii readuc la echipa, da’ pana una alta sezonu’ajunge la jumatate si apoi toata lumea se agita sa prinda echipa un loc cat mai sus… pentru ce?… ca din toamna s’o luam iar de la capat… pierd jucatorii la inceput de campionat, apoi ii readuc la echipa, da’ pana una alta sezonu’

  • realgorj spune:

    Dupa toate discutiile astea privind plata (sau mai bine zis neplata ) drepturilor jucatorilor, m-as fi asteptat de la Cristi Constantinescu sa ne prezinte un punct de vedere al conducerii, in calitate de jurnalist are contacte la nivelul conducerii clubului Energia. Cand colo, vad ca in nu stiu ce liga de scuipatori de seminte joaca Rovinari cu Camila Maciuca… Si ne mai pretindem civilizati…

  • realgorj spune:

    …si poate intrebati si de prognoza meteo pentru sezonul viitor, vom avea vremuri frumoase ? Amaratii astia de iubitori de baschet…ei intreaba!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.