RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie firească pentru Energia în fața Potaissei

/ 24 martie 2012

Orice alt rezultat decât victoria Energiei în meciul de pe teren propriu cu Potaissa Turda ar fi fost o nouă surpriză a Ligii Naționale de handbal masculin, însă niciuna dintre echipe n-a lăsat loc pentru așa ceva, gorjenii au jucat atât cât să obțină cele două puncte, iar turdenii nu și-au depășit condiția de outsideri, astfel încât meciul s-a încheiat cu un succes normal al gazdelor cu scorul de 30-28 (16-14).

Partida a început echilibrat și oaspeții au condus în debutul întâlnirii, însă ultima oară când Potaissa a avut avantaj pe tabelă a fost în minutul 11, când scorul era 5-6. Gazdele au apăsat ușor pe accelerație și în minutul 22 aveau trei goluri avans, scor 13-10, însă pauza a găsit un ecart de doar două goluri între cele două echipe, 16-14.

Primii care au marcat după pauză au fost turdenii, dar îndrăzneala de a se apropia la un gol a fost taxată de Energia, care a marcat de trei ori consecutiv și s-a distanțat pentru prima dată la patru goluri de adversari. Diferența s-a păstrat până în minutul 48, scor 24-20, dar Potaissa a marcat de două ori într-un singur minut dând senzația că poate reveni în joc. Energia a replicat rapid și, în doar trei minute, a marcat de patru ori fără să primească gol și scorul a luat proporții pentru prima dată, tabela arătând 28-22 în minutul 52. Relaxarea și-a făcut simțită prezența în tabăra gorjeană, elevii lui Andrieș s-au văzut deja învingători și Potaissa a marcat la rândul ei de patru ori la rând revenind la o distanță de doar două goluri cu patru minute înainte de final. Cu o experiență mult mai mare, echipa gorjeană a știut să își conserve acest ușor avantaj până la finalul meciului, când tabela a consemnat succesul Energiei cu 30-28.

 

Energia Pandurii Târgu Jiu – Potaissa Turda 30-28 (16-14)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 550

Energia: Dragomir, Rădulescu, Motoi, Păiuș (5), V. Popescu (1), Apolzan (8), Asoltanei (4), Ilieș (3), Geică, Mledenciu, Udriștoiu, Șandru (3), Marii, Giotoiu (1), An. Popescu (1), Mazilu (4). Antrenor: Liviu Andrieș.

Potaissa: Szabo, Viman, Medrea, Marian (2), Dediu (7), Ștef, Vasiloiu (1), Cîmpan (6), Alisie, Suciu (1), Ignat (2), Pop, Savic (3), Vizhboyskyy (6). Antrenor: Horațiu Gal.

Arbitri: Ionuț Barbu și Adrian Manafu.

www.sportingorj.ro

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.