RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Campionii, la picioarele Energiei

/ 5 martie 2012

După ce s-a impus în turul campionatului la Cluj în fața echipei campioană, Energia a repetat isprava și în fața propriilor suporteri, elevii lui Slobodan Nikolic câștigând la Târgu Jiu cu scorul de 80-70 (25-23, 15-13, 16-22, 24-12).

Energia a făcut un pas important spre play-off câștigând în fața celor de la U Mobitelco Cluj în urma unei partide pe care a dominat-o, dar în care a avut un moment de slăbiciune în a doua parte a sfertului trei și în prima jumătate a sfertului patru.

Steffel și Darby au adus primele puncte ale Energiei, Lawrence a pus și el două puncte pentru clujeni pe tabelă după care Troupe cu o reușită de trei puncte și alte două puncte venite de la Stefan Nikolic au făcut ca scorul să devină 9-2, fapt care a dus și la primul time-out cerut de ardeleni. Au venit apoi trei aruncări din spatele semicercului, două consecutive pentru oaspeți, prin Krstanovic și Dykes, la care a replicat Troupe. Mocanu, Steffel și Darby au făcut ca scorul să devină 18-10, dar campionii au replicat rapid și tabela mai indica doar două puncte avantaj pentru Energia după două reușite de la linia de fault ale lui Jones, scor 20-18. Krstanovic și Troupe și-au mai trecut în cont câte o reușită de trei puncte, sârbul a mai reușit și două aruncări de la linia de fault, iar Steffel a marcat de sub panou, așa că primele zece minute s-au încheiat cu un avantaj minim pentru gorjeni, scor 25-23.

După ce Mocanu a acumulat trei greșeli personale în finalul primului sfert, Darby a făcut același lucru în prima parte a celui secund și Energia începea să se teamă că va pierde devreme doi dintre jucătorii de bază. În ciuda unui joc mai puțin eficient, Energia s-a detașat din nou la opt puncte de adversari, scor 38-30, dar oaspeții s-au apropiat din nou periculos, 38-36, însă Klajevic a adus punctele cu care gorjenii au câștigat sfertul doi și s-au distanțat la pauză la patru puncte de clujeni.

Energia părea să intre pe calea victoriei în primele minute de după pauză, când Guțoaia a reușit un spectaculos three point play și, cu toată opoziția lui Dykes, care a marcat două coșuri consecutive, Troupe, cu o nouă reușită de trei puncte, și Nikolic au făcut ca tabela să indice din nou un avantaj de opt puncte pentru gorjeni, scor 48-40. Lagrange a marcat de trei puncte după care a venit a patra greșeală personală a lui Darby urmată de declinul Energiei. Krstanovic a fost cel care a reușit punctele care au adus egalarea pentru clujeni, scor 52-52, iar Lawrence, cu un coș cu fault, a adus echipa ardeleană pentru prima dată în avantaj în acest meci, scor 54-55. Slobodan Nikolic a simțit că ar putea pierde un meci pe care echipa sa l-a avut în mână și a forțat cu Darby, dar mâna acestuia a fost neașteptat de nesigură la linia de fault, americanul ratând, probabil pentru prima dată de cînd se află în România, ambele aruncări libere. Steffel a adus Energia în avantaj, dar Lawrence a înscris din spatele semicercului și înaintea ultimelor zece minute de joc echipa gorjeană pornea cu un handicap de două puncte în fața campionilor în exercițiu.

Sfertul patru a început foarte bine pentru Energia, care a trecut în avantaj, 61-58, dar oaspeții au avut puterea de a reveni din nou după o nouă aruncare de trei puncte a lui Lawrence, scor 63-65. Momentul decisiv al întâlnirii s-a consemnat la scorul de 66-67, pe atacul Energiei, când echipa gorjeană nu găsea drumul spre panoul oaspeților, însă Stefan Nikolic a reușit un coș spectaculos, de trei puncte, în ultima secundă de atac și a dat semnalul atacului final. Cu un run de 9-0, Energia a ajuns să conducă cu 75-67. Lawrence a făcut 75-70 cu o reușită de trei puncte, dar tot el a risipit speranțele echipei sale ratând două aruncări libere cu 34 de secunde înainte de final, Stefan Nikolic și Troupe ducând scorul la 80-70, scor ce a consfințit o victorie extrem de importantă și frumoasă pentru Energia, care visează acum cu mai multe șanse la play-off.

Cel mai bun om al Energiei a fost Porter Troupe, cu o evoluție consistentă în special la aruncările de trei puncte, americanul reușind 18 puncte, 7 recuperări, tot atâtea asisturi și cu 28 drept coeficient de eficiență. Darby, deși a fost nevoit să stea pe bancă aproape un sfert din meci, a reușit un double double cu 19 puncte și 13 recuperări, stefan Nikolic fiind și el unul dintre remarcații partidei cu 15 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive. Cel mai bun marcator al întâlnirii de la Târgu Jiu n-a fost un jucător al Energiei, ci Kyndall Dykes, cu 22 de puncte, insuficient însă pentru a-și ajuta echipa să obțină revanșa pentru înfrângerea din tur de la Cluj.

Energia Rovinari – U Mobitelco Cluj 80-70 (25-23, 15-13, 16-22, 24-12)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 850

Energia: Troupe (18), Gliga, Kabengele (2), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (19), Steffel (10), Mocanu (2), Kljajevic (8), Nikolic (15), Guțoaia (6), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

U Cluj: Paul (4), Faur, Șanta, Krstanovic (14), Corpodean, Pop, Lawrence (14), Lagrange (8), Dykes (22), Jones (8). Antrenor: Marcel Țenter.

Arbitri: Marius Ciulin, Fabiana Nițu, Alin Roșu.

www.sportingorj.ro

Comentează!

15 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    Pentru ultimile 3 jocuri ale Energiei, un singur cuvant: RESPECT!

  • dan spune:

    Bravooooooooooooo….braaaavooooo…bravooooooooooo…!
    Moare Cristescu de necaz ! Auzi , ne-au avantajat arbitri!
    BRAVO PORTER , LOUIS si BRAVO STEFAN ! Bravo Adi, Vio…BRAVO LA TOTI !
    Pentru public – JOS PALARIA !
    Poate ne iau astia la” Romanii au talent ”! Pentru ca asta este ” talentul” nostru !
    Nu uitati : NUMAI NOI PUTEM SALVA ENERGIA!

  • realgorj spune:

    Eu personal am o imensa bucurie cand la finalul jocului dau mana cu jucatorii, indiferent de rezultat.Printre jucatorii de acolo sunt si rezervele pe care nu am avut ocazia prea des sa le vedem pe teren( Gliga, Deconescu, Alionescu, Bratoloveanu). Am acelasi respect si pentru acestia, stiu cat suflet pun si cat tin la echipa, si cand e nevoie apelam la ei. Bravo tuturor si spun inca odata: pentru ce jucati acum, RESPECT! Iar cioclilor care acum s-au dat la fund ( unde esti ,,purcelusul vesel” handbalist) un singur indemn: duceti-va pe pustii!

  • doarbaschet spune:

    Purcelusul si-a dat seama ca e porc si s-a intristat.Inca o data,bravo Adi,esential impotriva lui Dykes,care era sa ne bata,desi a fost singurul care a jucat la adversari.

  • Spp spune:

    Am si eu o intrebare. In etapa in care trebuia sa jucam cu otopeni cum se procedeaza? Adica se pun punctele (2) la noi?

    • realgorj spune:

      Din ce stiu eu, toate rezultatele echipei din Otopeni au fost anulate. Asa ca nimeni nu ia nici un punct, chiar daca a jucat deja cu Otopeni.

    • Datorită faptului că CS Otopeni s-a retras înainte de începerea returului, toate rezultatelor meciurilor jucate de aceștia în prima parte a sezonului regulat au fost anulate. În retur, echipele care aveau inițial programate meciuri cu CS Otopeni vor sta în rundele respective, fără a acumula vreun punct.

  • nick55 spune:

    @spp: nu ni se pune nici un punct. aceleasi felicitari intregii echipe, inclusiv celor enumerati de realgorj. sunt esentiali la antrenamente, fara ei ceilalti nu ar putea sa fie in forma in care sunt. spre deosebire de alte cluburi, noi nu avem vedete asa de mari! vedeta este echipa si toti se subordoneaza acesteia. suntem ca o sfera care nu este impinsa in fata de nimeni, dar care, prin contributia tuturor celor care o compun, scot in fata vedeta meciului, cate una pentru fiecare etapa! si inainteaza calcand totul in picioare! cine urmeaza? daca vom fi arbitrati corect(multumim ciulin, nitu, rosu) nu vad cine ne sta in fata acasa si, de ce nu, in deplasare! am spus la inceputul campionatului ca treaba noastra este sa-i incurajam si a lor sa joace. pana acum, toti ne-am facut indatorirea! si inca foarte bine! haideti sa continuam si va fi bine, foarte bine!

  • gicanu spune:

    Bravo baieti,tineti-o tot asa.Remarcatul echipei,dupa statistici ,este Porter dar as vrea sa remarc revenirea in forma a alui Stefan Nikolic care de vreo trei meciuri incoace a fost ca un stalp pentru echipa.Un pointguard bun(ca si un pivot bun)este decisiv in angrenajul unei echipe de baschet.
    Referitor la arbitrii as zice sa nu dam in extrema cealalta si sa le aducem multumiri,in fond asta este datoria lor,sa arbitreze corect(mai sunt si platiti ptr. asta).Daca suntem lasati sa jucam,vom intra sigur in playoff.
    HAI ENERGIA!!!

  • purcelusul vesel spune:

    si tot nu prindem play-off-ul.ca de obicei vom pierde la echipele mici,giurgiu,pitesti.acum sunteti multumiti de arbitraj?faultul la dykes nu l-ati vazut dragii mei?faultul lui darby la zoki (greseala personala numarul 5),dar fabiana a dat aut si asa mai deprate.sa va fie rusine la cei care mai comentati arbitrajul

    • abu spune:

      Sunt doua greseli contra Clujului. Eu am vazut un fault in prima repriza a lui Zoki la un contraatac (a marcat 2 puncte Mocanu), omul a ridicat mana, dar nu s-a fluierat. In sfertul IV, fault pe aruncare al lui Zoki nu s-a fluierat, iar doua faze mai tarziu fault spre mijlocul terenului clar al lui Zoki la Darby de asemenea nefluierat. Si ce ar fi fost Clujul fara Zoki? Daca vrem sa purecam arbitrajul gasim destule greseli, dar importanta este maniera de arbitraj care aseara a fost una echilibrata.

    • abu spune:

      Poate ai dreptate. Este posibil ca Energia sa nu prinda play-off-ul. Dar baietii trebuie sa lupte sa castige fiecare meci, iar noi sa-i incurajam pentru ca numai impreuna vom reusi!
      Asa este in baschet. Numai o echipa poate castiga. Dar cand simti ca ai dat totul pentru victorie, rezultatul trece pe locul II.

    • doarbaschet spune:

      Sincer,am vazut faultul pe cosul lui Dykes,nu stiu daca am vazut faultul nr. 5 al lui Darby,sigur nu am vazut faultul nr. 3 (bloc defensiv) care numai in Romania se fluiera. DAR , AM VAZUT O ECHIPA ADEVARATA JUCAND BASCHET ADEVARAT SI CASTIGAND MERITAT , MAI MERITAT CA NICIODATA. Daca tu ai vazut altfel , si iti pare nedreapta victoria , nu pot nici macar sa spun ca esti penibil , pentru ca ar fi prea putin, iar bunul simt ma impiedica sa spun ceea ce ai merita.HAI ENERGIA. Din fericire,avem destui suporteri care iubesc si sustin echipa,dar avem loc la sala si pentru porci. Macar daca si-ar plati biletul sau abonamentul si tot ar ajuta echipa.

    • energia_fan spune:

      Pitestiul e echipa mica? pai daca pitestiul e echipa mica, noi ce suntem? apropo: noi am batut pitestiul la ei acasa, iar dupa 1-2 luni, pitestenii au castigat CUPA ROMANIEI, asa ca pitestiul are traditie, are trofeu si lot mai bun ca al nostru, deci cine e echipa mica? Eu sper sa batem pitestiul la noi aks dar nu stiu sigur daca putem plus ca stiu ca au si arbitrii care-i ajuta pe argeseni!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.