RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Înfrângere grea pentru Energia la București

/ 26 februarie 2012

Energia Rovinari a pierdut la aproape 20 de puncte în fața celor de la CSM București în urma unui meci în care echipa gorjeană acuză probleme de arbitraj. 

Echipa gorjeană a cedat la București cu 100-81 (26-16, 22-20, 30-25, 22-20) în urma unui meci care a avut și momente de echilibru în ciuda startului puternic al gazdelor și a diferenței înregistrate la final. Gorjenii acuză un fault tehnic gratuit acordat la Guțoaia la scorul 52-50, fault care a dus la eliminarea acestuia, ceva mai târziu urmând să-l piardă și pe Darby, care a rămas și el pe bancă după ce a acumulat cinci greșeli personale. Energia a avut și câteva mâini moarte în acest meci. Excelent în ultimele partide disputate, pivoutul David Steffel a avut un meci slab, la fel ca și Rajko Klajevic, bucureștenii câștigând net duelurile sub panou. În schimb, este de notat revenirea de formă arătată de Stefan Nikolic, conducătorul de joc al Energiei reușind cea mai bună prestație a sa din acest campionat cu 24 de puncte, fiul tehnicianului rămânând totuși dator la capitolul pase decisive, acolo unde și-a trecut în cont doar două reușite. În afara lui Stefan Nikolic, cei mai buni marcatori ai Energiei în meciul cu CSM București au fost americanii Darby și Troupe, cei doi reușind să-și treacă în cont câte 12 puncte.  www.sportingorj.ro

Comentează!

20 Comentarii până acum

  • Patrick spune:

    Sunt student in Bucuresti si am fost la meciul cu CSM Bucuresti.Vreau sa spun ca asa o maniera de arbitraj sub semnatura Serban,Faur si intr-o mai mica masura Podar nu am vazut in viata mea.FURT fara nicio jena!!! Mizerabili….Serban se invartea numai in jurul lui Puicu pana l-a scos pe Gutoaia cu mai mult de 3 faulturi imaginare deoarece s-a aparat f bine la Martinic .In momentul in care s-au apropiat la 2 puncte a fost punctul culminant al nesimtirii arbitrilor.Pacat,era un meci f important,dar cand te lupti cu morile de vant poti sa joci 3 zile si nu te lasa sa castigi..Asta e! Sa se concentreze asupra meciului cu Sibiu,dar se pare ca ne arbitreaza tot hotii astia si cred ca are grija Vulc de ei sa-i motiveze.Asta-i tara in care traim si din care ma gandesc sa emigrez ca sa mai am o sansa in viata..

  • realgorj spune:

    Si eu am confirmarea ca a fost furt pe fata fara nicio jena.Serban si Faur, plus Loti Budapesti ne vor arbitra cu Sibiul. D-le Tudor, stati pe aproape cu baietii, ca fluierul arbitrilor se baga in gura pe partea frontala, dar nu e obligatoriu sa iasa tot pe-acolo.Felicitari lui Stefan Nikolic pentru revenirea in joc.

  • Freud spune:

    Ceea ce vad ca nu pricepeti nici in ruptul capului este ca nu arbitrii au jucat impotriva Energiei, nici in locul ei si nici nu au dictat modul de joc. Daca pretindeti ca Energia este o echipa de talia CSM-ului la ora actuala, va inselati amarnic. Aceleasi greseli de tactica, aceiasi oameni tinuti in teren un meci intreg(40 de minute pt un point guard e inacceptabil, avand in vedere ca trebuie sa gandeasca limpede si sa fie in stare sa conduca echipa). Nu cred ca exista de fapt un registru tactic din partea lui Nikolic, avand in vederea ca au avut ohohoooo..8 assisturi(TOTI), deci se joaca un pic mai dezorganizat decat in curtea scolii.
    Ah, si legat de faulturi..daca ai nevoie de un om in echipa si la jumatatea jocului a strans 3-4 faulturi, NU-l tii in teren!
    Sunteti prea patimasi pentru o echipa care, sa fim seriosi, nu are loc in playoff si trebuie recladita de jos, cu ochii deschisi.

    • Alin. spune:

      Dupa numele de ” scena ” nici nu mi-as permite sa te contrazic , dar o voi face . In primul rand ai mare dreptate , nu avem LOC in playoff deoarece in fata noastra sunt echipe cu un buget mai mare ( ca si CSM de talia caruia nu suntem ) , buget alocat evident arbitrilor . La tg jiu ati luat bataie cu aceeasi lipsa de tactica si tot cu bete in roate puse de arbitrii . Mai bine ti-ai tine filosofiile acasa pentru ca cine a fost la meci a vazut ca aceasta echipa ” patimasa ” ar fi trebuit sa invinga csm fara doar si poate . Insa s-a jucat 8 contra 5 . Suntem modesti insa avem jucatori cu mare experienta si luati la bani marunti chiar mai buni decat oricare ai csm-ului . O seara buna dr. Freud

    • realgorj spune:

      Prietene cu nume de celebru filozof, ai fost la meci? lasa-ma cu statistica, s-a furat ca-n codru.Nu or fi ai nostrii zmeii zmeilor, dar nici sa-i prostesti in fata. In tribuna au fost si baietii de la Craiova, care radeau cu lacrimi si spuneau ca asa ceva nu au vazut in viata lor.Dar fiindca fluierasii au inceput sa ia obiceiuri din afara sportului, respectiv fotbal, va promit ca la meciul de miercuri voi organiza cateva grupe de suporteri care sa aiba grija de fluierasi pana ies din judet- pe calea ferata sau pe drum national.Functie d cum le merge fluierul, taragotul sau in ce dracu sufla!Domnul Tudor cu baietii sai sunt totusi gorjeni!

  • Freud spune:

    Alin, sunt 3 jucatori de baschet in echipa Energiei(Steffel, Darby si Troupe)si probabil ca la ei te-ai gandit si tu. Dar nu va puteti baza doar pe individualitati, iar echipa nu este legata. Si pentru o echipa cu un lot de 12, joaca prea putine minute prea multi oameni. Nu se vede nicio legatura intre jucatori, atat intre titulari, cat mai ales cand nu este primul 5 pe teren. Toti trebuie sa joace, toti sa aiba responsabilitati.Energia nu are banca si nu are optiuni momentan. La asta ma refer cand imi exprim „prescrierea” de reconstructie a lotului.
    O seara buna si tie.

    • Alin. spune:

      Un simplu exemplu iti dau de „arbitraj ” si de felul „gresit ” in care noi (suporterii energiei) dam vina 80% pe arbitrajul de aseara : darby era cu mingea spre panou cand sotia lui carutasu i-a aruncat o alta minge in picioare. meciul a fost intrerupt si vina a fost data pe un copilas. am fost acolo. am vazut meciul. am vazut faza. sunt convinsa ca si arbitrii au vazut clar „magaria ” ptr ca daca ai fi fost la arena de baschet ai fi vazut ca au o sala cam cat cea din „curtea scolii ” (aici ca sa te citez pe tine ). si lista greselilor de arbitraj poate continua . cand ne-am apropiat la 2 pcte de ei gutoaia a luat fault tehnic…pentru ce…habar n-avem… darby , care e un jucator cu experienta si cat de cat temperat, era sa se ia la bataie cu martinic ptr felul murdar in care juca. acum as dori daca ai putea sa vii si tu cu cateva contraexemple sa incerci sa ma/ne convingi cat de prost a jucat energia si ca de vina nu a fost arbitrajul

  • doar eu spune:

    @freud: pacat ca mananci bani din baschetul gorjean! nu credeam sa fii atat de inrait impotriva acestei echipe! m-am inselat! crezi ca daca se va reconstrui echipa ai loc in staff? sanse nule! si apropo: revino la vechiul nume, e mai frumos!

    • Freud spune:

      @doar eu. Doar tu puteai spune ceva care nu are niciun sens. Nu stiu cine crezi ca sunt, sau ce interese obscure as avea fata de echipa asta. Spun doar ca e ceva in neregula cu ea si ca in acelasi timp, comentariile care apar dupa fiecare infrangere sunt mereu legate de arbitraj. Ceea ce e deja un stereotip odios si la care ar trebui sa renuntati. De acord ca se fac greseli, de acord ca se poate pierde un meci pe baza unei caderi psihice cauzata de o eroare. Dar nu toate.
      Si inca ceva.. fanatismul publicului gorjean este orb, prea putini inteleg baschetul, prea multi sunt obisnuiti sa injure arbitri si sa aiba un comportament de stadion de fotbal. Nu are nimeni rabdare sa construiasca o echipa, s-o lege, sa-i faca relatiile de joc. Toti vreti rezultate. Acum. Si nu se poate. Felicitari juniorilor, care lucreaza impreuna de mult timp si rezultatele se vad. Ar fi placut sa li se dea o sansa sa joace baschet pentru echipa lor de acasa peste ceva vreme. Dar nu sa lustruiasca banca de rezerve meci de meci, cum se intampla acum. Un jucator se formeaza in teren si acolo prinde curaj. Dar nu are loc de fiul antrenorului..Zic doar.

      • Alin. spune:

        din pacate da, dam vina pe arbitraj pentru ca e evident ca baschetul s-a transformat in fotbal. nu zic ca avem o echipa perfecta sau cu o banca tehnica ireprosabila dar nici arbitrii nu ne lasa in pace, e clar ca energia incurca anumite echipe in play off, acum cand se cerne cine vor fi primii 8. pana acum am avut victorii si am fost lasati in pace ptr ca practic acum urmeaza meciurile decisive. cum s-a intamplat ca o echipa asa slaba cum sustii tu sa bata clujul acasa? sa bata csm si foarte aproape sa bata tg mures daca evident nu ar fi intervenit arbitrii ca deja era „prea mult” ? daca ai fi vazut meciurile sunt sigur ca mi-ai da dreptate

  • Marmoţikas spune:

    Nu va bazati foarte mult pe revenirea in joc a lui Stefan Nikolic….el trebuie in fiecare meci sa aiba numarul acesta de puncte…a dat intr-un meci mai multe puncte decat a dat in ultimele 4 meciuri. :)))…halal conducator :))…oricum bravo energiei si pacat de arbitraj…bravo gutoaia , a facut un joc perefect , steffel slabut…

  • noi spune:

    putem sa ne plangem oricat de arbitraje, tot ne vor fura! si stiti de ce? avem echipa dar echipa NU ARE PRESEDINTE! cel de acum nu are nici o treaba cu functia asta! el isi face meseria de pompier si atat. l-a intrebat cineva de ce, avand banii pentru agentul lui darby dati de un particular, a platit dupa aproape doua luni? cat a costat al doilea rand de echipament si cine l-a platit? cine a platit o parte dintr-un salariu lui mocanu si cat stiti? la cati oameni si cat e dator presedintele stie cineva? cine a platit la frb transferul lui louis? spun toate astea pentru ca m-am saturat sa le vad si sa tac!si omul asta nu face nimic pentru echipa! atunci cand vine la meciuri sta in tribuna sau undeva in spatele bancii, fara nici o implicare pentru echipa. la meciul cu csm, cu o ora inainte de meci, habar nu avea cine sunt arbitrii!la nici un meci nu ia legatura cu arbitrii decat dupa ce i se spune ca au ajuns la hotel. si atunci degeaba. nu si-a aparat NICIODATA ECHIPA, IN FATA NIMANUI! DACA ECHIPA PIERDE, TOT PE NOI NE ACUZA, FARA SA SE UITE LA CUM SUNTEM ARBITRATI! si atunci ne intrebam si noi, ca prostii: cum sa nu fim arbitrati in asemenea hal cand avem un asemenea presedinte? poate si echipa joaca uneori prost, e adevarat. dar cum sa joci cand presedintele te ataca, inclusiv in presa? credeti ca la meciul cu sibiul se va implica? noi nu credem! si stiti de ce? pentru ca ne-a spus direct, cu martori, ca nu vrea play off, ci doar locul 9! acesta este presedintele nostru! RUSINE!!!!!!!!!!!!!!

    • voi spune:

      Aceeasi scursoare ca si in cazul lui Vlaicu,profiti din plin de increderea oamenilor.Ma intreb cum de rabda oglinda in care-ti privesti „angelicul”chip si nu crapa de atata obraznicie si perfidie (caci de la obraz dopa o anumita varsta slaba nadejde).Atentie acelora care mai vorbesc in prezenta ta.Apropo,daca nu vrei sa-ti mai faci sufletul rau nu-i mai sufoca cu prezenta ta.RUSINEEEEEEE !!!

  • ion ilie vasile gheorghe spune:

    de cand este energia o echipa asa mare in baschetul romanesc?pe cine sa incurce?oricare din primele 4 o elimina in minimul de meciuri.a intrat in voi sindromul mircea lucescu:cand pierdem arbitrii sunt vinovati,niciodata noi…recunoasteti ca nu suntem de primii 8.ne bate sibiul miercuri si am terminat si anul asta cu baschetul in tg-jiu

    • realgorj spune:

      Ce ti se pare anormal, prietene, faptul ca vrem doar arbitraje corecte? Daca ai fi vazut meciul cu CSM, nu cred ca mai postai asa ceva…Repet, baschetbalistii de la Craiova care au fost in postura de spectatori nu le venea sa creada ce vad! Mici sau mari, vrem arbitraje corecte!

  • un amarat spune:

    Urmaresc de multa vreme acest sport si comentariile de pe acest site.Cu totii spuneti cate un adevar , dar la clubul Energia, nu exista omul cu SUFLET pentru acest sport , ci doar angajati la stat ( si la propriu si la figurat!)
    1. Va amintiti ce arbitraje aveam pe vremea cand V.P. era langa echipa !?
    2. Am avut si avem presedinti care nu ajuta echipa cu nimic! Vlaicu a incercat sa-si faca imagine ; Cumpanasu ….. probabil salariul si ce-o mai fi…………
    3. Nimeni nu a incercat sa caute si sa aduca sponsori langa echipa si sunt convins ca nu s-a dorit acest lucru pentru ca cu banii privati nu faci ceeace vrei tu (!)
    4. Va amintiti de conflictele lui Nicolici S. ,inca de pe vremea lui Vlaicu , cu Tocala – omul a spus si toate se sparg in capul echipei – conducerea ce a facut!?
    5. Acum inteleg de ce meciul nu a fost dat la tv. Au preferat sa dea meciul de la Giurgiu , ca din Buc. era complicat!
    6. In concluzie : pana cand la echipa nu o sa fie un om cu suflet pentru aceasta echipa , viata noastra si a echipei va fi tot amara !
    7. Cu totii stim ca atat timp cat mizeria ( care este politica ) va exista in viata noastra, in acest fel, nu se va face nimic ! Pacat de copii care au indragit acest sport si au si mari performante !
    8. Va doresc si imi doresc sa avem echipa si la anul ( chiar daca terminam pe 10) , va doresc sa sarbatoriti cat mai multe zile de nastere ale lui Darby, Porter sau mai stiu eu cui…… LA SALA si, va doresc sa fiti publicul incantator , intotdeauna , ca la meciurile cu Ploiesti , Sibiu…. Va doresc , sa nu va pierdeti SUFLETUL MARE pentru aceasta echipa , niciodata , pentru ca numai pe noi ne are !!!!
    9. Votati pe site-ul frb.ro , poate Darby ajunge la All Star Game-ul 2012 si poate castiga concursul de slam-dunk!
    10. Sa avem o viata frumoasa !

    • realgorj spune:

      Ai mare dreptate in ce spui. Important este sa tinem aceasta echipa si sa fim langa ea. Si sa nu ne lasam calcati in picioare de niste fluierasi cu tupeu!

  • purcelusul vesel spune:

    real gorj = noi = doar eu = isarovici…te faci de ras nea nicule pentru ca toti si-au dat seama cine esti

  • Marmoţikas spune:

    @purcelusule ti s-a mai adaugat un fiasco la dosar :))….mai bine asteptati brigada de arbitrii inainte de meci sau dupa meci , sa stati de vorba cu ei , decat sa va contraziceti aiurea aici…nu toti aveti dreptate in ceea ce spuneti !!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.