RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Demolați de lusitani: Benfica – Energia 41-24 (20-16)

/ 18 februarie 2012

Energia și-a luat adio de la Cupa Cupelor într-un mod rușinos, echipa gorjeană făcând figurație în repriza secundă a meciului de la Lisabona, Benfica defilând în returul optimilor de finală după ce se impusese și la Târgu Jiu în partida tur.

Cele două meciuri dintre Benfica și Energia au semănat, în sensul că echipa gorjeană a încercat câte ceva doar în prima repriză. Elevii lui Andrieș au jucat de la egal la egal cu Benfica doar până în minutul 16 al meciului de la Lisabona, moment în care tabela indica 10-10. În minutul 20, Mocanu a fost eliminat pentru 2 minute la scorul de 13-11, iar gazdele au profitat de omul în plus pentru a se detașa pentru prima dată la patru goluri, 15-11, diferența menținându-se apoi până la finalul reprizei, scor 20-16.

Repriza secundă a fost un coșmar pentru gorjeni, Benfica zburdând pe teren. Lusitanii au taxat greșelile handbaliștilor gorjeni, iar la scorul de 23-19, în minutul 40, Benfica a profitat la maxim de o nouă eliminare din tabăra Energiei. Benfica a marcat patru goluri consecutive cu un om în plus și apoi încă două după ce s-a restabilit egalitatea numerică pe teren, gazdele ajungând să conducă cu 10 goluri, scor 29-19 în minutul 45. Simțindu-și adversarul la pământ, Benfica nu a forțat, dar a tratat cu seriozitate fiecare fază și fiecare oportunitate apărută și în ultimele minute a mai reușit o serie de opt goluri fără replică din partea gorjenilor ducând scorul la 41-23. Energiei nu i-a mai rămas decât să închidă tabela, Mocanu stabilind la 21-24 scorul final al returului de la Lisabona.

Benfica Lisabona – Energia Pandurii Târgu Jiu 41-24 (20-16)

Energia: Rădulescu (6 intervenții), Dragomir (1 intervenție), Apolzan (8), Ilieș (4), Asoltanei (3), Mocanu (3), A. Popescu (3), Mazilu (1), Păiuș (1), Șandru (1), V. Popescu, Mledenciu, Udriștoiu, Enache. Antrenor: Liviu Andrieș.

www.sportingorj.ro

Comentează!

2 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.