RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Demolați în repriza a doua

/ 11 februarie 2012

Privit cu mult optimism, meciul tur din optimile Cupei Cupelor la handbal masculin dintre Energia și Benfica Lisabona a fost pierdut fără drept de apel de elevii lui Liviu Andrieș, scor 27-33 (12-13).

Benfica și-a asigurat biletele pentru faza următoare a competiției în cea de-a doua repriză a meciului disputat în această seară la Târgu Jiu, prima parte a meciului fiind echilibrată, cu un ușor plus pentru Energia, chiar dacă lusitanii au intrat la pauză în avantaj.

Asoltanei a deschis scorul în minutul 2 și tot el a egalat la 3 după ce oaspeții au condus cu 3-1, însă în minutul 5 extrema stânga a gorjenilor s-a stins. Ghinionul i-a lovit și el pe gorjeni în minutul 8, când Ilieș a suferit o accidentare, el reintrând pe teren abia pe finalul primei reprize. Experiența superioară a lusitanilor s-a văzut chiar din prima repriză, Energia a beneficiat de trei ori de superioritate numerică pe care însă nu a reușit să o și fructifice, mai mult, în minutul 25, cu om în plus, gorjenii n-au reușit nici măcar să arunce la poartă. Cu trei minute înainte de pauză, Energia a condus cu 12-11, dar Benfica a marcat ultimele două goluri are primei reprize.

În repriza secundă Energia a intrat în degringoladă, băieților lui Liviu Andrieș nu le-a mai ieșit nimic, în vreme ce Benfica și-a deschis aripile precum vulturul din siglă și a mușcat fără milă din adversar. Observând lacunele din extremele echipei gorjene, care au fost nule în atac și inexistente în apărare, portughezii au marcat gol după gol, ajungând ca la jumătatea reprizei secunde să conducă cu 17-23. Energia a intrat în transă, Asoltanei a continuat să doarmă și pe bancă, Andrieș a reacționat dur renunțând să-l mai trimită pe teren, dar reacția antrenorului n-a fost înțeleasă de jucători. Benfica s-a distanțat continuu, în minutul 57 a ajuns la un avantaj de 8 goluri, scor 22-30, dar pe final Energia a reușit să diminueze din dimensiunea dezastrului, partida terminându-se cu victoria oaspeților cu 27-33.

Energia Pandurii Târgu Jiu – SL Benfica Lisabona 27-33 (12-13)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 850

Energia: Dragomir (7 intervenții), Rădulescu (1 intervenție), Motoi, Păiuș (3), V. Popescu, Mocanu (2), Apolzan (6), Asoltanei (2), Ilieș (3), Geică, Mledenciu (2), Enache, Șandru (4), A. Popescu (2), Mazilu (3). Antrenor: Liviu Andrieș.

Benfica: Ferreirinho (10 intervenții), Candeias (1 intervenție), Tavares (9), Lopes, Pais (1), Zaikin, Pedroso (5), Roque (4), Graca (4), Carneiro (3), Silva, Perreira (3), Areia, Costa (3), Carmo (1). Antrenor: Jorge Rito.

Arbitri: Sasa Pandzic și Boris Satordzija.

Observator: Efstratios Kyriakoulias.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.