RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia n-a reușit să învingă Asesoftul la Brazi

/ 9 februarie 2012

Baschetbaliștii Energiei au înclinat steagul la Brazi cedând cu 78-64 (24-13, 23-19, 14-22, 17-10) în fața celor de la Asesoft Ploiești într-un meci deosebit de important pentru accederea în play-off-ul campionatului.

Gazdele s-au detașat la șase puncte încă din debutul întâlnirii conducând cu 10-4 la jumătatea primului sfert. Energia a fost însă destul de aproape de adversar cu 30 de secunde înainte de finalul primelor zece minute de joc, scor 17-13, dar ploieștenii au marcat în aceste ultime 30 de secunde nu mai puțin de 7 puncte și             scorul primului sfert a devenit unul sever față de desfășurarea jocului, 24-13. Elevii lui Slobodan Nikolic au început slab sfertul secund și gazdele s-au detașat rapid la 20 de puncte, scorul de 33-13 lăsând puține șanse Energiei de a mai reveni în joc. Totuși, gorjenii au reușit să revină în joc și să reducă diferența la doar 10 puncte, scor 39-29, însă la cabine s-a intrat cu scorul 47-32, unul care le asigura gazdelor o repriză secundă mai liniștită.

La reluare, Kabengele a fost eroul Energiei, a marcat 14 puncte în sfertul trei și a ajutat echipa gorjeană să câștige acest sfert cu 22-14, ecartul de doar șapte puncte dintre cele două echipe înainte de ultimele zece minute, 61-54, anunțând un final încins. Din păcate, nu a fost așa, Energia nu a reușit să coboare sub acest ecart de șapte puncte. În fața ultimelor trei minute Energia era la nouă puncte de gazde, scor 73-64, diferență care le permitea elevilor lui Slobodan Nikolic să mai viseze, dar finalul a fost unul fără puncte pentr aceștia, Asesoft a mai pus cinci puncte pe tabelă și și-a asigurat victoria cu 78-64.

În vreme ce la gazde nu a jucat Burlacu, iar noua achiziție, pivotul sârb Vladimir Tica, a jucat doar 8 minute, marcând numai două puncte, pentru Energia pivotul ceh David Steffel a reușit o nouă evoluție extrem de consistentă, cu 15 puncte și 17 recuperări, 9 dintre acestea fiind ofensive, performanțe care i-au adus un nou double double, la fel ca și Louis Darby, cu 12 puncte și 11 recuperări, cel mai bun marcator al Energiei, dar și al partidei, a fost Brice Kabengele, care în 31 de minute jucate a adunat 24 de puncte contra echipei cu care are în palmares un titlu de campion.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

9 Comentarii până acum

  • Marmoţikas spune:

    Nu se poate ca o echipa sa joace fara conducator de joc…cred ca , cu totii ne-am saturat de acest Nikolic Jr. care meci de meci nu face nimic….0 0 0 0 la toate capitolele , cum sa emitem pretentii ? ma scuzati are un numar ridicat de assist-uri (LA MECIURILE DE ACASA) DAC NOI AVEAM UN ALT CONDUCATOR de joc cre sa faca macar jumatate din ce nu face acest jucator pe teren , oare ce se intampla in acest meci ? nu vede nimeni astaaaa ? Un meci foarte bun facut de Steffel , bravo lui , dar si mai bun facut de Kabengele , bravo lor ! si Troupe si Darby au jucat bine , sa nu uitam !

  • adyg spune:

    daca vrei facem o petitie sa plece familia asta. vlahovici care nu mi s a parut mare jucator a reusit totusi meciul vietii lui. cred ca la el s a aparat nikolici. cum zicea marmotikas, nikolici nu e bun nici in atac nici in aparare. dar tg-jiul il vrea, il are si nici nu l mai lasa sa plece…acasa ca alta echipa nici ca l vrea

  • Alin spune:

    Un jucator execrabil acest nikolic jr.sta prin tg-jiu dupa c*** uneia din cauza asta nu joaca el nimic.este varza.chiar nu joaca nimic.afara !!!!!!!!!1

    • Alin. spune:

      Si inainte nu statea tot dupa c*** uneia si juca bine? Poate tu ” alin ” esti una dupa c*** careia ai vrea sa stea stefan . Nu are nicio legatuta prietena lui cu felul in care joaca . E singurul jucator cu prietena ? Credeti ca e la gradinita sa amestece relatia cu o fata cu baschetul ? Din contra , daca chiar ar fi ea motivul ar trebui sa il moriveze nu ? Ca doar asa a cunoscut-o … Dar se pare ca toti bagatiorii de seama de pe site-ul asta scriu comm numai sa se afle in treaba si sa faca scandal , cu baschetul nu au nicio treaba

    • realgorj spune:

      De acord ca nu-i merge jocul, dar crezi ca prietena e de vina? Atunci argumenteaza lucrul asta( pierde noptile cu prietena prin cluburi? lipseste de la antrenamente? l-ai vazut tu beat la coltul strazii?) Nici mie nu-mi convine ce joaca, dar nici sa dam cu noroi in altii si sa zicem ca am descoperit cauza.

  • realgorj spune:

    Daca nu castigam cu Sibiu, ne indepartam rau de tot de play-off. Pitesti merge din ce in ce mai bine! Sa ramanem totusi optmisti !

  • sarbu spune:

    Nu are legatura cu c…l nimanui omul e praf cel mai slab conducator de joc din campionat din campionatul viitor ar trebui sa dispara de la aceasta echipa de care el pur si simplu isi bate joc prin prestantele care le-a avut pana acum ajungand la limita penibilulu.Oare acest club nu e in stare sa gaseasca un conducator de joc ?Cumpanasule trezestete odata nu mai dormi ca un urs si ia tauru de coarne sau pleaca si tu daca nu esti in stare.Sa imi spuna si mie cineva ce rol are acest Klajevic la echipa este cel mai lenes om care l-am vazut vreodata atitudine de rahat scuzati expresia daruirea ii lipseste pentru ce a fost adus la echipa sa inchaseze niste bani dea moaca.Cand aduci un om la echipa il aduci sa ajute echipa nu sa stea pe banca asai dle Cumpanasu ce zici am dreptate.

    • gil spune:

      Klajevic are o atitudine atunci cand este bagat la joc ca si cum ar trebui sa-i multumim pentru efortul depus atunci cand se ridica si poate sa-i cerem si scuze pentru deranj.

  • Marmoţikas spune:

    se poate spune si asa : cel mai slab conducator de joc din tara..duca se tot inainte !!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.