RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie imensă pentru Energia

/ 3 februarie 2012

Elevii lui Liviu Andrieș au reușit să se impună, după un meci de mare luptă, în fața celor de la Știința Dedeman Bacău cu scorul de 31-29 (18-15).

Oaspeții au început tare meciul, au marcat primii, dar Energia s-a ținut aproape de adversar și în minutul 5 a reușit să preia conducerea pe tabelă, scor 3-2, după reușita lui Asoltanei. După 10 minute de joc, după mai multe greșeli ofensive ale gorjenilor, oaspeții aveau să conducă, tabela indicând 6-8 după trei reușite consecutive ale băcăuanilor semnate de Bondar, Dospinescu și Ghiță. Energia a egalat, dar alte două goluri ale băcăuanilor au dat senzația că echipa de pe locul doi din Liga Națională va reuși să se impună la Târgu Jiu, tabela indicând 8-10 la jumătatea primei reprize. Au urmat însă cinci minute favorabile Energiei, care a punctat de cinci ori primind un singur gol și gazdele s-au desprins pentru prima dată la două goluri de băcăuani. Energia a început să se apere și mai agresiv, cu trei minute înainte de pauză diferența era de patru goluri, scor 17-13. O eliminare de două minute a lui Mocanu și cartonașul roșu primit pe final de repriză de Vali Popescu au făcut ca scorul pauzei să fie de 18-15 pentru gazde, care însă l-au pierdut și pe Ciprian Șandru, care a făcut o entorsă la gleznă și nu a mai putut juca până la final.

Repriza secundă a fost la fel de echilibrată și disputată, echipa moldoveană a intrat mai bine pe teren și, în minutul 38, tabela indica din nou un scor egal, 20-20. Cu un Păiuș magistral, revenit după accidentarea de la umăr și păstrat în teren și forțat de problema lui Șandru, Energia s-a desprins din nou la trei goluri de adversari, scor 23-20 în minutul 41, dar trei goluri succesive ale moldovenilor aveau să înscrie pe tabelă din nou un scor egal, 23-23. Energia a continuat să aibă un avantaj de 1-2 goluri până în minutul 56, când oaspeții aveau să preia, pentru scurtă vreme, din nou conducerea, scor 27-28. Benefiiciind și de câteva parade de senzație ale lui Dragomir, care a revenit în poartă după ce și Rădulescu s-a accidentat, Energia s-a desprins la două goluri cu un minut înainte de final, scor 30-28. Băcăuanul Ghiță a înscris însă repede pentru 30-29 și Energia a avut atacul pentru a se detașa, iar Păiuș, omul meciului, a fost la capătul unei scheme reușite a gorjenilor și scorul a devenit 31-29. A mai fost timp până la final și pentru o ultimă paradă a lui Dragomir, Energia reușind să obțină un succes mare în fața singurei echipe care mai putea pune probleme liderului HCM Constanța, lupta pentru titlu părând acum o afacere încheiată în Liga Națională.

Energia Pandurii Târgu Jiu – Ştiinţa Bacău 31-29 (18-15)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 600

Energia: Dragomir, Rădulescu, Motoi – Păiuş (5 goluri), V. Popescu, Apolzan (9), Asoltanei (5), Ilieş (4), Mocanu (1), Geică, Mledenciu, Udriştoiu, Enache, Şandru (1), A. Popescu (3), I. Mazilu (3). Antrenor: Liviu Andrieş.

Bacău: Laufceag, Tamaş, Tevzadze – Iancu (1 gol), Rotaru (2), M. Bondar (4), Ramba (1), C. Manea, B. Voica (2), Bujor, Ghiţă (8), Gurkovski (2), Dospinescu (5), Sipoş, Păunică (1), Kurilenko (3). Antrenor: Eliodor Voica.

Arbitrii: V. Pavel – M. State.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.