RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a pierdut acasă la debutul returului

/ 14 ianuarie 2012

Echipa lui Slobodan Nikolic a pierdut pe teren propriu contra celor de la Gaz Metan Mediaş, scor 79-85 (15-24, 20-25, 26-18, 18-18). Gorjenii au făcut o primă repriză execrabilă, apărarea fiind inexistentă, în timp ce în atac nu s-au găsit soluţii de a depăşi o defensivă masivă şi agresivă. Degeaba au încercat după pauză să îndrepte situaţia, trupa lui Nikolic neavând suficient suflu de a întoarce soarta partidei.

Slobodan Nikolic şi-a pus mari speranţe în meciul cu Gaz Metan Mediaş. Tehnicianul sârb s-a gândit la acest joc încă de la finalul meciului cu Poli Iaşi jucat în decembrie, însă obsesia acestei partide nu l-a ajutat prea mult. Oaspeţii au început meciul în forţă şi încă din start au preluat conducerea pe tabelă. După un start avântat, Energia a dat impresia că revine în joc, scor 12-13 în minutul 5. Totuşi, apărarea bună a ardelenilor şi un joc slab pe defensivă al oltenilor a făcut ca cei de la Mediaş să câştige sfertul cu 15-24. Jocul mai puţin bun al Energiei din primul sfert s-a repetat şi în sfertul doi, oaspeţii fiind permanent la timonă având de la zece puncte în sus, sfertul fiind câştigat de Gaz Metan cu scorul de 20-25. Astfel, la pauză scorul a fost 35-49.
După odihnă Energia a jucat mai exact în apărare şi mai bine în atac, aşa că s-a redus din handicap la 61-67 după 30 de minute de joc.
Ultimele zece minute au fost extrem de echilibrate, gazdele apropiindu-se de oaspeţi, însă după trei atacuri ratate vizitatorii au reuşit să menţină avansul pe tabelă şi să-şi asigure victoria.
Astfel, Energia a pierdut cu 79-85, rezultat care a ţine Energia în continuare pe locurile de play-out.

Energia – Gaz Metan 79-85 (15-24, 20-25, 26-18, 18-18)
Sala Sporturilor din Tg-Jiu
Spectatori: 750

Energia: Troupe 19p, Kabengele 17p, Darby 16p. Steffel 13p, Mocanu, Kljajevic 6p, Nikolic 2p, Guţoaia 6p. Antrenor: Slobodan Nikolic

Gaz metan: Moore 14p, Mitchell 10p, Dumitrescu 10p, Ivanovic 9p, Jucan 1p, Nicoară 14p, Omeljak 14p, Zigeranovic 13p. Antrenor: Ovidiu Teleaba

Au arbitrat: Alexandru Olaru, Bukuresti Laszlo, Vlad Potra.

Comentează!

15 Comentarii până acum

  • din TG JIU spune:

    Dle Constantinescu de ce nu ziceti ninik despre arbitraj? ati vazut meciul? daca l-ati fi vazut ati fi remarcat ca atunci cand Energia s-a apropiat la 5 puncte, nenorocitzii aia de arbitrii ne-au furat pe fata dictand niste sanctiuni doar de ei inventate, plus ca nu au judecat cu aceeasi masura anumite faze. Nu zic ca am jucat noi dementzial, dar nici anul trecut n-am jucat nemaipomenit cu aceasta echipa si totusi i-am batut pt ca ne-au lasat arbitrii in pace nu ca astia 3 din jocul de azi, niste nenorocitzi, acesti cretini ar merita suspendati, dar cine sa-i suspende ca fr basket e pe mana cu ei, toti niste hotzi in frunte cu acea carmen tocala, care, dupa un memoriu facut de Energia dupa un meci in care am fost furatzi ca-n codru, ne-a trimis alti nenorocitzi cu tema clara sa-si bata joc de echipa noastra. Ar trebui facut un memoriu la dna sa intre dna-ul si la sporturile celelalte, nu doar la fotbal. Cred ca ar fi interesant de vazut cine fura si pe cat la handbal, basket, volei, etc!

  • realgorj spune:

    Doare….Si ce ne mai bucuram dupa sfertul 3! E adevarat ca fluierasii au avut grija sa ne taie macaroana, dar nu-i numai asta. Ceva e in neregula, schemele noastre de joc sunt foarte palide. Medias ne-a dat cel putin 50 p pe niste scheme clare, la noi au fost mai mult rodul intamplarii… Cat despre noile achizitii, mai vorbim, sa mai treaca 2-3 meciuri, da’ parca nu-i a buna, chiar daca Porter e principalul marcator.Sa nu fi plecat Milan si cu Brandon si sa se fi intors Brandon si cu Milan…

    • Marmoţikas spune:

      @realgorj Ai mare dreptate cand spui ca nu avem scheme.Pai sa ne uitam la conducatorul de joc de la Medias Tomejlak care da niste pase superbe si scoate cate un adversar din joc . Oare de ce nu transferam si noi un conducator de joc ???? ….hmmmm

  • Marmoţikas spune:

    Nu poti sa emiti pretentii la o victorie intr-un meci cu o echipe de primele locuri cand pe teren ai un conducator de joc cu statistici fff slabe , puncte putine , care nu prea ajuta echipa ! + ca si arbitri ne-au cam ciupit putin la meciul asta !!! Un joc foarte bun al lui Porter !!!

  • realgorj spune:

    Hai sa nu dam vina pe conducatorul de joc, jocul de ansamblu nu merge. Cand apararea e vraiste, tot conducatorul de joc e de vina? Cat despre transferuri… vezi bugetul. Howell a plecat de la Medias si avea salariu vreo 10.000 $, si tot a plecat. La noi, cu suma asta tii jumate de lot de voie…

  • Nicu spune:

    Domnilor e foarte usor sa-ti dai seama ca ceva nu merge la echipa noastra .Noi nu avem conducator de joc, avem un mascarici care e vai mama lui .Nikolic din vara ar trebui sa pleci si sa il iei cu tine pe fiul tau ca ne-a mancat zilele si bani clubului .Era sa uit sa il mai iei cu tine si pe omul care se pare ca are cetatenie sarba care va perie tot timpul, nu mai stiu sigur cum il cheama parca Isarovici.

  • nicu spune:

    Cu asa conducator de joc o sa fim vai de capul nostru Domnule Cumpanasu acum nu mai puteti face nimic dar din vara scapati de tatal si fiul care o sa ne duca la disperare.Cel mai penibil conducator de joc din tara cel mai slab tasu chiar nu vede acest lucru

  • sarbu spune:

    Klajevic este tot o gaselnita a lui Nikolic este prea lent in aparare,la recuperare este inexistent nu stie pe ce lume este vai de capul lui cum avem noi parte numai de ciurucuri de oameni care n-au mai jucat de ani de zile si vin la TG-JIU ca sa se lanseze din nou.Nikolic ce parere ai despre fiutu cel penibil si despre noua ta achizitie care se pare este o alta petarda rusine,rusine sa-ti fie.Ce fel de om esti chiar nu-ti pasa de aceasta echipa si de acesti oameni minunati care umplu sala meci de meci o sa fie grav cand acesti oameni minunati o sa-ti strige intr-o buna zi demisia

    • adyg spune:

      noul pivot e bun. nu stiu ce ai vazut tu…dar eu am vazut ca da pase inteligente, ca baga umarul acolo sub panou, ca arunca bine. si in alta ordine de idei echipa o strica antrenorul si fisu. daca astia doi pleaca echipa va juca mai bine.

      • Marmoţikas spune:

        @adyg are dreptate prin cea ce spune de noul pivot….sa nu ne grabim comentand la adresa lui ca a trecut doar un meci de cand a venit…asa s-a intamplat si anul trecut cu Bigus , care la primul meci a jucat catastrofal , iar apoi a devenit unul dintre cei mai buni pivoti din Liga !!

  • abu spune:

    Desi vizionez aproape toate meciurile de baschet transmise la TV, n-am vazut inca o tactica a time-out-ului ca la acest Nikolic. Este pentru a nu stiu cata oara cand cere time-out iar apoi, dupa o singura faza cere din nou! Acum cateva meciuri a cerut time-out dupa o singura faza din sfertul III. Nu sunt antrenor, dar cred ca la meciurile echilibrate un time-out pe final poate fi decisiv.

    • Spp spune:

      A cerut time-out pentru ca in acele momente echipa adversa tocmai ce facuse o faza foarte buna si pentru ca aceasta sa nu devina o serie buna, adica mai multe faze incheiate cu cos. Si poate pentru echipa, ca sa nu fie demoralizata.

  • stefan spune:

    I will play at this them how much I want.You are not fans

    • Marmoţikas spune:

      If we are not fans when you’re not sure player, statistics you’re interested: | …bine nu stiu de ce comentez aici pentru ca nu e Stefan Nikolic 😐

  • stefan spune:

    team

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.