RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a câștigat la limită meciul doi cu SCM U Craiova

/ 9 ianuarie 2012

După ce s-a impus mult mai lejer în prima partidă, cea disputată duminică în Bănie, Energia Rovinari a câștigat la mare luptă al doilea meci amical cu SCM U Craiova cu scorul de 79-76 (11-21, 25-20, 26-22, 17-13).

În ultima repetiție înaintea reluării campionatului, Slobodan Nikolic nu a avut ocazia să-l folosească pe Rajko Kljajevic, pivotul sârb luând loc pe banca de rezerve nefiind însă trimis deloc pe teren, situație în care s-au mai aflat și Bratoloveanu și Deconescu. În schimb, cealaltă achiziție a echipei gorjene, Porter Troupe, a jucat din nou în fața suporterilor Energiei și a reușit un double double cu 15 puncte și 12 recuperări. În cealaltă tabără, echipa craioveană a jucat fără a-l folosi pe Leroy Dawson, iar LeVar Seals s-a accidentat la gleznă în chiar primul sfert și nu a mai putut reveni pe teren.

Meciul, unul de o slabă factură, cu multe greșeli de fiecare parte, a început cu un sfert câștigat fără drept de apel de oaspeți, însă Energia a început din sfertul secund o cursă de urmărire ce s-a soldat cu preluarea conducerii undeva spre jumătatea sfertului trei după un coș de trei puncte marcat de Guțoaia. Meciul a continuat să fie echilibrat, înaintea ultimelor zece minute de joc craiovenii păstrând un punct avans în fața gazdelor, scor 62-63. Finalul meciului a fost marcat de aruncările de trei puncte, trei reușite de Energia, două aparținându-i lui Gliga și unul lui Mocanu, în vreme ce oaspeții au reușit doar unul, prin Orbeanu, Gennie ratând aruncarea din ultima secundă prin care scorul putea redeveni egal.

Energia Rovinari – SCM U Craiova 79-76 (11-21, 25-20, 26-22, 17-13)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 600

Energia: Gliga (6), Kabengele (12), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (13), Kljajevic, Steffel (10), Mocanu (3), Troupe (15), Nikolic (4), Guțoaia (14), Alionescu (2). Antrenor: Slobodan Nikolic.

SCM U Craiova: LeVar Seals (7), Tomic (20), Albu (6), Petrișor (6), Gavrilă, Gennie (15), Cioacătă (9), Codin (6), Orbeanu (7). Antrenor: Andelko Mandic.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

10 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    Am fost la ambele meciuri, si la Craiova si acasa. S-a dorit o reacomodare a jucatorilor dupa vacanta precum si integrarea noilor veniti. Pacat ca Rajko nu a putut juca. Nu m-am lamurit inca in ceea ce priveste 5-ul de baza, dar un lucru e clar: persista problemele in aparare. La Craiova in prima parte ne-am aparat om la om si la pauza eram condusi. In partea a doua, la aparare in zona, nu au mai fost probleme . Treaba asta trebuie rezolvata, ca daca dai peste o echipa cu shooteri de 3 p, e cam nasol.Acum il cred pe Slobodan cand tot zice: deffense, deffense…
    La Craiova a fost OK, pacat ca aici unii din craioveni au uitat ca e amical. Sper ca LeVar sa nu aiba probleme grave, ii doresc revenire rapida!

  • doarbaschet spune:

    Meci urat,nervi intinsi la maxim,inexplicabil. Reactii nelalocul lor ale lui Kabengele si Darby,faulturi grosolane ale lui Mocanu.Singurul lucid:Troupe. Bine ca nu s-a accidentat vreunul si de la noi.Sa speram ca altfel vom juca cu Medias.

    • Spp spune:

      Mocanu se saturase sa fie faultat. A fost o singura interventie urata. Atat. Restul a completat Marmotikas.

      • Marmoţikas spune:

        cand s-a lovit in anumiti jucatori tin minte ca @doarbaschet le-a luat apararea iar acum zice ca sunt lipsiti de profesionalism si mai stiu eu ce ! hmm…sta ascuns dupa un nick-name degeaba…mdea

  • Marmoţikas spune:

    @doarbaschet Ce reactii urate ale lui Kabgengele si Darby ma ? Kabengele era faultat non stop de nr’u 20 de la craiova si Darby la fel.Ei au avut niste reactii normale , deoarece i au atras atentia numarului 20 sa o lase mai usor ca e doar un amical …. ce reactii au avut ?? doamnee

  • Marmoţikas spune:

    @doarbaschet eu nu vreau sa fiu arbitru de baschet(…),de ce imi raspunzi cu o alta intrebare ?

  • doarbaschet spune:

    „(Marmoţikas).Refferee la Federatia Romana de Baschet…” Aceste date sunt luate copy-paste de pe contul tau de facebook,daca tu esti acesta,daca nu,imi cer scuze ca te-am intrebat despre arbitraj. Nu doream sa mai polemizez pe aceasta tema,dar am vazut acum ca inca se mai comenteaza la acest articol. In primul rand eu nu am zis nimic despre lipsa de profesionalism , nici de reactii urate ci nelalocul lor,si intotdeauna mi-am exprimat politicos parerea.Nu ma ascund dupa niciun username , pentru ca nu am de ce, nu improsc cu noroi pe nimeni si am pretentia ca sunt echilibrat in comentarii. @spp, eu chiar il apreciez pe Mocanu,dar in acest meci a facut cel putin doua faulturi grosolane,un „topor” si o „impingere” dura(de unde stii ca se saturase de faulturi, ti-a zis el?),Kabengele i-a pus mana in gat lui Cioacata(ce zici domnule „referee la FRB”,care ar fi fost sanctiunea intr-un meci oficial?),iar Darby a avut un meci haotic care se putea solda cu accidentarea lui.Asa am vazut si am interpretat eu,nu l-am injurat pe Mocanu,cum au facut altii,nici pe ceilalti.Ca au avut sau nu motive sa faca acele gesturi este una si ca le-au facut este alta.Mie nu mi-au placut,daca voua v-au placut, sa fiti sanatosi.

    • Marmoţikas spune:

      @doarbaschet ma bucur :)) ca iti creez interes si te uiti pe contul meu de facebook :)) …. da ce sa zic : Mocanu a avut un topor a fost sanctionat cu fault + impingerea de care zici tu nu a fost sanctionata deoarece a fost 1 vs 1 si era diferenta de gabarit 😉 ; Darby cu o zi inainte venise din AMERICA !!!!! ; Kabengele am vazut ca s-a dus glont la Ciocata dar n-am vazut sincer daca i-a pus mana in gat…dar si KABENGELE SI DARBY erau faultati non-stop de nr’u 20 ca sa stii !!! si l-au atentionat sa o lase mai usor ca e doar un amical !!

    • Spp spune:

      Nu a zis nimeni ca mi-au placut aceste gesturi. Am zis doar ca erau oarecum justificate. Bine, e si vina lor ca si-au pierdut cumpatul si au facut aceste gesturi :).

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.