RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Succes important pentru Energia la Pitești

/ 11 decembrie 2011

Energia a câștigat al treilea meci consecutiv în deplasare și începe să viseze frumos sperând la un loc în play-off. Echipa gorjeană a învins pe BCM U Pitești cu 78-75 (21-31, 18-18, 22-13, 17-13) în urma unui meci perfect făcut în apărare în repriza secundă.

Elevii lui Slobodan Nikolic au avut parte de un început de meci mai greu, greșelilor făcute de jucătorii echipei gorjene adăugându-se și o serie de decizii ciudate luate de arbitrii împotriva Energiei, iar BCM U Pitești conducea după primele 10 minute cu 31-21. Nikolic senior a mai remediat din problemele avute de Energia în apărare și echipa sa s-a apropiat de gazde, dar la cabine s-a intrat tot cu un avantaj de zece puncte pentru piteșteni, scor 49-39.

Partea a doua a meciului a arătat câte lucruri bune pot face în apărare jucătorii Energiei. Piteștiul n-a reușit decât 26 de puncte în ultimele 20 de minute, Darby și colegii săi s-au apărat ca la carte și au atacat cu succes. Înaintea ultimelor zece minute mai avea de recuperat un singur punct. Darby și-a adus echipa în avantaj puțin după jumătatea ultimului sfert, iar Energia nu a mai cedat conducerea până la finalul partidei profitând și de ratările piteștenilor de la linia de fault. Energia a câștigat cu 78-75, dar gazdele au sperat la prelungiri până în ultima secundă, speranțe spulberate însă de Velickovic care nu a reușit coșul de trei puncte care ar fi însemnat o șansă în plus pentru echipa sa.

Echipa gorjeană a fost însoțită la Pitești de o galerie suficient de numeroasă și de gălăgioasă cât să domine în multe momente galeria gazdelor.

U Mobitelco Cluj, CS Otopeni și BCM U Pitești sunt ultimele trei deplasări făcute de Energia, meciuri din care elevii lui Slobodan Nikolic au scos maximum de puncte, însă ultimul meci pe care gorjenii îl vor juca în deplasare este unul extrem de dificil, Energia urmând a juca la Târgu Mureș cu BC Mureșul.

BCM U Pitești – Energia Rovinari 75-78 (31-21, 18-18, 13-22, 13-17)

Sala Sporturilor Trivale

BCM U Pitești: Stafanovic (7), Neguț, Vujacic (22), Isleam (2), Velickovic (6), Calotă (13), Kinlock (15), Popovic (10), Ziguli, Chirof, Păun, Alexiu. Antrenor: Tudor Costescu.

Energia: Stefan Nikolic (2), Mocanu (6), Kabengele (4), Guțoaia, Fields (10), Steffel (12), Giles (18), Darby (26), Gliga, Alionescu, Bratoloveanu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

Arbitri: Doru Vinasi, Alin Roșu, Cosmin Priscă.

Comentează!

9 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    Bravos baieti !!! Tot asa si la Mures!!!

  • Hai Energia! spune:

    Felicitari baieti si succes mai departe! Suporterii adevarati sunt alaturi de voi!

  • EnergiAAA spune:

    Bravoooo Baietiiiiii !!! Un meci foarte frumos din toate punctele de vedere !!! Cred ca s-a castigat si datorita ca am jucat fara conducator de joc !!

  • valmar spune:

    Scorul corect este 31-21 in primul sfert!

    • un ziarist spune:

      :))))))))))))))bineinteles ca sunt foarte multi suparati in tg-jiu dupa aceasta minunata victorie…..inca o data echipa energia rovinari a facut pe voi frustratilor…..:))))))))rusine pt voi toti care sunteti impotriva……ma bucur ca v au facut sarbatorile,, fericite” cu aceste victorii……..deja se stie care sunteti ,care va ascundeti dupa aceste nume false care le folositi pe aici…..

  • valmar spune:

    Asa o sa fie si la TG MURES daca o sa albitreze DORU VINASI daca nu o sa fie inca o infringere in deplasare.Asta e tot echipa noastra este.BAFTA cu BC MURES.

    • un ziarist spune:

      dupa ce ca esti analfabet….mai esti si prost frustratule…..

      • doarbaschet spune:

        Ziaristule,care este problema ta? Cred ca depasesti limitele bunului simt. Nu stiu daca esti in masura sa stabilesti care sunt suporteri adevarati si care nu. De fapt,nu stiu daca este cineva in masura sa stabileasca acest lucru.Echipa nu a facut pe nimeni,echipa a jucat pentru toti suporterii. Bucura-te de victoria asta,daca te bucuri,si lasa alte aspecte,fiindca nici tu nu esti vreun expert in ale scrisului.

  • 1 spune:

    De la suporterii care au fost de la inceput in tribune … De la copii care acum viseaza ca intr-o zi o sa ajunga pe teren …,
    De la echipa care lupta pentru glorie !
    Felicitari pentru victorie!
    Toti suntem Energia …

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.