RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii s-a oprit în sferturile cupei

/ 7 decembrie 2011

Rapidul a învățat din eșecul de la Târgu Jiu din campionat, a umblat și la capitolul intimidare, a reușit două goluri de excepție și s-a calificat în semifinalele Cupei României după ce a învins trupa lui Grigoraș cu 2-0 în Giulești.

Batin putea da lovitura sub Grant în minutul 2 când i-a suflat o minge lui Oros, dar șutul său din unghi a nimerit doar plasa laterală. Rapidul și-a adus aminte de faptul că are în față echipa care a jucat cel mai frumos fotbal în ultimele săptămâni și a trecut la un joc dur, deseori dus dincolo de limitele sportivității, joc la care Balaj a închis însă ochii. Primul care a resimțit duritatea atacurilor jucătorilor rapidiști a fost Rusu, care a fost lovit în tușă de Deac după care, în căzătură s-a lovit cu capul de panourile publicitare din jurul terenului, rapidistul primind doar cartonașul galben. Rusu nu a fost singurul care a acuzat lovituri, Cardoso primind și el o lovitură cu talpa pe gleznă, nesancționată nici măcar cu fault de arbitrul întâlnirii, în vreme ce Voiculeț a primit un cot în gât de la Alexa, Balaj fiind la fel de îngăduitor cu gazdele. Pe fondul acestui joc agresiv făcut de rapidiști, ocaziile importante ale primei reprize le-au aprținut tot acestora. Pancu a deviat cu capul o centrare din corner în minutul 8, dar Mingote a respins în corner. Un minut mai târziu Alexa s-a trezit cu o minge respinsă în față de Mingote după o deviere nefericită a lui Cardoso, dar mijlocașul rapidist n-a reușit să lovească balonul din doar 7-8 metri și scorul a rămas nemodificat. După două șuturi slabe, cîte unul la fiecare poartă, expediate de Pancu și Cardoso, Nicolae Grigore a șutat puternic, de la circa 25 de metri, punându-i mari probleme lui Mingote în minutul 38, iar peste un minut Pancu a căutat colțul lung cu un șut din interiorul careului, dar mingea a ocolit spațiul porții gorjenilor și la pauză s-a intrat la cabine cu un scor alb.

Prudența a fost cuvântul de ordine în partea a doua a întâlnirii din Grant în primele sale 15 minute, ambele echipe așteptând greșeala adversarului. Pandurii a fost echipa care a cedat în urma unei lovituri libere în minutul 58. Deac a executat cu interiorul, cu efect, Mingote nu a ieșit, Marcos Antonio a fost în preajma mingii la marginea careului mic, iar aceasta a intrat în plasă aducând deschiderea scorului. Gorjenii n-au avut replică, Rapidul a șinut jocul destul de departe de poarta lui Coman, s-a apărat pe două linii și a replicat pe contraatac. Herea a fost aproape de 2-0 în minutul 70, dar mingea șutată de acesta a lovit bara laterală a porții lui Mingote, la colțul scurt, goalkeperul Pandurilor fiind surprins de soluția aleasă de jucătorul giuleștean. Pandurii s-a trezit și a fost și ea aproape de gol în două rânduri, mai întâi prin Batin, care a reluat cu capul o centrare a lui Cardoso în minutul 72, pentru ca în minutul 77 Lemnaru, bine găsit în careu de Vlad, a șutat frumos, dar Coman a scos de sub bară și a trimis în corner. Când Pandurii părea a încerca să revină mai puternic în joc, Rapidul a dat lovitura de grație prin Grigorie, care a plasat mingea în poarta lui Mingote în stilul Del Piero, marcând un gol frumos, la colțul lung, gol care a închis tabela chiar dacă ambele echipe au mai avut ocazia să modifice scorul pe final, Batin reluând pe lângă poartă după o ieșire greșită a lui Coman, în vreme ce Rusu a scos de pe linia porții o minge trimisă de Grigorie.

Visul frumos al Pandurilor, de a-și egala sau chiar depăși performanța din cupă obținută în 2007, când a pierut în semifinale tot cu 2-0 și tot în fața Rapidului, s-a irosit, echipei gorjene rămânându-i acum să se concentreze doar pe campionat.

Rapid București – Pandurii Târgu Jiu 2-0 (0-0)

Stadion „Giulești”, spectatori: 5.000

Au înscris: Deac (min. 58) și Grigorie (min. 79)

Rapid: Coman – Crețu, M. Antonio, Oros, Bozovic – N. Grigore, Alexa, Herea – M. Roman (min. 77 Texeira), Pancu (min. 51 Grigorie), Deac (min. 89 Sburlea). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Pandurii: Mingote – Rusu, Viera, Chiricheș, Vlad (min. 85 Al. Grigoraș) – Voiculeț, Pintilii, Nistor (min. 36 Lemnaru) – Maxim, Batin, Cardoso (min. 83 C. Cristea). Antrenor: Petre Grigoraș.

Cartonașe galbene: Deac (min. 3), M. Roman (min . 73) / Voiculeț (min. 41)

Arbitri: Cristian Balaj – Aurel Onița și Eduard Dumitrescu.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.