RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia detonează bomba la Cluj câștigând în urma unui meci superb

/ 18 noiembrie 2011

Puțini acordau șanse Energiei la Cluj, însă elevii lui Slobodan Nikolic s-au impus într-un meci extrem de disputat, câștigat după două reprize de prelungiri, scor 89-92 (13-26, 27-10, 24-16, 8-20, 8-8, 9-12).

Energia a plecat ca din tun la Cluj în confruntarea cu U Mobitelco, a profitat de apatia gazdelor și a condus cu 26-13 la capătul primelor 10 minute de joc. Publicul clujean s-a trezit primul din amorțeală și a început să-și încurajeze echipa favorită, iar, pe de altă parte, Marcel Țenter a mutat decisiv introducându-l pe Chetreanu, care a evoluat mult mai bine în defensivă. Fără a mai găsi drumul spre panou atât de ușor ca în primul sfert, jucătorii Energiei au forțat din spatele semicercului însă s-a dovedit o decizie deloc înțeleaptă pentru că niciunul dintre shooteri nu s-a dovedit a fi în mână. Clujenii au început să recupereze din handicap, au reușit să preia conducerea pe tabelă cu două minute înaintea pauzei, scor 33-32, iar la cabine au intrat cu un avantaj de patru puncte, scor 40-36.

Elevii lui Slobodan Nikolic nu s-au regăsit nici după pauză și U Mobitelco a forțat desprinderea, au ajuns să conducă și la 13 puncte distanță, dar cele două echipe aveau să reia lupta înaintea ultimelor 10 minute de la scorul 62-51.

Ultimul sfert a fost extrem de strâns, asta și din cauza ratărilor, dar și a apărărilor mai agresive, iar Energia a profitat de faptul că Mijovic, Slivășan și Șanta au făcut fiecare câte patru greșeli personale cu cinci minute înainte de final. Echipa gorjeană a reușit să se apropie de gazde pas cu pas profitând de degringolada din tabăra ardelenilor, iar cu un minut și jumătate înaintea finalului a preluat conducerea, scor 69-70. Mijovic a marcat de la linia de fault aducând egalarea, dar apoi a ratat, Steffel a faultat în atac, și Mijovic a dus scorul la 72-70 pentru gazde. Darby a avut ocazia, cu 7 secunde înaintea expirării timpului regulamentar, a unui three-point-play cu care să aducă victoria Energiei, dar mingea s-a învârtit în inel și a ieșit, așa că americanului i-au rămas doar cele două libere, pe care le-a marcat și meciul a intrat în prelungiri.

Prelungirile au început cu două ratări ale gazdelor și una a Energiei, apoi Darby a marcat de două ori de la linia de fault aducând din nou echipa sa în avantaj, 72-74. Lawrence a egalat, dar Darby a înscris rapid dând Energiei un nou avantaj de un atac. Steffel a fost apoi eliminat acordându-i-se un fault destul de ușor la un capac aplicat lui Dykes, cel care a ratat apoi una dintre cele două libere. Darby a mărit avantajul gorjenilor, dar Dykes a înscris spectaculos ținându-și echipa în joc, scor 77-78. În ultimul minut s-a intrat cu 78-78 după ce Dykes a mai înscris o dată de la linia de fault, și tot Dykes a făcut 80-78 cu 14 secunde înaintea sirenei de final. Darby și-a asumat responsabilitatea pătrunderii, a ratat, dar Guțoaia a recuperat, a egalat și au mai rămas de jucat 5 secunde în care Energia să se apere. Elevii lui Slobodan Nikolic s-au apărat exact, clujenii n-au găsit soluții să arunce la coș și meciul a avut nevoie de încă 5 minute de prelungire.

Energia s-a detașat repede de gazde reușind scă conducă cu 81-86 și 85-90, când mai erau 2 minute de jucat. Darby a fost eliminat și el destul de ușor, după un fault defensiv la Dykes și Energia a făcut pasul înapoi permițând gazdelor să vină la doar un punct în spatele echipei gorjene, scor 89-90 cu 35 de secunde înaintea finalului. Dykes, care i-a ținut în joc pe clujeni, a fost și cel care i-a îngropat pierzând o posesie importantă pentru gazde, la 89-91, cu 9 secunde înaintea expirării timpului de joc. Stfean Nikolic a marcat de la linia de fault la prima aruncare și a ratat-o pe cea de-a doua, clujenii au recuperat când mai erau 3,9 secunde de joc, dar n-au avut sângele rece de a mai marca și a întoarce rezultatul, iar Energia a câștigat în premieră pe terenul clujenilor.

www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!

21 Comentarii până acum

  • energy_fan spune:

    Felicitari, Energia-baschet! N-am crezut ca-i putem bate pe infumuratzii astia dar uite ca baschetbalistii Energiei in frunte cu Steffel, Gutoaia & comp s-au batut de la egal la egal cu campionii Romaniei! Bravo, dle Nikolic ca ati crezut ca-i putem bate, eu cand am auzit ca antrenorul sarb a zis ca merge la cluj sa castige am zis ca e nebun! Inca o data felicitari si succes in continuare!

  • yo spune:

    superb meci, bravo lor, sa speram in continuitate…………
    si desigur bravo cristi pentru promptitudine…

  • Hai Energia! spune:

    Felicitari echipei!A fost un meci superb.

  • Patri spune:

    Perfect! Bravooo!! Am vazut ca se poate!!

  • Florin spune:

    Steffel e meserias

  • tehcsab spune:

    FELICITARI! Un meci pe placul meu, plin de tensiune si cu final fericit!! Bravo baieti !! O victorie muncita din greu care da sperante de mai bine, usor usor echipa va creste! Mereu alaturi de voi la bine si la greu!!

  • realgorj spune:

    Bravo baieti!!! Ne mai trebuie un pic de rabdare pana se vor stabili toate relatiile de joc. In retur vom avea un cuvant greu de spus. Felicitari lui Slobodan, care a rezistat presiunilor fanilor. Un sincer bravo baietilor pentru atitudine. Hai Energia!!!!

  • fanbaschet spune:

    Uraaaaa! Iubesc echipa asta!!!Au facut o multime de oameni fericiti aseara! Sa recuperezi 13 puncte la Cluj acasa si sa mai si rezisti 2 reprize de prelungiri mi se pare uluitor! Bravo tuturor( mai ales Steffel si Gutoaia)!Uraaaa!

  • emil spune:

    FELICITARI BAIETI, FELICITARI NIKOLIC!!!
    Ati gestionat foarte bine meciul si ne-ati oferit o bucurie imensa!
    Sa o tineti tot asa. HAI ENERGIA!!

  • valmar spune:

    Doamne cat de suparati erau arbitri pe noi ca am castigat.Oare si-au pierdut prima de joc???????Pe DARBY l-au eliminat cum nu se putea mai usor.Bravo baieti meritati toate felicitarile,dar aveti grija sa nu suparati FEDERATIA si ARBITRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • energy_fan spune:

      Se pare ca nu vom ramane „nepedepsiti” pt ca am avut TUPEUL sa castigam acolo unde nu prea castiga nimeni, sa vedeti ce arbitraj ne vor servi la meciul de sambata viitoare de acasa cu oradea! spurrcatii astia de arbitrii ne fura indiferent de locul unde jucam, norocul ca Dumnezeu face dreptate! Sa nu uit sa-l amintesc printre cei ce trebuie felicitati si pe STEFAN NIKOLIC care a avut parte numai de jigniri pe acest site!

  • tehcsab spune:

    Sper ca echipa sa trateze si meciul cu Oradea la fel cum facut la Cluj, se joaca acasa si asta e un mare avantaj, datoria noastra de suporteri este sa fim alaturi de echipa pe tot parcursul meciului! HAI ENERGIA !!

  • Mihai spune:

    Acum o Săptămâna Nikolik era dement bolnav nebun cu iesiri , inca o Palma data lui Cumpanasu care credence ca se pricepe la baschet el ne avand nici in clin nici in maneca cu sportu asta , bă se vedea cu Theo sau Fometescu pe banca ( dar nu e de capul lui e un papitoi care danseaza cum se cânta pe lângă el ; nici măcar nu are o opinie – opinia lui e c aude pe la alții ) o palma mai mare lui Popescu președintele care își face parte si da mult mai mult hambalului -si el crede ca se pricepe la baschet nu înțelege c e aia teren –- concluzie pe banca asta dacă va place sau nu sunt niște oameni care au jucat baschet au trăit baschet știu baschet si au făcut cu un buget cu 30 la suta mai mic O mare performanta !!! Au învins campioana ––- nu numai clujului arbitrilor si federatiei ii pare rău si la mai mulți complexati din Tg Jiu care cred ca dacă au cochetat cu sportul se si pricep . Fratilor hai sa ii lăsăm in pace se vedem c iese – Gore ai șanse mari sa ai buget mai mic decât baschetul ( Popescu) la anu ! Cumpanasu nu mai vb in presa ca esti slab nu pricepi ASA ca nucleare de banii care ii ei si nucleare ca ai găsit oamenii astia care au pus suflet si te si suporta ca sa bagi ceva in portofel !

    • Mihai spune:

      Cumpanasu fi fericit asta vroiam sa scriu in ultimul paragraf dar are tel dictionar si a scris alt cuvânt scuze !!!

    • fanbaschet spune:

      nu se prea intelege ce scri!Fii mai atent cand bati tastele! Sper ca asta e explicatia si nu alta!

  • Hai Energia! spune:

    Hopa…..nu mai apare niciun rautacios pe-aici sa critice si sa arunce cu piatra!!!A,uitasem…asteapta infragerea sa scoata din nou coltii! Pana atunci mult succes baieti in meciul cu Oradea,vom fi acolo sa va sustinem….

  • Hai Energia! spune:

    @MIHAI.Sa fie o greseala sau chiar nu sti ca se spune handbal,nu „hambal”….As vrea sa cred ca ai gresit!!!!

  • EnergiAAA spune:

    sa fii poate mihaita

  • KKK spune:

    Daca nici acum nu i bateam cand au fost desculti rau de tot si cand ce-i mai buni oameni ai lor nu le-a iesit nimic nu i mai bateam niciodata pe Clujeni…Bv baieti si multa bafta incontinuare…Darby super Gutoaia Stefell si Nikolic principali artizani ai victoriei!!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.