RSS post comments feeds rss email feeds twitter

AVANCRONICĂ LIGA A III-A / Gaz Metan II Mediaş – Jiul Rovinari

/ 20 octombrie 2011

Jiul Rovinari visează la primul loc la sfârşitul turului şi pentru asta are nevoie de un nou succes în deplasare, adversarul din etapa a X-a fiind echipa secundă a celor de la Gaz Metan Mediaş.

Antrenorul Cătălin Trofin este optimist înaintea partidei şi, chiar dacă vede în echipa medieşeană o copie a celor de la Pandurii II, ştie că cei de la Gaz Metan II Mediaş reprezintă o nucă destul de tare, dovadă fiind şi rezultatele obţinute de aceştia până acum: “Trebuie să batem neaparat pentru a ne menţine în fruntea clasamentului. Nu va fi un meci uşor, dar, până la urmă, e vorba de nişte copii, la fel cum a fost şi la Pandurii II. Am înţeles că sunt toţi sub 23 de ani, sunt ambiţioşi, dornici de afirmare, aşa cum este, de exemplu, Avramescu la Pandurii II, dar le suntem superiori net în ceea ce priveşte experienţa. Nu ştiu nici ce obiectiv au cei de la Gaz Metan II Mediaş. S-au trezit acolo, sunt la trei puncte în spatele nostru, şi trebuie avut în vedere şi că au pierdut trei puncte neprezentându-se în prima etapă. E clar că sunt nişte jucători cu potenţial, dar putem şi trebuie să învingem”, a declarat tehnicianul rovinărean.

Din nou fără Fotescu

Pentru meciul cu Gaz Metan II Mediaş, Trofin are şi unele probleme, una fiind legată de terenul pe care se va juca acest meci: “Sunt uşor dezamăgit de terenul pe care vom juca. Am înţeles că este un teren mic, voi merge de dimineaţă să-l văd. Un teren mic ne dezavantajează pentru că noi suntem o echipă care pasează bine”. O altă problemă pentru Trofin o reprezintă accidentarea suferită de Fotescu, atacantul Jiului neputând fi folosit nici la Mediaş: “Din păcate Fotescu rămâne marea noastră absenţă. Resimte încă dureri şi nu va putea juca. A făcut o pauză de două săptămâni, mi-am dorit şi eu, şi-a dorit şi el să joace, a încercat să se antreneze, dar nu s-a putut. Nu a făcut recidivă, dar resimte încă dureri şi nu forţăm pentru a nu avea probleme mai mari”, a mai declarat Cătălin Trofin.

Vor să profite de programul etapei

În aceeaşi etapă, în seria a IV-a a Ligii a III-a, se mai joacă Minerul Motru – Girom Albota şi FC Cisnădie –  Damila Măciuca, ceea ce înseamă că programul rundei a X-a ar putea avantaja pe Jiul Rovinari în cazul unui succes la Mediaş: “Ne poate avantaja şi programul acestei etape, în cazul în care învingem la Mediaş. Sunt meciuri între echipele din spatele nostru, meciuri în care se vor pierde puncte şi am avea şansa de a ne detaşa în fruntea clasamentului”, a mai declarat Trofin. Acesta spune că poziţia de lider în serie nu a creat şi o presiune asupra jucătorilor: “Ne simţim bine pe poziţia pe care o ocupăm acum şi ne dorim să stăm acolo cît mai multă vreme. Faptul că am stat acolo mai bine de jumătate de tur ne dă încredere că putem să facem lucruri frumoase împreună. Nu resimţim niciun fel de presiune şi nici nu avem de ce, abia din iarnă, în retur, ar putea să apară presiunea, asta în funcţie de ce ne vom propune, de ceea ce vom putea face în continuare. Pentru retur, dacă vom ataca promovarea, ne mai trebuie cel puţin doi oameni şi ne gândim la jucători care să fie capabili să intre direct în primul unsprezece. Dacă tot e să facem transferuri, să investim pentru promovare, atunci trebuie să luăm ceva de calitate. Avem nevoie de un atacant şi de un fundaş central”, a mai spus antrenorul principal al celor de la Jiul Rovinari.

www.sportingorj.ro

 

 

 

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.