RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Jiul Rovinari a pierdut, dar se menţine lider în seria sa din Liga a III-a

/ 1 octombrie 2011

Jiul Rovinari a acuzat din plin lipsa lui Alex Fotescu şi, cu golgheterul său doar în tribună, a pierdut la limită la Albota în faţa celor de la Girom.

Echipa rovinăreană mergea la Albota cu gândul de a-şi prelungi perioada de invincibilitate şi de a se detaşa în fruntea clasamentului, o mână de ajutor primind-o de la Minerul Mătăsari, care a învins în această etapă, în deplasare, pe FC Cisnădie, dar socoteala de la Rovinari nu s-a potrivit cu cea de la Albota. Gazdele au deschis foarte repede scorul, Gălean prinzând un şut de zile mari din afara careului în minutul 7, şut cu care l-a învins pe portarul Nicolae. Elevii lui Cătălin Trofin au preluat frâiele meciului şi s-au instalat apoi autoritar în jumătatea adversă, dar ratările gorjenilor şi modul cum au abordat partida au adus aminte de meciul pierdut de Pandurii în faţa Astrei. Egalarea avea totuşi să vină în chiar ultimul minut al primei reprize, când Traşcă a continuat o acţiune a sa pe partea dreaptă cu o centrare în careul argeşenilor la capătul căreia a fost Văcaru, atacantul Jiului reuşind să marcheze din apropierea careului mic.

La reluare, Jiul a atacat cu toate liniile convinsă că poate învinge la Albota şi a fost foarte aproape de a marca din nou în minutul 54, dar şutul cu stângul al lui Văcaru, din unghi, de pe partea dreaptă, a lovit bara transversală, iar gazdele au scăpat fără a primi gol. Cu timpul, dominarea Jiului a scăzut în intensitate, iar gazdele au prins curaj. Mai întâi au încercat să spargă blocul defensiv al Jiului pe centru, una dintre lansările pe centru ale albotenilor fiind blocată in extremis de Nicolae la marginea careului de 16 metri în minutul 65. Cristi Negru, antrenorul celor de la Girom, a avut un moment de inspiraţie şi l-a introdus pe teren, în minutul 69, pe Cristi Bratu, fostul atacant al celor de la FC Argeş, Universitatea Craiova, Dacia Mioveni sau Poli Iaşi, atacant care, în ciuda multelor kilograme în plus pe care le are la cei 35 de ani ai săi, a reuşit să marcheze golul care a închis tabela. În minutul 70, la un contraatac al gazdelor, o centrare de pe partea stângă l-a găsit pe Bratu la 9-10 metri de poarta lui Nicolae, Cârciumaru nu a intervenit, atacantul argeşean s-a întors şi a marcat un gol extrem de uşor primit de echipa gorjeană.

Jiul s-a aruncat în ultimele 20 de minute asupra porţii gazdelor, a dominat total jocul, dar fără a-şi creea vreo ocazie notabilă, rovinărenilor lipsindu-le o minte limpede care să le ordoneze acţiunile, dar şi Fotescu, jucător de la care ar fi putut veni o sclipire sau o execuţie.

Înfrângerea Jiului a fost oarecum îndulcită de ajutorul primit din partea “minerilor” din Mătăsari, echipa lui Marcel Ploae reuşind o victorie mare la Cisnădie, scor 2-1, golurile gorjenilor fiind marcate de Minciună şi Vlădoi. Un alt succes gorjean în această rundă a fost obţinut de Minerul Motru, care sâmbătă a câştigat cu 3-0 la Vişina Nouă, în vreme ce Pandurii II a fost învinsă cu 2-0, la Craiova, de Prometeu.

Girom Albota – Jiul Rovinari 2-1 (1-1)

Stadion “Junior” Albota, spectatori: 500

Au marcat: Gălean (min. 7), Bratu (min. 70) / Văcaru (min. 45)

 Jiul Rovinari: Nicolae – Traşcă, Cârciumaru, Amzucu, Ahriţculesei – Tudorache, Popescu, Stanciu, Daviţoiu – Şoşoi, Văcaru. Antrenor: Cătălin Trofin. Au mai jucat: R. Rădoi, Stoian şi Mondescu.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.