RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie mare, plătită scump…

/ 18 septembrie 2011

Spusele lui Grigoraş, care afirma că merge la Ploieşti conştient că Pandurii au o bună oportunitate de a scoate un rezultat bun în faţa Stelei au fost confirmate de gorjeni, care s-au impus cu 2-1 (2-1) în faţa echipei lui Ronny Levy, însă accidentarea gravă a lui Băcilă umbreşte această victorie.

Meciul a început prost pentru Pandurii, Mihai Costea a câştigat un duel cu Chiricheş în banda stângă, a centrat pentru Rusescu, atacantul Stelei şutând senzaţional pentru deschiderea scorului. Gorjenii nu au acuzat şocul golului primit şi au replicat destul de repede. Pintilii l-a deschis bine pe Voiculeţ, acesta a pătruns printre Bourceanu şi Emeghara, l-a pierdut pe drum şi pe Galamaz şi l-a ridiculizat pe Tătăruşanu marcând cu un şut la colţul scurt. Steliştii au rămas anesteziaţi şi Nistor putea face 2-1 pentru Pandurii, dar Tătăruşanu a scos şutul trimis spre vinclu de mijlocaşul gorjenilor în minutul 14. A fost doar o amânare cu patru minute a golului, acesta având să vină după un penalti obţinut de Băcilă. Lemnaru a declanşat un contraatac, Stromajer a plecat în viteză şi a centrat pentru Băcilă rămas singur în faţa porţii, dar Latovlevici a intervenit şi a scos mingea cu mâna din drumul spre gol. Latovlevici a plecat spre vestiare, eliminat, iar Pintilii a executat cu sânge rece penaltiul aducând Pandurii în avantaj. Jocul foarte bun al Pandurilor din prima jumătate de oră a fost completat cu un şut al lui Voiculeţ respins de Tătăruşanu şi o încercare similară a lui Băcilă. Chiar dacă evoluau cu un om în minus, steliştii au forţat în ultima parte a primei reprize. Mihai Costea a profitat în minutul 32 de o eroare a lui Chiricheş, a pătruns în careul Pandurilor dar a fost blocat de Mingote, portarul gorjenilor reţinând în doi timpi. Două minute mai târziu Tatu a reluat cu capul o centrare a lui Brandan, dar mingea a trecut pe lângă poartă, iar în prelungirile primei reprize bomba lui Brandan a lovit bara transversală şi la pauză Pandurii au intrat în avantaj.

Steaua a forţat şi la reluare, a avut o posesie zdrobitoare, dar ocaziile cu adevărat importante au fost destul de rare. Gardoş a trimis o diagonală în minutul 57 spre Tănase, dar şutul acestuia din interiorul careului a fost reţinut de Mingote. Portughezul Pandurilor a avut noroc în minutul 63, când, după o greşeală a sa, Brandan a centrat, dar Tatu a reluat imprecis cu capul din doar 5 metri. Tot Tatu şi Brandan au fost eroi principali în minutul 76, argentinianul a trimis din aut pentru brazilian, dar Mingote a blocat din nou dovedindu-se extrem de inspirat la acest meci. Pandurii, inexistenţi în a doua repriză în jumătatea stelistă, au semnat prima ocazie la poarta lui Stanca abia în minutul 77, când Vranjes a reluat cu capul o centrare a lui Băcilă, dar balonul a ocolit ţinta. În minutul 80 Nikolic a fost găsit cu o pasă excelentă de Prepeliţă, dar Mingote a blocat şutul sârbului din colţul careului mic, iar peste patru minute a fost rândul lui Rusu să intervină la sacrificiu la şutul lui Mihai Costea din interiorul careului. Steaua şi-a pierdut din luciditate, jucătorii Pandurilor au simţit asta şi au încercat să tranşeze meciul. Lemnaru a centrat în minutul 86 pentru Batin, acesta ratând o imensă ocazie reluând pe lângă poartă din doar 7 metri. Din păcate, aceasta ar fi putut fi faza care are fi schimbat destinul pentru Băcilă, jucător care a fost faultat grosolan de Gardoş la mijlocul terenului, mijlocaşul Pandurilor suferind o fractură în urma intervenţiei criminale a stelistului. Istvan a arătat roşu pentru Gardoş, dar l-a trimis în tribune şi pe Grigoraş. Minutele de prelungire, şi acestea prelungite în mod neinspirat de Istvan Kovacs, nu au mai adus decât alte tensiuni suplimentare, Pintilii fiind eliminat pentru un al doilea cartonaş galben încasat în al treisprezecelea minut de prelungire, în tribune fiind trimis şi secundul Pandurilor, Marian Dinu.

Pandurii a făcut istorie, gorjenii au învins pentru prima dată Steaua în deplasare, performanţă reuşită în premieră şi de antrenorul Grigoraş, însă pierderea pe termen lung a lui Băcilă şi suferinţa ce trebuie îndurată de mijlocaşul gorjenilor umbreşte acest succes magnific.

Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 1-2 (1-2)

Stadion „Astra” Ploieşti, spectatori: 4.000

Au marcat: Rusescu (min. 3) / Voiculeţ (min. 8), Pintilii (min. 19 din penalti)

Steaua: Tătăruşanu (min. 44 Stanca) – Emeghara, Galamaz, Gardoş, Latovlevici – Tatu, Bourceanu, Prepeliţă, Tănase (min. 69 Nikolic) – Rusescu (min. 21 Brandan), M. Costea. Antrenor: Ronny Levy.

Pandurii: Mingote – Pleaşcă (min. 73 Rusu), Viera, Chiricheş, Cardoso – Voiculeţ (min. 61 Vranjes), Pintilii, Nistor (min. 65 Batin) – Băcilă, Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Tănase (min. 21), Prepeliţă (min. 40), M. Costea (min. 69), Bourceanu (min. 77) / Băcilă (min. 37), Pintilii (min. 38 şi min. 90 +13), Vranjes (min. 62), Cardoso (min. 66).

Cartonaşe roşii: Latovlevic (min. 18), Gardoş (min 87) / Pintilii (min. 90+13)

Arbitri: Istvan Kovacs – Octavian Şovre, Bogdan Hârlab.

 www.sportingorj.ro

 

Comentează!

6 Comentarii până acum

  • gorj spune:

    suntem mandrii de voi!!!!!!!!!!!!!!!!

  • gabi spune:

    Felicitari,dar intradevar mare pacat ptr. Bacila.Cred ca pana la retur nu mai pune piciorul pe minge…pacat…

  • relu14 spune:

    Curaj Cosmine,suntem alaturi de tine.Insanatosire grabnica!

  • alin spune:

    multa sanatate,sa revi cit mai puternic,toti gorjenii sa fiti alaturi de ”Baci”,fii tare

  • FANPAN spune:

    MAI BINE PIERDEAM MECIUL DECAT SA SE INTAMPLE ACCIDENTAREA LUI COSMIN. SUNTEM ALATURI CU INIMA DE JUCATORUL NOSTRU. SA FI PUTERNIC COMINE , SIGUR VEI REVENI, NOI TE ASTEPTAM SA-I MAI BATEM PE STEAUA INCA O DATA SI SA NE BUCURAM ALATURI DE TINE .

    • gorj spune:

      ai perfetca dreptate bucuria victoriei a fost prea mica odata cu accidentarea lu Bacila, D-zeu sa te ajute sa te refaci !!!!! de-abia asteptam sa revii titular acasa!!!! mult succes!!!! gorjul este alaturi de tine!!!!!!! multumim pentru tot, dar nu uita mai ai multe de demonstrat la noi!!!!! asa ca nu ceda!!!!!!!!!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.