RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Problemele lui Brata de la echipa naţională îi dau de gândit şi lui Grigoraş

/ 12 septembrie 2011

În vreme ce Pandurii a dat cel mai bun om la prima echipă naţională în meciul cu Franţa, Chiricheş fiind lăudat nu doar de selecţioner, ci şi de presa din România şi cea internaţională, la tineret tot un pandur a fost un exemplu negativ în aceeaşi perioadă.

După ce a fost introdus pe teren în meciul din Kazakhstan, dar a fost schimbat destul de repede de Emil Săndoi, Ciprian Brata nu a mai făcut parte din lotul de 18 pentru cel de-al doilea meci al naţionalei de tineret, ceea ce a născut o oarecare iritare în rândul oficialilor de la Pandurii, nu însă şi pentru Grigoraş, care spune că înţelege reacţia lui Săndoi: „Brata trebuie să fie supărat pe el, în primul rând… Pentru că sunt convins că antrenorul de la tineret nu doreşte decât binele lui şi al echipei naţionale. Şi dacă a luat hotărârea de a-l introduce şi de a-l scoate doar după doar câteva minute în primul joc, iar la al doilea meci nu l-a oprit în loc înseamnă că a avut motive serioase. Ceea ce, poate şi pe mine mă pune în situaţia de a nu-l lua în lot pentru meciul cu Mioveni din acealeaşi motive care nu l-a luat nici Săndoi. Trebui să-şi facă o auto-analiză şi să realizeze că doar tinereţea nu-ţi dă dreptul de a fi în primii 11 sau a fi în primii 18. Dacă nu dai randamentul scontat la antrenamentele din timpul săptămânii, chiar dacă eşti tânăr şi eşti internaţional de tineret, s-ar putea să fie şi pe dinafară! Iar el trebuie să se gândească în primul rând la modul cum se pregăteşte, de pe ce poziţie priveşte fotbalul şi să fie mult mai exigent cu sine”, a declarat antrenorul Pandurilor despre ultimele prezenţe ale lui Brata la lotul naţional de tineret. Tehnicianul Pandurilor a mai precizat că problemele pe care Brata le are nu sunt de ordin medical: „Este exclus ca atitudinea sa să fie legată de faptul că operaţia nu i-a reuşit. Dacă anul trecut am crezut că acesta a fost motivul principal, acum nu mai cred. Cred că adevărata lui problemă este pe undeva pe la „Comitetul Central”, pe la creierul mic, dar momentan nu avem posibilitatea să-i facem o expertiză pentru a vedea care este buba şi care este centrul nervos, respectiv sinapsele… Poate că un şoc din ăsta „electric” de la tineret, urmat de unul la Pandurii, când se va vedea total pe dinafară, îl va readuce poate la realitate şi va redeveni un jucător de viitor, cum preconizam că o să fie. Însă momentan, este departe de ceea ce mă aşteptam eu”, a adăugat Grigoraş.

 www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.