RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Jiul Rovinari joacă un derby în chiar prima etapă

/ 19 august 2011

Cu gândul la promovarea în Liga a II-a, Jiul Rovinari începe noul sezon cu un meci extrem de greu, în deplasare, la una dintre principalele contracandidate, FC Cisnădie.

Rovinărenii au ales să facă deplasarea la Cisnădie încă de joi, conducerea dorindu-şi mult ca startul campionatului să fie unul cât mai bun. Antrenorul Cătălin Trofin va avea la dispoziţie întregul lot, dar spune că principalul motiv de îngrijorare pentru el este faptul că va avea în faţă un adversar practic necunoscut: „Ne este greu pentru că nu ne cunoaştem adversarul, este primul meci din acest sezon şi la început sunt de fiecare dată şi multe surprize. Ştiu că au făcut multe transferuri, iar jucătorii aduşi de Cisnădie, luaţi individual sunt foarte buni. Avantajul nostru este că, probabil, nu s-au integrat foarte bine, nu cred că au avut timp să pună la punct toate relaţiile de joc. Ei au vreo 7-8 jucători noi faţă de sezonul trecut în prima garnitură în vreme ce noi avem doar doi”, a declarat principalul Jiului pentru www.sportingorj.ro.

Meciul cu FC Cisnădie ar putea fi ultimul pentru atacantul Fotescu în tricoul Jiului: „Singura plecare importantă de la Jiul în această vară ar putea fi cea a lui Alex Fotescu. El va evolua în meciul cu FC Cisnădie, iar după meci va discuta cu cei de la UTA. Arădenii vor veni la meci special pentru a mai discuta cu atacantul şi cu preşedintele nostru. Negocieri au mai avut loc şi înainte, acum rămâne de văzut cum se vor încheia ele”, a mai spus Trofin.

Chiar dacă visează să promoveze în liga a II-a, obiectivul Jiului este unul mai permisiv, adică o clasare la finele sezonului pe unul dintre primele trei locuri. Antrenorul Jiului, Cătălin Trofin, analizează lupta pentru promovare şi vede cel puţin încă alte patru echipe angrenate în lupta pentru primul loc: „Ne dorim promovarea şi sperăm că o vom obţine, dar vom avea de luptat cu echipe foarte bune în acest sezon. Va fi mult mai greu decât anul trecut. Adversarul nostru din prima etapă este şi principalul contracandidat la promovare, din câte am auzit, FC Cisnădie are şi cel mai mare buget, nu doar din seria noastră, ci din toate echipele din Liga a III-a. De asemenea, echipa din Caracal şi-a propus promovarea şi va fi un adversar puternic, la fel ca şi Minerul Mătăsari, care vizează şi ea un loc în liga a II-a. Am înţeles că şi FCM Târgovişte, o altă echipă care a fost mutată în seria nostră, se gândeşte la promovare şi ar mai putea fi şi alte echipe surpriză, care să se înscrie pe parcurs în această luptă pentru primul loc în serie”, a mai declarat Cătălin Trofin.

Noile achiziţii ale Jiului Rovinari:

Nicolae – portar – Pandurii II Târgu Jiu
Firu Baciu – portar – CSM Slatina
Vozaru – fundaş – Energia Rovinari
Ecobici – fundaş, mijlocaş – Minerul Mătăsari
N. Stanciu – mijlocaş – Pandurii II Târgu Jiu

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.