RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie chinuită pentru Energia în meciul doi din play-out

/ 14 aprilie 2011

După imensa surpriză produsă în primul meci al play-out-ului, când Energia a pierdut pe propriul teren în faţa celor de la Politehnica Iaşi, echipa gorjeană a fost foarte aproape de a pierde şi al doilea meci de la Târgu Jiu, însă a câştigat în cele din urmă cu 108-100 (29-25, 21-29, 29-25, 29-21).

Energiei i-a fost destul de greu să joace fără jucătorul ei numărul unu, Louis Darby absentând datorită entorsei suferită în prima partidă, iar acest lucru s-a văzut încă din primul sfert, unul câştigat de echipa gorjeană cu 29-25 dar doar după ce Mocanu şi Troupe au reuşit să întoarcă scorul care după opt minute de joc era 20-25.

Ca şi în primul meci, ieşenii s-au bazat foarte mult pe aruncările de trei puncte şi dacă au ieşit în deficit în primul sfert, au reuşit să înscrie în sfertul secund de patru ori din spatele semicercului de 6,75 metri, reuşite care au ajutat oaspeţii să intre la cabine cu un avantaj de patru puncte, scor 50-54. Bigus a început sfertul trei cu două reuşite care au readus egalitatea pe tabelă, dar Anghel şi Dawson au punctat şi ei şi readucând din nou avantajul de patru puncte de partea Politehnicii Iaşi. Gliga cu două reuşite de trei puncte şi Troupe, cu două aruncări libere între coşurile lui Gliga, au făcut ca avantajul de patru puncte să treacă de partea Energiei. Cu două minute şi jumătate înaintea finalului sfertului trei Nikolic jr., cu un three point play, şi Mocanu, cu o aruncare de trei puncte, duceau scorul la 76-68 şi victoria părea aporape de Energia. Nu a fost aşa pentru că, venit de pe bancă, Marinkovic a reuşit trei coşuri de trei puncte şi înaintea ultimelor zece minute tabela indica din nou un scor egal, 79-79. Demonstraţia lui Marinkovic a continuat şi în sfertul patru, alte două coşuri de trei puncte făcându-i pe suporterii gorjeni să-şi pună mâinile-n cap. Chiar dacă echipa ieşeană a mai condus de câteva ori la o diferenţă de două puncte, ultima parte a partidei avea să fie a lui Porter Troupe. Americanul a înscris în ultimul sfert 15 puncte făcând ca zestrea sa în acest meci să ajungă la 37 de puncte, Troupe fiind şi cel care a marcat coşul de trei puncte care a închis tabela în ultimele secunde ale meciului la 108-100. Dealtfel, Porter Troupe şi Viorel Mocanu au fost jucătorii care au dus în spate Energia în acest meci, Mocanu reuşind şi el să înscrie 32 de puncte în acest meci, el şi Bigus trecându-şi în cont câte un double-double.

Cu un scor de 1-1 după primele două partide din play-out, jucătorii Energiei vor avea viaţă grea la Iaşi în următoarele două confruntări, programate a se disputa luni şi marţi, dificultatea neprevăzută a întâlnirii putând duce şi la anularea unor rezervări de bilete pe care stranierii echipei gorjene le făcuseră deja gândind că se vor impune după doar trei jocuri.

Energia Rovinari – Politehnica Iaşi 108-100 (29-25, 21-29, 29-25, 29-21)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 700

Energia: Troupe (37), Lupusavei (6), Gliga (9), Bratoloveanu, Oluic (2), Alionescu, Mocanu (32), Bigus (15), Stroescu, Nikolic (7), Kalanj. Antrenor: Slobodan Nikolic.

Poli: Dawson (22), Huludeţ (4), Hurjui, Nicolae (13), Moscalu, Amarghioalei (3), Marinkovic (22), Kabengele (18), McCcullough (2), Anghel (16). Antrenor: Costel Muscalu.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.