RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Jiul Rovinari a câştigat derby-ul gorjean cu Minerul Mătăsari

/ 29 martie 2011

Trecând peste înfrângerea de vineri din faţa liderului seriei, Jiul Rovinari s-a impus în faţa celor de la Minerul Mătăsari în restanţa din etapa a XVII-a a seriei a IV din Liga a III-a, elevii lui Cătălin Trofin câştigând cu scorul de 2-0 (1-0).

Gazdele au început puternic şi, în urma unei lovituri libere de pe partea dreaptă, perfect executată de Trofin, Şoşoi a reuşit să deschidă scorul după ce a şters balonul cu capul din marginea careului mic, Barbu a respins balonul, dar acesta l-a lovit tot pe Şoşoi şi a intrat în poartă. Era doar minutul 3 şi Jiul Rovinari îşi anunţa dorinţa de a reveni în calculele promovării după două înfrângeri suferite în debutul returului. După marcarea golului, jocul s-a desfăşurat la jumătatea terenului, fără a mai aduce baloane în preajma celor două porţi, abina în minutul 44 oaspeţii fiind aproape de egalare la o lovitură liberă de la circa 25 de metri, balonul trecând la o palmă de vinclul porţii lui Căprărescu.

Jiul Rovinari a avut un debut de repriză secundă la fel de eficient, la prima acţiune mai consistentă la poarta “minerilor” reuşind să-şi dubleze avantajul. În minutul 57 Fotescu a pornit o acţiune pe partea stângă, a combinat în careu cu Şoşoi, mingea ajungând în cele din urmă la Tudorache, care a şutat sec din 8-9 metri, fără speraţă pentru Barbu. La 2-0 pentru Jiul, fiecare formaţie a cerut acordarea câte unui penalti, mult mai clar fiind cel solicitat de gazde, la un fault evident asupra lui Şoşoi, însă arbitrul nu a văzut la fel şi a lăsat jocul să continue. Proaspăt intrat pe teren în locul lui Fotescu, Meliţă a ratat o ocazie imensă în minutul 65 după un contraatac al Jiului trimiţând pe lângă poartă de la marginea careului mare al Minerului. Oaspeţii puteau reduce din diferenţă în minutul 74, dar Căprărescu s-a opus la şutul din interiorul careului expediat de Popescu. Ultima ocazie a partidei l-a avut în prim plan pe Şoşoi, care, bine deschis de Traşcă, a scăpat singur cu Barbu, dar a fost blocat de goalkeaperul oaspeţilor şi scorul a rămas 2-0 pentru Jiul Rovinari.

În etapa a XX-a, programată la sfârşitul acestei săptămâni, Jiul Rovinari va evolua în deplasare, la Berbeşti, în compania celor de la Ghecon Lăpuşata, în vreme ce Minerul Mătăsari va juca pe propriu împotriva celor de la FC Caracal.

Jiul Rovinari – Minerul Mătăsari 2-0 (1-0)

Stadion „Tineretului” Rovinari, spectatori: 300

Au marcat: Şoşoi (min. 3) şi Tudorache (min. 57)

Jiul Rovinari: Căprărescu – Traşcă, Cîrciumaru, Dolcescu, Trofin (min. 78 Văcaru) – Tudorache (min. 85 Vălimăreanu), R. Rădoi (min. 62 Stanciu), Vulpe, Daviţoiu – Fotescu (min. 62 Meliţă), Şoşoi. Antrenor: Cătălin Trofin.

Minerul Mătăsari: Barbu – Popică, Murdărea, Nicolescu, Niţu – Nicolovici, Vlăduţ, Minciună, Ecobici (min. 62 Popescu) – Clipici, Ungureanu (min. 60 Vlădoi). Antrenor: Marcel Ploae.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.