RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Grigoraş, şansa tinerilor panduri

/ 24 martie 2011

Grigoraş a dovedit faptul că şi din propria ogradă poţi găsi soluţii de completare a lotului şi chiar de înlocuire a unora dintre titularii Pandurilor.

Pandurii a făcut o infuzie masivă de sânge proaspăt la prima echipă în această iarnă, antrenorul Petre Grigoraş dând credit unor tineri precum Avramescu, Pleaşcă, Rada, Tătaru şi Voinea, primii doi fiind deja folosiţi în meciurile din Liga I, ceilalţi aşteptându-şi rândul şi şansa.

Dacă Marian Pleaşcă a reuşit să debuteze în Liga I încă din sezonul trecut, Sorin Cârţu trimiţându-l în focul din primul eşalon în partida cu Gloria Bistriţa, hazardul a făcut ca şi Alexandru Avramescu să debuteze tot într-un meci cu formaţia ardeleană. Mijlocaşul defensiv a intrat pe finalul jocului preluând rolul lui Pintilii şi a fost aproape de a deveni eroul gorjenilor, dar şutul său de la distanţă a ocolit spaţiul porţii lui Albuţ, iar meciul s-a încheiat nedecis.

Grigoraş spune că trebuie avută răbdare cu cei doi jucători, ei având un potenţial demn de luat în seamă: „Avramescu şi Pleaşcă trebuie să reprezinte o soluţie pentru că au dovedit şi în meciurile de verificare şi în antrenamente că au potenţial. Dar, cu jucătorii tineri e mai greu. Au nevoie de o perioadă mai lungă pentru a avea o constanţă. Sper să-i pot folosi şi pe ei când voi avea nevoie. Sunt şi alţi jucători tineri în lot care pot creşte dar trebuie să avem răbdare cu ei şi din păcate suntem într-o situaţie delicată în clasament şi nu prea ne permitem improvizaţii”.

Micul Mascherano

Avându-l ca idol în fotbal pe Mascherano, Avramescu provine dintr-o familie de fotbalişti şi a fost foarte aproape de a ajunge la Sportul Studenţesc. Într-un moment în care Pandurii îi aveau în lot pe Păcurar, Cardoso sau Martinovic şi se vorbea despre interesul unor echipe în ceea ce-i priveşte, singurul care avea de fapt o ofertă reală era chiar Avramescu, dorit cu insistenţă de Vasile Şiman la Sportul Studenţesc, numai că oficialii Pandurilor au văzut în Avramescu un jucător cu un potenţial foarte mare şi nu au dorit să-i dea drumul.

Şansă mare pentru Pleaşcă

Pentru Avramescu se anunţă o perioadă în care poate creşte mult în valoare chiar dacă va trebui să stea în spatele căpitanului Mihai Pintilii, probabilitatea de a-I lua faţa acestuia într-un viitor apropiat fiind destul de mică în acest moment. O şansă mai bună pare a avea Pleaşcă, jucătorul de bandă dreaptă urmând a profita de faptul că Gabi Matei a semnat deja cu Steaua, însă cea mai apropiată oportunitate este cea din etapa viitoare, când jucătorul acontat de Steaua este suspendat: “Prima oportunitate pentru Pleaşcă e etapa următoare pentru că Gabi Matei e suspendat şi va trebui să aleg între Pleaşcă şi Popete pentru postul de fundaş dreapta. Pleaşcă are şansa să evolueze un meci contra fostei campioane şi să vedem dacă va fi în stare să facă acest lucru. E un jucător tânăr şi are meciuri foarte puţine în picioare chiar şi la liga a 3-a”, a declarat Petre Grigoraş.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.