RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Înfrângere nemeritată a Energiei la Târgu Mureş

/ 20 martie 2011

După eşecul usturător al Energiei de la Ploieşti, când echipa gorjeană a pierdut la 21 de puncte, trupa lui Slobodan Nikolic a fost foarte aproape de a-şi îndeplini obiectivul şi de a produce surpriza la Târgu Mureş, însă gazdele s-au impus cu 102-100 (29-27, 23-29, 27-21, 23-23) la finele unui meci electrizant.

Energia a intrat decisă în joc şi a condus cu 13-9, după care fiecare din cele două echipe a trecut la conducere pe tabelă, gazdele au condus cu 17-13 şi 22-18, gorjenii au revenit conducând la un moment dat cu 25-22, dar tot BC Mureş Târgu Mureş a încheiat primul sfert în avantaj, e drept unul minim, scor 29-27.

Mocanu a întors încă o dată avantajul în favoarea echipei sale cu o aruncare de trei puncte în debutul sfertului doi, dar Straight a replicat cu o execuţie similară şi gazdele conduceau cu 32-30. A urmat o perioadă foarte bună pentru Energia, care s-a instalat la conducerea jocului. Trupa lui Slobodan Nikolic, condusă excelent în teren de Darby, a câştigat sfertul secund cu 29-23 şi a intrat la cabine cu un avantaj de doar patru puncte, asta pentru că în ultimele secunde de joc înaintea pauzei acelaşi Darby a ratat de două ori de la linia de fault.

În trei minute şi jumătate de joc după revenirea de la vestiare, gazdele au reuşit să egaleze, scor 62-62, Energia s-a detaşat apoi din nou la cinci puncte,însă Mureşul a egalat mai întâi şi apoi, după destul de mult timp scurs, a preluat conducere, scor 75-72 când mai erau aproape două minute din sfertul trei. Bigus l-a copiat pe Darby şi a ratat şi el două aruncări libere în finalul sfertului trei, iar mureşenii au încheiat prima jumătate de oră de joc cu un avantaj de două puncte, scor 79-77.

Ultimul sfert a avut două perioade distincte, una în care gazdele au avut un parţial de 9-0 cu care au ajuns de la 83-83 la 92-83 şi una în care Energia a început cursa de urmărire replicând cu un parţial similar readucând egaliatea pe tabelă, scor 98-98 când mai erau mai puţin de două minute de joc. Cooley a făcut ca scorul să devină 100-98, iar Darby a replicat rapid cu un dunk făcând ca şi Energia să atingâ cota celor 100 de puncte. Cooley putea să-şi ducă echipa spre o înfrângere pe teren propriu după ce în ultimul minut şi-a trecut în cont o pasă greşită, urmată de o ratare de la trei puncte a lui Mocanu, dar şi două aruncări succesive care nu şi-au găsit ţinta în ultimele secunde, însă Mladenovic a reuşit să înscrie ultimul coş al partidei, unul contestat de gorjeni, care au considerat că reuşita acestuia a venit după expirarea timpului regulamentar de joc.

Louis Darby a fost din nou deasupra tuturor, marcând 36 de puncte, de la Energia remarcându-se şi Troupe, cu 23 de puncte, Mocanu cu 14 puncte şi Bigus, autor a 13 puncte şi 8 recuperări, Stefan Nikolic fiind şi el aproape de un double-double, sârbul reuşind 11 puncte şi 8 recuperări. De la gazde s-au remarcat Mladenovic, cu 29 de puncte, şi americanii Forte şi Lewis, cu 22, respectiv 21 de puncte.

Înaintea ultimelor trei etape din sezonul regulat, Energia nu mai poate prinde locul opt, ultimul ce duce în play-off, singurele calcule rămase de făcut fiind cele care să le ofere o poziţie cât mai bună pentru play-out. Echipa gorjeană mai are de jucat în sezonul regulat cu Gaz Metan Mediaş şi BC Timişoara, pe teren propriu, şi cu Cuadripol Braşov, în deplasare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

8 Comentarii până acum

  • Mda spune:

    Daca ne uitam pe statistici energia a dominat la eficienta aruncarilor, atat la 2 si 3 p, cat si la libere, dar am stat prost la recuperari, cat mai ales la mingi pierdute…
    Felicitari baietilor ca au luptat pana la capat pentru sansa lor si asteptam victorii in ultimele 3 meciuri

  • abu spune:

    Ultimul cos a fost perfect valabil din ce am vazut pe youtube. Pacat ca nu am putut recupera defensiv la ultimele doua aruncari ale muresenilor. Felicitari bietilor pentru modul in care au luptat. Platim tribut meciurilor pierdute in ultimele secunde. Poate cu o alta tactica pe final castigam macar doua meciuri in plus si sltfel stateau lucrurile acum pentru noi.

  • eu spune:

    bravo…astfel de comentarii vreau sa vad la articolele despre baschet..nu can canuri

  • nick55 spune:

    cosul victoriei bc mures a vebit cu 4 zecimi de secunda inainte de expirarea timpului regulamentar! deci cos valabil! oricum, pentru meciul facut acolo, pentru daruire, pentru munca depusa-JOS PALARIA IN FATA TUTUROR DIN TEREN SI DE PE BANCA:JUCATORI(TOTI, FARA EXCEPTII), ANTRENOR, MASEOR! multumim tutror! si se mai aude ca se va desfiinta! hai sa fim seriosi, acest lucru nu se va intampla! sau cel putin eu asa sper din tot sufletul si sunt convins ca asa va fi! haideti sa-i incurajam la meciurile care le mai au casa si apoi sa vedem ce va urma! hai energia!

  • Ion spune:

    Nick55 sa stii ca acest zvon cu desfintarea echipei de baschet l-am auzit si eu si ar fi mare pacat,sa plateasca acesti baieti minunati pentru greselile unora care au fost la club(gore popescu).Acum cand acest sport a prins extraordinar la public ar fi o mare nedreptate sa fie desfintat din cauza incompetentei,urei si invidia unora de la acest club.HAI ENERGIA

  • GABY spune:

    Domnilor daca acest zvon este adevarat inseamna ca se face o mare marlanie si ar trebui ca toti fani care iubesc baschetul cu adevarat sa facem ceva ca acest lucru grotesc sa nu se intample,eu unul iubesc din tot sufletul aceasta echipa si as face orice pentru acesti baieti minunati care sunt nedreptatiti.Hai energia fiiti calmi o sa trecem impreuna peste toate necazurile si nedreptatile care se abat peste aceasta echipa minunata.

  • nick55 spune:

    va propun sa solicitam o intalnire cu conducerea sectiei de baschet, pentru ca sunt convins ca dl. vlaicu va fi de acord. putem invita si pe alti conducatori la intalnire, pe cine vreti dv.

  • laurentiu spune:

    Degeaba va duceti la Vlaicu.Nu e decit un presedinte la o sectie „neimportanta”.Singurul club cu adevarat important si care conteaza in Gorj este Pandurii „Condescu” Tg-Jiu.Nu trebuie sa existe niciun fel de fonduri care s-ar putea indrepta spre alte sporturi decit fotbal.Trebuie strinsi bani pentru urmatoarea retrogradare.Poate ca sectiile de handbal si baschet nu se vor desfinta dar se va face in asa fel incit vor in anonimat

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.