RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Dan Ilieş: “Sunt la apogeul carierei acum”

/ 7 martie 2011

După patru ani, perioadă în care a jucat pentru Steaua şi Bucovina Suceava, pivotul Dan Ilieş s-a întors la Târgu Jiu pentru a juca din nou în tricoul Energiei.

Jucătorul care a făcut istorie la Târgu Jiu făcând parte din prima echipă gorjeană calificată în cupele europene spune că nu se simte mai bătrân după perioada petrecută departe de Energia: „Nu sunt neapărat mai bătrân cu patru ani, ci mai experimentat. Este adevărat, am mai adunat câţiva ani, dar practic nu am decât 28 de ani, sunt la apogeul carierei acum”, a declarat Ilieş.  Acesta a mai declarat că în această perioadă a învăţat foarte multe, iar acum jocul său este mult mai bun reuşind să facă faţă atât în atac cât şi în apărare: “Acum pot să joc mai complet. În apărare pot să joc „fluturaş” la sistemul 5+1, dar pot să mă descurc la fel de bine la nivel intermediar, însă nu omul din spate, din centrul apărării. În orice caz, o să joc unde o să mă pună antrenorul. Iar pe faza de atac aş prefera jocul cu doi pivoţi, cred că aş putea să fac un cuplu foarte bun cu Giotoiu”, a mai spus noul pivot al Energiei.

În ceea ce priveşte şansele echipei gorjene de a juca din nou în cupele europene, Dan Ilieş spune că acest obiectiv este unul destul de greu de îndeplinit având în vedere şi programul din retur: “Avem un retur greu, chiar foarte greu, mai greu decât celălalte echipe cu care ne luptăm pentru locurile 1-5. Important este ca fiecare joc să-l tratăm cu maximă responsabilitate şi seriozitate. Va fi o luptă foarte aprigă pentru cupele europene. Sunt echipe de nivel apropiat. Să nu uităm că Bacăul l-au luat pe Petrea, aşa că şi-au întărit lotul şi au de asemenea un buget foarte bun. Cei de la Cluj i-au transferat pe Ghionea, pe Vujadinovic, pe Irimuş, iar Suceava are un lot omogen şi beneficiază de un retur mai accesibil decât noi pentru că meciurile directe cu echipele tari le au acasă”, sună analiza lui Ilieş.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.