RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Bogdan Popescu, călău pentru Energia

/ 29 ianuarie 2011

Energia a jucat de la egal la egal cu Steaua Turabo în pofida diferenţelor de buget sau de lot, dar a pierdut la limită, scor 62-64 (17-15, 18-18, 10-14, 17-17), după un coş de trei puncte marcat de fostul jucător al gorjenilor, Bogdan Popescu.

Echipa gorjeană a făcut risipă de energie, a jucat foarte bine în apărare, dar şi Steaua a răspuns cu o apărare agresivă astfel că jucătorilor Energiei le-a fost aproape imposibil să pătrundă spre panou. Jocul a fost echilibrat pe parcursul fiecărui sfert, doar în prima parte a sfertului secund Energia părând a se desprinde atunci când a reuşit să pună între ea şi adversar un avans de 10 puncte, scor 31-21, cea mai mare diferenţă de scor înregistrată în acest meci.

Rezultatul partidei putea fi altul dacă trei momente importante ale jocului nu erau favorabile oaspeţilor. Mai întâi Hafnar a reuşit să înscrie în ultimul minut de joc al sfertului doi şase puncte consecutive toate venite pe propriile-i recuperări. Apoi a fost un coş marcat în ultima secundă a sfertului trei de Nikolov, reuşita bulgarului fiind validată doar după un consiliu între cei trei arbitri ai întâlnirii. Cel de-al treilea moment ce a întors jocul în defavoarea Energiei a fost cu două minute şi jumătate înainte de final, când la un unu la unu acordat de arbitrii, posesia a primit-o Steaua pentru că omul de la masă uitase să întoarcă săgeata ce indică echipa ce beneficiază de posesie în astfel de cazuri.

Chiar şi în aceste condiţii Energia putea obţine victoria, dar având posesia şi avantaj de un punct pe tabelă cu un minut înaintea finalului de joc, a pierdut mingea, iar Bogdan Popescu a înscris un coş de trei puncte. În doar şapte secunde de joc Energia n-a găsit puterea şi n-a mai avut nici luciditatea de a reuşi faza care să o ducă măcar în prelungiri, Steaua câştigând la limită la Târgu Jiu.

Energia Rovinari – Steaua Turabo Bucureşti 62-64 (17-15, 18-18, 10-14, 17-17)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 850

Energia: Troupe (15), Lupusavei, Darby (14), Mocanu (7), Bigus (4), Nikolic (21), Oluic (1), Alionescu, Stroescu, Gliga, Bratoloveanu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

Steaua Turabo: Mandache (2), Nikolov (10), Jackson (7), Hafnar (11), Căruţaşu (13), B. Popescu (3), Smith (11), Stănescu (4), Tomeljak (3). Antrenor Niksa Bavcevic.

Arbitri: Alin Faur, Ciprian Stoica, Alexandru Anica.

www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!

9 Comentarii până acum

  • jazz spune:

    Felicitari baieti!!Steaua nu a aratat mare lucru,puteau fi batuti dar norocul a fost de partea lor si in unele faze si arbitrii.Adevaratii cistigatori au fost jucatorii Energiei!!Daca continuati asa avem sanse si cu Sibiu, Oradea si Timisoara.Haideti sa fim optimisti si sa-i incurajam in continuare.A”propos,Capusan cit ajucat ci Iasi-ul? 15 minute ,a dat 4 puncte,4 recuperari…..mare performanta pt jucator de Nationala.Parca era mai bine la Energia!!!!!Un sportiv adevarat ,pe linga bani mai pune si suflet si respect pentru fani si nu isi lasa echipa decit la sfirsitul contractului.Dar parca asa s-a intimplat si la Otopeni,a fost o intimplare sau…….ceva legat de caracter???? Deci se poate si fara CAPUSAN!

  • Done spune:

    eu ca si spectator tin sa multumesc foarte mult pentru aportul insemnat adus de capitanul, secundul, jucatorul, s.a. stroescu. bine ca impreuna cu ceilalti au tinut calde scaunele bancii de rezerve pentru cei 5 jucatori ai Energiei.
    acum, serios vorbind, sa’i traduca cineva d-lui Nikolic… „nu ii mai tine cu curul pe banca timp de 40 de minute! trimite-i la locul unde pe vremuri atarnau sacii de box sa faca joc de glezne si cheama-i de acolo doar pentru vreo eventuala schimbare sau la time-out sa auda si sa bage si ei la cap indicatiile pe care le dai celor care tin echipa in spate

  • pt jazz spune:

    @jazz=estiprostDEputziDe atata prostie! o sa-i simtim noi lipsa lui Capusan, dar tu nu vezi asta pt ca habar n-ai de basket, amaratule!

  • jazz spune:

    Omul prost si drumul lung!!! Esti cumva impresarul lui Capusan si nu ti-ai luat procentul luna asta! La revedere ca nu discutam cu analfabetii!!! Ti-ar placea tie sa fi amarit ca mine!! IGNORE….. daca sti ce inseamna,daca nu mai studiaza…

  • pt jazz spune:

    @jazz: bai analfabet esti tu mai, unde vezi tu ca am scris eu gresit ca sa ma faci analfabet? esti prost rau, asa ca nu-mi mai pierd vremea cu tine, distrusule! Si apropo, nu sunt impresarul nimanui, sunt simplu spectatator si vad ca e mult mai greu fara Capusan, kkt-ule cu ochi! Si nu ma mai lua cu ignore ca asta stie orice „destept” ca tine.

  • nick55 spune:

    jazz: analfabet cel dinaintea ta? aoleu, baiatu!fii cu 2(doi) de i; stii cu 2(doi) de i; amarat; ignore e la altceva nu aici! de ce scrieti voi si jigniti pe altii in loc sa va spuneti parerea despre baschet? chiar s-a vazut lipsa lui capusan! nu stiu daca tu STII baschet dar daca STII ar fi trebuit sa vezi si ce a facut capusan bun si sa pui in balanta! iti spun eu cateva lucruri si memoreaza-le ca nu le repet: 173 de puncte; 13-0 cu u cluj in 3min.41 sec.; cos decisiv la csm bucuresti. mai vrei? nu mai spun ca iti incarci memoria! despre meci: jos palaria pentru toti jucatorii, inclusiv pentru banca, asa subtire cum este ea! ca doar titularii nu se antreneaza singuri! despre slobodan: daca ar avea alt antrenor lotul lu, nu sunt sigur ca ar fi mai sus de locul 14! se vede ca e maserias! felicitari si la mai multe puncte!

  • Gichi23 spune:

    bah aici e site DE COMENTAT ARTICOLE nu e CURTEA DIN SPATELE BLOCULUI; aici nu injuri cum vrei tu, si daca nu sti sa respecti niste reguli de bun simt ne luam la revedere.
    In orice caz am jucat SUPERB; un antrenor care stie sa scota cei mai bun din micul lot de 12 oameni, dintre care 5 titulari; cu tot respectul dar steaua merita sa piarda!!! Arbitri au furat la greu; in primul rand acea liber(nu mai stiu cine a aruncat) apoi fault la mocanu cand a inscris in ultimele secunde cosul de avantaj; in al treilea rand fault la bigus cand a picat atunci dupa minge; apoi fault la nicolic in ultima secunda… etc etc

  • Gichi23 spune:

    ma scuzati daca am facut greseli de ortografie dar balonul acesta de scris nu se mai putea marii, am scris cu ochii inchisi ultima parte

  • jazz spune:

    D-le Nick55,daca va place dvs.de Capusan,este obligatoriu sa-mi placa si mie? Eu am felicitat echipa si nu am jignit pe nimeni,uitati-va mai jos la limbajul folosit la comentariul nr.3 daca tot va dati cu parerea!!!Sau dvs sunteti unul dintre cei care stati cu bratele in sin cind sunteti jignit?Imi pare rau ca luati apararea unui specimen care se exprima astfel!
    Comentariile mele au fost strict legate de echipa de baschet,dar daca se degenereaza las pe cei care au altfel de expresii gen „kkt” sau „prost de putzi”sa comenteze.Prefer sa-i felicit personal si sa nu mai intru in polemica cu astfel de personaje!!
    In ceea ce priveste scrisul corect verbele ” a fi” si „a sti ” se scriu cu un singur i la infinitiv si cu doi i la imperativ(ex.fii cuminte!), ignore stiu unde se foloseste si a fost scris ironic etc.
    O seara placuta pt ca nu sint genul care sa port astfel de discutii dar poate trebuiau aceste precizari.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.