RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii au tăiat porcul şi aşteptă ca Sărbătorile să le aducă pentru la anul mai multe puncte

/ 7 decembrie 2010

Pandurii s-au despărţit după ultimul meci din 2010 doar după ce au sacrificat împreună un porc de Crăciun chiar în incinta Complexului Sportiv „Municipal” din Târgu Jiu.

Lotul de jucători s-a reunit în această dimineaţă pentru ultima dată în acest an, însă nu a mai fost nevoie de o vizită în vestiar decât pentru foarte scurt timp, asta pentru a primi de la antrenor programul de pregătire pentru vacanţă şi pentru o scurtă discuţie cu antrenorul Petre Grigoraş.

La un pahar de vin fiert, o bucată de şoric şi un grătar proaspăt şi bine făcut, jucătorii, antrenorii şi conducătorii Pandurilor au tras concluzia că au avut parte de un sfârşit de tur bun, dar se putea şi mai bine. Destul de bine dispus, chiar dacă la finalul meciului de ieri era supărat, Grigoraş a făcut haz de necaz şi a comparat situaţia de la Târgu Jiu cu cea de la Galaţi, acolo unde a antrenat până acum un an şi jumătate: E” o tradiţie de Sărăbători. Chiar dacă pleacă băieţii mai devreme tăiem şi noi un purcel. La noi a fost mai micuţ, aţi văzut că porcul nu a fost aşa de mare, în conformitate cu locul ocupat în clasament. Cei de la Galaţi au tăiat probabil un porc de 200 şi ceva de kilograme, noi nu ne puteam permite aşa ceva pentru că suntem în coada clasamentului, aşa că ne-am mulţumit cu unul de vreo 70 kg”, a declarat jovial Petre Grigoraş.
În funcţie de distanţa spre casă şi de planurile făcute în ultima clipă, jucătorii Pandurilor au început să părăsească Târgu Jiul, ei urmând a reveni la pregătire pe data de 6 ianuarie, atunci când Petre Grigoraş a stabilit data reunirii lotului în vederea începerii pregătirii părţii a doua a campionatului.

Vlad Chiricheş, fundaş central: „Ne-am adunat toţi aici să ne simţim bine şi aşteptăm vacanţa. Nu poţi să spui că e o petrecere, e o întâlnire cu băieţii. O lună de pauză e un pic cam mult pentru că pierdem pregătirea, dar e foarte frumos”.

Daniel Orac, mijlocaş: „Porcul a fost un motiv pentru a ne lua rămas bun fiecare, un prilej de a ne reuni pentru a ne ura Sărbători Fericite. Micuţ porcul, ca pentru locul 16… Nouă ne place cel mai mult vacanţa. Şi când luăm banii. Cred că tuturor le place, mai ales în luna decembrie. Moş Nicolae a venit doar cu un punct. Putea să vină cu trei”.

Alexandre Cardoso, fundaş stânga: „E frumos acest obicei, îl avem şi noi în Brazilia. Şi noi tăiem porcul, cred că ţine de faptul că suntem latini. Şi la noi se bea atunci când se taie porcul, dar nu vin fiert sau ţuică fiartă. Avem şi noi un fel de ţuică făcută din trestie de zahăr. Asta din ce este făcută? Din prune? Nu ştiam…”

www.sportingorj.ro


Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.