RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Jiul câştigă la limită derby-ul cu Minerul Motru

/ 26 noiembrie 2010

Jiul Rovinari aşteaptă jocul din ultima etapă cu Pandurii II Târgu Jiu de pe locul 1, poziţie pe care o împarte cu CSM Slatina după succesul obţinut pe teren propriu în faţa celor de la Minerul Motru cu 1-0 (0-0).

Derby-ul gorjean s-a disputat pe un teren greu, arena rovinăreană fiind în suferinţă după ploile căzute în ultima vreme, acest lucru ducând şi la o partidă de mare luptă, în general la mijlocul terenului, ocaziile la cele două porţi fiind rare în prima parte a meciului. După un început mai ezitant, Jiul Rovinari s-a aflat aproape de gol în minutul 18, când Fotescu a intrat în careul oaspeţilor dar a fost blocat în ultimul moment, pe linia de fund, la doar 5-6 metri de poarta lui Gavriş. La capătul unei jumătăţi de oră de joc, Jiul a avut din nou o bună oportunitate, dar lovitura liberă executată de Cîrciumaru de la circa 30 de metri a ocolit de puţin spaţiul porţii motrene. În ultimele cinci minute gazdele au beneficiat de două mari ocazii, la două faze fixe, dar Vulpe, din doar 10 metri, a trimis peste poartă, iar Traşcă a încercat un călcâi şi mingea s-a oprit undeva în faţa porţii.

Ocazia avută de Vulpe în minutul 40 nu a fost singura situaţie care i-a dat emoţii tânărului jucător rovinărean, acesta văzându-şi tatăl leşinat în tribună şi apoi luat cu salvarea şi dus la spital, la pauză, după ce a fost anunţat că nu este vorba de ceva grav fiind luată hotărârea de a fi păstrat pe teren.

Problema avută de tatăl lui Vulpe nu a fost sigura pentru medicii de pe ambulanţă, ei fiind puşi la muncă şi de capul spart al lui Şoşoi, atacantul Jiului fiind nevoit să stea minute bune în afara terenului pentru a i se opri sângerarea şi pentru a fi bandajat. Cu un badaj în jurul capului, Şoşoi a revenit pe teren şi în minutul 60 a înscris golul ce avea să aducă victoria echipei sale după o acţiune de toată frumuseţea a lui Fotescu, acesta driblând câţiva fundaşi adverşi pe partea stângă înainte de a întorce balonul în faţa porţii pentru Şoşoi.

Finalul meciului a oferit gazdelor posibilitatea de a majora scorul pe contraatac, Meliţă ajungând în minutul 90 faţă în faţă cu Gavriş, dar mingea plasată pe lângă acesta a ocolit şi poarta, iar în minutele de prelungiri, acelaşi Meliţă a scăpat din nou, a centrat în faţa porţii dar Stoian a trecut pe lângă minge şi pe lângă un nou gol rovinărean.

Tot pe final, oaspeţii au cerut penalti la o fază la care un atacant al motrenilor a invocat un atac cu genunchiul al lui Voinea, dar arbitrii au lăsat jocul să continue.

Cu această victorie la limită, Jiul a reuşit să egaleze la puncte şi la golaveraj pe CSM Slatina, echipă care are însă mai multe goluri marcate.

Jiul Rovinari – Minerul Motru 1-0 (0-0)
Stadion „Tineretului”, spectatori: 200

A marcat: Şoşoi (min. 60)

Jiul Rovinari: Voinea – Traşcă, Cîrciumaru, Amzucu, Trofin (min. 90 Popescu) – Tudorache, Apostol (min. 60 R. Rădoi), Stoian, Vulpe – Fotescu (min. 80 Meliţă), Şoşoi (min. 73 Văcaru). Antrenor: Cătălin Trofin.

Minerul Motru: Gavriş – Iclănzan, Iovan, Ureche, M. Laurenţiu (min. 69 Nueleanu) – Olaru (min. 69 Paleaşcă), Şoo (min. 57 Ceauşu), Butoi, C. Laurenţiu – Buciuman (min. 75 Moraru), Sîrbu. Antrenor: Ştefan Nanu.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.