RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Arbitrii au câştigat pentru Asesoft meciul cu Energia

/ 21 noiembrie 2010

Peste 800 de spectatori au plecat sâmbătă seara de acasă pentru a participa la un regal baschetbalistic sperând ca Energia să practice un joc care să-i permită să emită pretenţii la o victorie istorică în faţa campionilor ultimilor şapte ani.

Din păcate, spectacolul a fost furat de arbitrii, care au luat jocul pe cont propriu şi le-au oferit celor de la Asesoft o victorie nemeritată, prahovenii câştigând la Târgu Jiu cu 88-70 (19-19, 10-18, 27-27, 14-24).

Cât timp arbitrii n-au intervenit brutal în joc, Energia a încercat să facă faţă unui adversar valoros, dar nu de neînvins. Primul sfert s-a încheiat la egalitate, scor 19-19, reflectând perfect echilibrul de forţe din teren, apoi Asesoft s-a dovedit mai matură şi a controlat următoarele 10 minute câştigând clar sfertul secund care i-a trimis la cabine în avantaj, scor 29-37.

După pauză arbitrii şi-au intrat în rol, Ciulin, Grigoraş şi Roşu arbitrând după reguli numai de ei înţelese. Energia a avut un debut de repriză secundă foarte bun, dar pas cu pas arbitrii şi-au intrat în rol. Mai întâi, la scorul de 39-43, după o aruncare de trei puncte ratată de Lupusavei, jucătorul Energiei a fost sancţionat cu greşeală tehnică, dar asta nu a fost suficient pentru că, cu cinci aruncări din spatele semicercului reuşite Energia a preluat conducerea pe tabelă, însă nu pentru mult timp. La 54-55, trioul de arbitrii a dictat din un nou fault antisportiv în favoarea Asesoftului. Cu patru libere transformate de Ilic şi o posesie care le-a adus încă două puncte din mâna aceluiaşi jucător, Asesoft a ajuns să se desprindă, înaintea ultimului sfert prahovenii conducând cu 64-56.

Energia a încercat să joace baschet şi Darby, cel mai bun marcator al gorjenilor şi în acest joc, a marcat patru puncte care au readus speranţa. Era însă inutil, pentru că Bigus, ţinut în mod evident de mână la o fază de atac a Energiei fără a fi primit faultul meritat, a ripostat şi a primit nu una, ci două greşeli tehnice fiind totodată eliminat de pe teren.

Cu încă o greşeală tehnică acordată în primul sfert motivată prin faptul că Oluic, neinclus pe foaie, se afla în spatele băncilor de rezervă, asta în vreme ce Iacobescu a stat în picioare, alături de Arnautovic, cam cât un titular al echipei sale pe teren, fără însă a fi măcar avertizat de arbitrii, nu de puţine ori conducătorul prahovean şoptindu-le la ureche arbitrilor câte ceva, arbitrii au taxat echipa gorjeană în acest meci cu cinci astfel de penalităţi. Cu toate acestea, maniera de arbitraj a lăsat să se înţeleagă faptul că Asesoftul ar putea primi atâtea cadouri câte ar fi avut nevoie pentru a obţine victoria, astfel că ultimele cinci minute nici n-au mai contat.

Partida s-a încheiat în scandările tribunei care minute în şir au strigat “Hoţii, hoţii, hoţii!” la adresa arbitrilor, în vreme ce oaspeţilor li s-a strigat “Ruşine!” arătându-li-se obrazul.

Energia Rovinari – CSU Asesoft Ploieşti 70-88 (19-19, 10-18, 27-27, 14-24)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 900

Energia: Troupe (16), Lupusavei (8), Gliga, Darby (19), Căpuşan (8), Bratoloveanu, Alionescu, Mocanu, Bigus (8), Stroescu, Nikolic (9), Kalanj. Antrenor: Slobodan Nikolic.

Asesoft: Mack (9), Szijarto (7), Dogaru, Burlacu (16), Ilic (20), Negoiţescu, Bajic (8), Westrol (15), Qarraan (5), Tudor (8), Dumitrescu, Guţoaia. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Arbitrii: Marius Ciulin, Laurenţiu Grigoraş şi Alin Roşu.

Comisar: Marius Marinescu.

www.sportingorj.ro

Comentează!

9 Comentarii până acum

  • jazz spune:

    Este incredibil ce s-a intimplat aseara la meciul de baschet!! Chiar nu se poate face un memoriu la Federatie impotriva acestor arbitrii care ar trebui exclusi definitiv din arbitrajul romanesc? ALO,Dna TOCALA,veniti in salile de baschet sa-i vedeti ce fac,cum distrug meciurile!!S-a vazut clar ca Asesoft-ului i-a fost frica de ENERGIA asa ca si-a luat masuri ,dar din pacate cu arbitrii.RUSINE!!!Acum am inteles de ce Asesoft este o echipa urita de multi oameni.

  • sport spune:

    arbitrii astia sunt curvele ass.soft-istilor…dar cu putina atentie o sa ajunga curve de jilava…grigoras ala cred ca a facut prostii si cu urechile…sau are lumanari in urechi…iar pomanagii campionatului ar putea sa stea mai lejer pe locul 1 in divizia B…o solutie este transmiterea tuturor meciurilor pomanagiilor…poate se mai reduce dimensiunea furtului..ca de eliminat furtul nici vorba…nici steaua pe vremea lui Ceausescu nu cred ca era ajutata asa…jucam in campionatul ASEHOTI…ei au scris istorie si au rescris regulamentul baschetului, chiar sub ochii celor din federatie, care sunt prea retardati si nu pot intelege sau prea manjiti si nu pot actiona.

  • Fan Energia spune:

    Priviti cu atentie fotografia de mai sus;ce va spune ranjetul languros al acestor trei jigodii?Raspuns:i-am facut si de data asta!!!Ranjitul-Grigoras,burtosul-Rosu si nevasta lor,oachesa sprancenata CIULINA sa nu mai aiba acces la meciurile Energiei.Aviz domnule presedinte Vlaicu!!!

  • alecu spune:

    dupa cum suntem tratati ne dam seama de valoarea presedintelui vlaicu – unii spuneau ca va fi bine fiind din fenomen – el a fost tot timpul pe linga fenomen si acest lucru se demonstreaza – este insa pacat de munca baietilor

  • Liv spune:

    In primul rand, daca erau focusati pe meci ( cei de la Energia) si nu pe arbitraj , aveau sanse mari sa castige. In al doilea rand, antrenorul Nikolici trebuia sa se uite ma mult in teren dect la masa oficialilor ( de cateva ori a sarit ca ars desi arbitrii fluierasera pentru Energia).
    Din teren se vade altfel jocul !!! Si nu in ultimul rand di cei 800 spectatori nu cred ca jumatate cunosc macar in mare regulamentul de joc actual! Sa auyim numai de bine!

    • relu spune:

      ma bucur ca se citeste ,,sport in gorj”si la voi la ploiesti…pacat ca duceti lipsa de mandrie si fair-play,asa o fii pe la voi…e chiar asa de greu sa fii obiectiv in tara asta,sau v-ati invatat sa traiti numai din furturi si pomeni?o mare rusine aceasta asesoft…acum imi dau seama cum ies ei campioni…RUSINEEEE!!!!

    • kb24 spune:

      liv tu nici romana nu stii prea bine si te bagi in seama . e clar ca nu cunosti basketul din gorj

  • corsicanu spune:

    Inca un episod din „TRADATI IN BASCHET”
    Grigoras ai ceva placut de semeni cu maicata chiile matii,nasu matii ochii matii,gatu matii,gura matii de hotz!!!

  • jazz spune:

    Liv,se vede clar ca esti din Ploiesti si in locul tau nu as mai comenta din moment ce nu ai fost in sala sa-i vezi cum s-au simtit asehotii tai la huiduielile publicului cunoscator de regulament (nu asa cum crezi tu).UMILITI!!!!Nu au indraznit sa priveasca spre sala ,dar la nesimtirea lui Burlacu care nu se lasa pina nu omoara pe cineva pe teren(Vezi cazul Minea).Dar ce sa faca ,nu puteau sa se intoarca la „BIG GHITA” invinsi la TG JIU!!!Decit sa te urasca atita lume cum sint uriti asehotii mai bine pierzi cu DEMNITATE.Dar asta e un cuvint strain pentru voi.La meciul din CUPA de la voi ,micuta galerie de la TG JIU a fost jignita continuu,dar la gradul vostru de civilizatie,la ce sa te astepti!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.