RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a învins vicecampioana ”U” Mobitelco Cluj

/ 30 octombrie 2010

Energia Rovinari a învins în premieră pe U Mobitelco Cluj, vicecampioana en-titre, după ce în primele două sezoane ardelenii câştigaseră toate disputele contra grupării gorjene.

Formaţia vizitatoare a început în forţă la Târgu Jiu şi a luat un avans de 13 puncte după primele cinci minute, 18-5. Nici time-out-ul cerut de tehnicianul Slobodan Nikolic nu a reglat jocul Energiei care s-a văzut condusă la 18 puncte după primul sfert. Cu Mocanu şi Oluic în teren în sferul doi oltenii au început să recupereze graţie unei apărări ermetice chiar dacă primul a adunat rapid patru greşeli personale. Energia a reuşit un parţial 15-2 în primele cinci minute şi a intrat la pauză la egalitate, 37-37 după o lovitură din spatele semicercului a lui Troupe. U Cluj a arătat că are resurse luând un avans de şapte puncte, 60-53 la finalul sfertului trei , însă ultimul sfert a parţinut în totalitate elevilor lui Nikolic. Cu un public fanatic în spate şi un Căpuşan dezlănţuit, Energia a egalat, 63-63 şi chiar a luat un mic avans de patru puncte, 67-63 datorită aceluiaşi Căpuşan. U Cluj nu a cedat şi a egalat în două rânduri, 69-69 şi 72-72, dar Căpuşan, cu un coş din acţiune şi Darby de la linia de libere au rupt din nou echilibrul în ultimul minut, 76-72. Milos Pesic a readus oaspeţii în joc cu un coş de trei puncte, dar Stefan Nikolic şi-a păstrat sângele rece la linia de pedeapsă şi a distanţat Energia la trei puncte, 78-75. Kyndall Dykes a fost trimis şi el la linia de libere când mai erau 3 secunde, însă a ratat a doua liberă iar clujenii nu au mai reuşit să recupereze şi să ducă jocul în prelungiri, meciul încheindu-se cu victoria gazdelor, 78-76.

Energia Rovinari – “U” Mobitelco Cluj-Napoca 78-76 (10-28, 27-9, 16-23, 25-16)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 600

Energia: P. Troupe (15 puncte), Lupusavei, L.Darby (22), Căpuşan (15), Oluic (5), Mocanu (9), Bigus (2). Stroescu, Nikolic (10 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive). Nu au jucat Gliga, Alionescu, Bratoloveanu.
Antrenor Slobodan Nikolic.
“U” Mobitelco: Chetreanu (11 puncte), Cuic (5), Pesic (14), Krstanovic (12), Thompson (4), Fometescu (3), Silvăşan (13), Dykes (14). Nu au jucat: Şanta, Pop şi Corpodean. Antrenor Marcel Ţenter.

Decalaraţii:

Slobodan Nikolic, antrenorul Energiei: “O victorie mare pentru noi şi cu multă muncă. Vreau să mulţumesc tuturor jucătorilor, au avut o dăruire extraordinară iar la atmosfera care a fost în sală era greu să pierdem acest meci pentru că e o atmosferă perfectă pentru baschet. Acasă putem câştiga împotriva oricărei echipe, pregătim meciurile foarte bine, le-am spus că cei de la Cluj au un lot foarte bun dar nu sunt superoameni şi astăzi am obţinut o victorie uriaşă pentru noi”.

Marcel Ţenter, antrenorul formaţiei U Mobitelco Cluj: “Felicit echipa din Târgu Jiu a jucat foarte bine, în special în repriza a doua. Noi am crezut după primul sfert că e totul gata, ne-am relaxat şi am intrat în jocul lor şi nu ne-am mai putut face jocul nostru, din păcate. Sferturile trei şi patru au fost echilibrate, însă nu au fost suficiente pentru a întoarce jocul”.

Comentează!

15 Comentarii până acum

  • from Tg,Jiu spune:

    bravo baieti, felicitari!

  • done spune:

    Bravo Energia, Energia aceasta ne-o dorim meci de meci!

  • Patry. spune:

    Felicitarii!!! Trebuie sa castigam si cu miercurea ciuc!!! Si apoi iar acasaaa..!!

  • energeticianul spune:

    Unde sunt marii cunoscatorii de baschet acum?
    @mm,ioo energia si toti ceilati spor la treaba in a va rupe parul din cap.Am o singura rugaminte la voi, luati legatura cu marele vostru antrenor Evans si spune-ti si lui rezultatul, unul pe care de altfel il obtinea si el la fiecare meci cu Mobitelco.Sunteti penibili si daca aveti ceva carecter(si sigur nu) iesiti in fata si cereti-va scuze nu fierbeti in voi pana la urmatorul meci mai slab ca sa postati frustrarile pe aici.
    @lauretentiu, baravo tati.suporterii stiu de ce

    • Pupp spune:

      Dar si evans nu a castigat acasa meciuri + spectacol si toate cele? Si daca nu ma insel a castigat si cu echipe mai puternice :). Echipa e aproximativ aceiasi la valoare ma refer :).

    • eu spune:

      lasand la o parte faptul ca esti certat cu limba romana, echipa e mai slaba decat cea din returul campionatului trecut, si asta din cauza sarbilor de mana a 3-a, inclusiv juniorul….nimeni nu a contestat valoarea lui nikolic ca antrenor, dar trebuie sa ai si cu cine, si aici intervine managementul defectuos al marelui vlaicu….

      • laurentiu spune:

        Daca imi explici de ce echipa asta e mai slaba decit cea din returul anului trecut, cu argumente plauzibile ( cuvintele se gasesc in DEX ) nu mai scriou nimic pe acest site.

      • Laurentiu spune:

        Las-o balta. Dai in penibil.

  • Laurentiu spune:

    Felicitari !!

    Ps…Poate baietii ar trebui sa-si ceara scuze unora pentru victoria de aseara. 😉

  • Alex spune:

    Felicitari Batietzi pentru victoria de ieri .

    De ce tot timpul dupa o infrangere ( cum a fost cea de miercuri la Sibiu ) sau o victorie ( cum a fost cea de ieri cu Cluj ) trebuie sa comparam cu ce a fost sezonul trecut, lasati oamenii sa-si faca treaba si la sfarsitul sezonului o sa se vada daca a fost bine sau nu.
    Cred ca vor mai fi meciuri castigate cu chipe bune din campionat cum la fel cred ca vor mai fi si meciuri pierdute cu echipe mai slab cotate
    @energeticianul – de ce nu te-ai bagat in seama si dupa meciul pierdut cu Sibiu la o diferenta de 24 de puncte sa spui cum anul trecut Baietzi au castigat atat acasa cat si in deplasare meciurile jucate contra celor din Sibiu

  • theo evans spune:

    echipa e mult mai slaba decat cea de anul trecut…la anul trebuie sa facem o echipa mai slaba decat cea de anul asta si ne batem la titlu..in opinia unor bine cunoscatori ai acestui fenomen echipa e mult mai slaba…de ce???ca numai sunt 5 americani???ca numai e invatatorul antrenor sa ne prosteasca cum vrea el si sa ne ia o gramada de bani??..o sa suferiti toata viata voastra din cauza frustrarii pe care o conduceti zi de zi cu voi….tineti o tot asa oameni buni..

  • corsicanu spune:

    Felicitari Energia! meci frumos,spectaculos…rugati va sa putem sa l pastram pe darby,va fii f greu acest lucru dupa sezonul pe care il face…Despre Trim nu mai vorbiti ca nu avea nimeni 15-20.000 de euro pe luna sa i dea,atat cat primeste in Japonia.Echipa este noua ,nu e omogena,bigus nu este eficient ofensiv…evolutiile echipei oscileaza…hai sa apreciem cand e de apreciat si criticam atunci cand e cazul..

    • eu spune:

      lasa ca in locul lui darby o sa mai vina 2 sarbi si o sa facem 7 straini in lot :)) energia are bani de isi permite sa tina 6 straini in lot, kalanj si oluic freaca menta degeaba, daca ar fi mai utili echipei nu as critica, dar iau niste bani degeaba, sa joace 4-5 minute odata la 2 meciuri, sa speram ca va veni bogdan popescu in iarna, el si mocanu se vor completa reciproc

      • energeticianul spune:

        si atunci ne mai trebuie inca o minge in plus pe teren.si cu Capusan ce facem?toti 3 nu o sa aiba cum sa joace.cineva va freca banca si nu cred ca ii va comveni.

        • eu spune:

          oricum va juca mai mult decat la steaua la energia, totusi atat popescu si mocanu sunt trecuti binisor de 30 de ani si nu pot duce 40 de minute la nivel maxim, locul lui capusan e asigurat, mai ales prin prisma faptului ca e un aparator bun

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.