RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Revenire fantastică a baschetbaliştilor Energiei în meciul cu CSM Bucureşti

/ 9 octombrie 2010

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari au produs o frumoasă surpriză în etapa a II-a a Diviziei A reuşind o revenire fantastică şi o victorie cu 83-82 în deplasare cu CSM Bucureşti, succesul echipei gorjene fiind consfinţit după o repriză de prelungiri.

După un prim sfert echilibrat, câştigat de gazde la limită, scor 13-12, Energia a avut o cădere speculată de bucureşteni, care au câştigat sfertul secund cu 23-11 şi au intrat la cabine cu un avantaj substanţial, avantaj pe care este posibil să-l fi crezut a fi unul decisiv. După pauza mare Energia a reintrat în joc şi în ciuda faptului că a câştigat la doar un punct sfertul trei, scor 21-22, în jocul trupei lui Slobodan Nikolic ş-a văzut o creştere evidentă care anunţa un final de joc încins. Energia a început cursa de urmărire, a adunat punct după punct, apărarea a funcţionat mult mai bine, a ştiut să profite de eliminările a trei jucători de la CSM Bucureşti şi, când mai era de jucat doar puţin peste un minut, a venit şi egalarea, tabela indicând în acel moment 67-67. După ce s-au pierdut câteva atacuri de ambele părţi, când mai erau doar 8 secunde CSM Bucureşti trecea din nou în avantaj prin reuşita lui Herndon, gazdele preluând conducerea cu 69-67. O schemă reuşită l-a pus pe Troupe în poziţie de a marca şi cu un coş de trei puncte aducea Energia în avantaj, scor 69-70. N-a fost să fie o victorie în timpul regulamentar pentru că echipa gorjeană avea să treacă prin emoţiile a două aruncări libere ale lui Dzambic când mai erau 7 secunde, din fericire doar una marcată de sârb, după cea de-a doua Mocanu reuşind o recuperare importantă pentru Energia.

Repriza de prelungiri a fost una la fel de nebună ca şi cele patru sferturi ale timpului regulamentar. Energia s-a detaşat la 75-79 şi se vedea câştigătoare având şi atacul, numai că CSM Bucureşti a avut şi ea parte de revenirea ei, reuşind să egaleze. Tabela indica 81-81, 27 de secunde de joc şi Energia avea atacul, însă când mai au mai rămas doar patru secunde, Nikolic a comis un fault ofensiv, a fost eliminat pentru cinci greşeli personale. CSM Bucureşti a repus dar Darby a faultat imediat pentru a acorda echipei sale şansa unor eventuale ratări ale gazdelor de la linia de fault. Nervozitatea şi-a spus cuvântul şi Miţă Paul a marcat doar una dintre cele două aruncări de care a beneficiat. Nikolic a soliciatat time out pentru le explica elevilor săi schema care să le aducă victoria. Din fericire Stroescu şi Căpuşan au conlucrat perfect în cele patru secunde rămase din joc, iar ultimul a înscris coşul victoriei, scor 82-83.

Energia a obţinut astfel primul succes din actualul campionat reuşind să se revanşeze pentru punctul pierdut pe teren propriu în urmă cu o săptămână, când a cedat în faţa celor de la CS Otopeni.

www.sportingorj.ro

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • corsicanu spune:

    UNDE SUNT ACUM FANELE BASCHETULUI? CU „HAI ENERGIA”…S A ADEVERIT PANA LA URMA CA IL SPALAU LA PROPRIU SI FIGURAT PE EVANS…SI CEILALTI CARCOTASI…S A ADEVERIT SI FAPTU CA EXISTA BASCHET FRUMOS SI FARA EVANS SI RAUT…MA BUCUR CA MAJORITATEA AU INTELES ASTA SI VIN LA MECIURI SI INCURAJEAZA ECHIPA…SI APRECIAZA SPORTUL SI SPECTACOLUL INDIFERENT CINE ANTRENEAZA SAU PATRONEAZA…SI PT ADMINISTRATORU ACESTUI SITE…SA PUNE SI EL MAI MULTE ARTICOLE DE BASCHET..CU ORELE DE DESFASURARE ALE PARTIDELOR…INFORMATII DESPRE ECHIPE INTERVIURI CU JUCATORII NOSTRII,LA HANDBAL EXISTA SI PE BUNA DREPTATE ACESTE LUCRURI NU PUTEM CONDAMNA,DAR E PACAT SA FIE ACEST SITE PLIN DE STIRI CU FOTBAL DE LA DIV TZ…..

  • tamara spune:

    asteapta si ai sa vezi- sezonul trecut am cistigat la sibiu in debutul campionatului dar au venit apoi la tg-jiu mobitelco, medias,ploiesti care au cistigat
    sezonul asta va veni si steaua ,tg-mures
    consider victoria cu csm o intimplare fericita pentru noi, dar va fi foarte greu sa realizam rezultatele anterioare cu aceasta echipa

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.