RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Vasile Stângă: „La nivel de cluburi nu suntem de grupa mare, suntem la grupa mică”

/ 3 octombrie 2010

Eşecul Energiei din Cupa EHF este greu de explicat de antrenorul Vasile Stângă, tehnicianul gorjenilor fiind nemulţumit de felul în care jucătorii săi abordează meciurile în ultima vreme.

Stângă a declarat că l-a surprins neplăcut faptul că, deşi le-a explicat jucătorilor săi care sunt punctele forte ale adversarului, aceştia nu au acţionat aşa cum le-a cerut: „Le-am spus jucătorilor că Porto are un contraatac şi faza a doua extraordinare şi jumătate din golurile primei reprize aşa le-am luat. Fac exerciţii ca şi Pavlov cu ei când pierd mingea să vină în apărare şi uite că ne dau goluri pe faza a doua şi contraatac. Handbalul se joacă cu mintea să fi concentrat în teren 100 %”, a declarat antrenorul Energiei la finalul meciului cu FC Porto. Stângă a mai declarat şi faptul că handbalul românesc este mult în urma celui jucat la nivel european de echipele de club: „La nivel de cluburi nu suntem de grupa mare, suntem la grupa mică. Porto ne-a demonstrat că formează o echipă experimentată, cu jucători foarte buni de la stânga la dreapta, jucători care ştiu handbal. Sunt jucători adevăraţi, dacă aş avea şi eu 3-4 jucători ca ei ar fi altă situaţie, dar uite că ne blocăm şi e foarte greu să deblochezi mintea unora”.

În ciuda faptului că echipa gorjeană a pierdut la Târgu Jiu la trei goluri şi jocul prestat a fost unul modest, Vasile Stângă speră să repete miracolul realizat la cârma echipei naţionale şi să obţină o victorie la Porto care să asigure chiar calificarea Energiei în turul III al Cupei EHF: „Sunt trei goluri, dar poate are şi Obradovic dreptate. Aşa suntem noi românii jucăm descătuşaţi într-o situaţie de genul acesta când nu ai ce să pierzi. Mergem să jucăm la Porto, cu Dumnezeu înainte! Nu avem nimic de pierdut. Trebuie să jucăm curajos”, a concluzionat tehnicianul Energiei.

www.sportingorj.ro

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • dan spune:

    Ce tot spui acolo, nea Vasile? Cum adica : „Sunt jucători adevăraţi, dacă aş avea şi eu 3-4 jucători ca ei ar fi altă situaţie” ? Dar Iacob, Novac… si jucătorii străini pe care i-ai vrut neapărat in echipă şi pe care ai dat atâtia bani ce sunt? POPICE? Probabil si băieţii noştri ar juca altfel daca ar avea un antrenor ca cel de la FC Porto. Îţi mai baţi joc mult de gorjeni dând vina ba pe arbitri , ba pe jucători?

    • eu spune:

      e vorba de mentalitate si de seriozitate, nu antrenorul joaca in teren….jucatorii nostri fac un meci bun si 3*4 proaste, la orice sport e aceeasi poveste

    • adevarati spune:

      JUCATORI ADEVARATI….Unul STAR TV si celalalt TEPAR…Cand terminati banii o sa fuga care incotro

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.