RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Eşec pentru Energia în faţa celor de la CS Otopeni

/ 3 octombrie 2010

Debutul lui Slobodan Nikolic în Divizia A de baschet masculin cu Energia Rovinari a fost unul nefast pentru antrenorul sârb, echipa gorjeană părăsind terenul învinsă în faţa propriilor suporteri, CS Otopeni câştigând la Târgu Jiu cu 78-75 (20-22, 11-13, 26-16, 18-27).

Energia a început timid meciul şi oaspeţii au câştigat primul sfert după ce au făcut spectacol marcând de patru ori dincolo de linia de trei puncte, Le Var Seals fiind o adevărată bestia nera pentru echipa gorjeană. Sfertul secund a fost unul la fel de echilibrat, însă cu perioade distincte în care echipele şi-au împărţit dominarea şi punctele pe tabelă, Energia reuşind să marcheze abia după scurgerea a aproape cinci minute de joc. După revenirea de la cabine CS Otopeni s-a desprins la şapte puncte, iar Energia a început cursa de urmărire cu Darby în prim plan. Americanul a marcat cinci puncte consecutive şi, după ce Energia condusese doar cu 2-0, echipa gorjeană prelua din nou conducerea cu scorul de 45-44. Vlaicu a marcat şi el de două ori, dar Energia era pe val şi cu un parţial de 12-0 a ajuns să conducă cu 57-48, însă Popovic cu o aruncare de trei puncte avea să stabilească scorul la finele primelor trei sferturi, tabela indicând 57-51 pentru gorjeni.

Ultimele zece minute ale meciului au început perfect pentru Energia care prin Căpuşan a dus scorul la 59-51, dar a venit momentul în care arbitrul Laurenţiu Grigoraş, acelaşi care a condus părtinitor şi meciul Energiei cu Asesoft de pe teren propriu în Cupa Romîniei, şi-a dat din nou în petec. Acesta a acordat un fault tehnic pentru vociferările lui Silviu Lupusavei, iar de aici meciul s-a rupt. A fost rândul oaspeţilor la un parţial important, 10-0 pentru CS Otopeni, şi Energia se vedea din nou condusă după ce cu doar câteva minute mai devreme avea meciul în mână. Troupe a dovedit că trece printr-o perioadă mai puţin fastă, americanul pierzând câteva posesii importante pentru echipa sa, el reuşind totuşi să egaleze scorul cu 30 de secunde înaintea finalului, tabela indicând 72-72. Ultimul atac important al meciului a fost finalizat de Le Var Seals cu o reuşită de trei puncte atunci când mai erau doar 12 secunde de jucat şi scorul devenea 72-75. Finalul a fost unul al aruncărilor libere, fiecare formaţie sperând că adversarul va rata mai mult. Din nefericire nimic nu s-a mai putut schimba, iar Energia a părăsit terenul de joc învinsă.

Energia Rovinari – CS Otopeni 75-78 (20-22, 11-13, 26-16, 18-27)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Troupe (7), Lupusavei (5), Gliga, Darby (26), Constantin, Căpuşan (16), Alionescu (4), Mocanu, Bigus (2), Stroescu (4), Nikolic (10), Kalanj (1). Antrenor: Slobodan Nikolic.

CS Otopeni: Medvedj, Popovic (24), Tănase, Le Var Seals (28), Minea (4), Scott (15), E. Ilie, Vlaicu (7), Jiscanu, Belanovic, M. Zamfirescu, T. Zamfirescu. Antrenor: Eugen Ilie.

Arbitri: Laurenţiu Grigoraş, Ciprian Stoica, Cosmin Prisacă.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.