RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Duelul Pandurii – Craiova, reeditat în optimile Cupei României

/ 29 septembrie 2010

Pandurii şi Universitatea Craiova se vor întâlni pentru a doua oară în decurs de o lună, sorţii hărăzind o nouă întâlnire între cele două echipe în Cupa României Timişoreana, partida urmând a avea loc la Târgu Jiu.

Prezent la tragerea la sorţi de la Bucureşti, preşedintele executiv al Pandurilor a precizat că se bucură de faptul că vom avea un nou meci cu tribunele pline la Târgu Jiu: „Nu pot să zic dacă m-a bucurat sau nu această tragere la sorţi. Craiova este o echipă cu tradiţie, numele ei spune multe. Însă, puteam foarte bine să cădem cu cineva mai bun decât Universitatea aşa că din punctul ăsta de vedere e bine. Pe de altă parte ne bucurăm că stadionul va fi plin la meciul din Cupă, pentru că este vorba de un alt derby al Olteniei”, a declarat Eugen Pârvulescu. Acesta a mai spus că, deşi gorjenii au un ascendent moral în faţa Craiovei după victoria recent obţinută în campionat, meciul de cupă va fi cu totul altul: “Evident că acest joc se va desfăşura pe alte coordonate decât ce a fost în campionat. Pentru cei de la Craiova este normal să-şi dorească revanşa, dar să nu uităm că noi avem avantaj moral şi că jucăm acasă. I-am mai bătut şi în campionat, sperăm la o nouă victorie şi în Cupă. Bine, orice joc de cupă este deschis oricărui rezultat. Îmi pare totuşi rău că nu ne întâlnim într-o finală de Cupă cu cei de la Universitatea Craiova pentru că vă daţi seama ce ar fi însemnat, aşa una dintre echipele fanion ale Olteniei va trebui să rămână acasă. Sperăm să fim noi cei care vom merge mai departe”, a mai spus Pârvulescu.

Preşedintele executiv al Pandurilor a declarat că decizia asupra echipei cu care se va juca în cupă împotriva Craiovei îi va aparţine antrenorului, însă chiar dacă vor fi folosiţi şi jucători care au evoluat mai puţin până acum, aşa cum s-a întâmplat în 16-imi, Pandurii nu se gândesc la un parcurs cât mai lung în competiţie, de ce nu chiar la câştigarea trofeului, unul ţintit şi de Universitatea Craiova: “Cupa este o competiţie care trebuie respectată pentru că aici se poate întâmpla orice, aşa că şi noi trebuie să credem în şansa noastră şi ţintim cât mai sus”, a completat Pârvulescu.

În două din ultimele trei ediţii ale Cupei României Timişoreana, Pandurii şi Universitatea Craiova s-au întâlnit, de fiecare dată gorjenii reuşind să meargă în turul următor. În sezonul 2007-2008 Pandurii au învins după prelungiri pe Universitatea cu 1-0 îm 16-imi, iar în 2008-2009 tot gorjenii au câştigat, însă au făcut-o cu scorul de 4-1, în optimile de finală ale competiţiei.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.