RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Doar pentru palmares

/ 27 septembrie 2010

Baschetbaliştii Energiei au obţinut o victorie a cărei importanţă este doar una de palmares atâta vreme cât, în ciuda înfrângerii de la Târgu Jiu, scor 67-65, Asesoft Ploieşti este echipa care merge mai departe în Cupa României după ce în tur au câştigat cu 95-83.

Slobodan Nikolic a avut un prim sfert de coşmar, greşelile jucătorilor săi au fost completate de o suită de decizii ale arbitrilor care au făcut ca toată lumea să înţeleagă faptul că numele echipei calificate nu constituie o necunoscută. Încercarea Energiei de a pune stăpânire pe joc, la scorul de 14-13, a fost tăiată din faşă de arbitrii întâlnirii, echipa gorjeană fiind sancţionată după un slam-dunk al lui Căpuşan cu fault antisportiv pentru comentariile venite de pe bancă. După ce Szijarto a marcat de la linia de fault, acelaşi jucător a comis paşi sub panoul Energiei fără a fi sancţionat, iar Mack a dus imediat scorul la 14-17. Energia nu a făcut faţă unui astfel de joc şi a pierdut sfertul cu 17-22.

Sfertul secund a fost unul extrem de strâns, atât ca joc cât şi ca rezultat pe tabelă. Apărările au fost foarte active în vreme ce aruncările jucătorilor ambelor echipe n-au fost deloc precise, aşa că s-a înscris foarte puţin. Cu doar câteva secunde înaintea pauzei, scorul în sfertul doi era de 9-9, însă Tudor a înscris de la distanţă şi scorul pauzei a fost 26-34, unul care închidea lupta pentru calificare şi lăsa puţine speranţe chiar şi pentru o victorie a Energiei.

De la cabine a ieşit o echipă a Energiei mult mai motivată, Căpuşan şi Troupe au arătat că sunt liderii acestei echipe, au marcat în momentele cheie, iar Bigus, destul de şters în atac, a recuperat mult sub propriul panou. Troupe a reuşit un coş de la mare distanţă în chiar ultima secundă a sfertului trei şi Energia a intrat în ultimele 10 minute de joc cu un avantaj de un punct după un sfert extraordinar, câştigat cu scorul de 21-12. Campionii de la Asesoft a început în forţă ultimul sfert şi au trecut în avantaj, ploieştenii conducând mai mereu pe parcursul ultimei părţi a partidei la patru sau chiar cinci puncte diferenţă, însă Căpuşan s-a încăpăţânat să ţină Energia în joc marcând 11 puncte. Finalul i-a aparţinut însă lui Troupe, care a marcat ultimele patru puncte ale întâlnirii întorcând scorul de la 60-65 la 67-65. Ilic a avut ultima aruncare a meciului, mingea a trecut prin inel, dar arbitrii au considerat că sârbul a aruncat mingea după expirarea timpului regulamentar, iar coşul n-a fost validat.

Energia câştigă astfel pentru prima dată într-un meci oficial în faţa celor de la Asesoft, dar ploieştenii continuă parcursul în Cupa României cu o dublă întâlnire destul de facilă, adversari fiindu-le cei de la BC Argeş Piteşti.

Antrenorul Slobodan Nikolic nu s-a putut folosi la acest meci de Louis Darby, care a ispăşit ultima etapă de suspendare după meciul cu Gladiator din sezonul trecut, şi nici pe Viorel Mocanu, în continuare accidentat. De asemenea, din cauza regulamentului din Cupa României, care permite ca pe foaia de joc să fie înscrişi doar patru jucători străini, Slobodan Nikolic l-a ţinut în afara lotului şi pe sârbul Aleksander Kalanj, care a jucat însă în meciul tur. În locul său a fost folosit un alt jucător sârb, Milan Olujic. Acesta a evoluat doar 16 minute fiind eliminat pentru 5 greşeli personale în prima parte a sfertului trei, însă a înscris 10 puncte, a pus două capace şi a făcut 6 recuperări.

Primul meci din campionat pentru antrenorul Slobodan Nikolic este programat pentru duminică, 3 octombrie, cu începere de la ora 18:00, Energia urmând a primi vizita celor de la CS Otopeni în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

Energia Rovinari – Asesoft Ploieşti 67-65 (17-22, 9-12, 21-12, 20-19)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 750

Energia: Căpuşan (23), Troupe (16), Olujic (10), Stefan Nikolic (6), Bigus (5), Lupusavei (2), Stroescu (2), Gliga (3), Alionescu, Constantin, Păun. Antrenor: Slobodan Nikolic.

Asesoft: Mack (19), Burlacu (14), Ilic (11), Qaraan (7), Tudor (6), Szijarto (5), Bajic (3), Dogaru, Guţoaia, Negoiţescu, Stamate, Dumitrescu. Antrenor: Vladimir Arnautivic.

Arbitri: Laurenţiu Grigoraş, Gabriel Dima, Bogdan Podar.

www.sportingorj.ro

Comentează!

7 Comentarii până acum

  • corsicanu spune:

    Felicitari echipei si antrenorului..pt daruire desi nu au prins o zi prea fasta…conducatorul este f talentat dar nu i au intrat ieri aruncarile…capusan f bun pacat ca nu se daruieste mai mult..ati vazut ca atunci cand era ambitionat era de neoprit…poate trebuia jucat mai mult ulujic acesta..este si el talentat..bigus e prea batran si nu poti juca tot meciul cu el…arbitrii au ciupit de la inceput incat sa fie siguri ca asesoft nu va avea probleme..pe total echipa promite..antrenorul este bun..publicu fantastic..

  • robert spune:

    Aceasta nu a fost un meci usor..dar puteam sa batem la un avantaj de 13 puncte dar lupusavei a fost tinut foarte bn si daca nu era aceasta brigada de arbitri ca re au inceput sa ne fure inca din primul sfert….dar cred ca in campionat o sa ii batem la o diferenta mai mare deoarece va juca si louis darby si viorel mocanu.

  • vlad spune:

    bravo baieti.. ati luptat pana la final .. pacat de maniera nesimtita de arbitraj..

  • PPK spune:

    Bv baieti ati jucat bine…sa vazut lipsa unui pivot de valoare sub panou advers Bigus e bun dar numai pe recuperari defensive..cu acest meci le-ati dat peste la nas la multi care va vedeau victime sigure.Pt ce de la impactingorj nu a picat deloc bine aceasta victorie desi este una de palmares…pana inainte meciului de la Ploiesti cei de la impactingorj au dus o lupta inpotriva echipei si a presedintelui cu articole de o pagina si ceva acum dupa aceste 2 meciuri ariticolele sunt strict despre statistica meciului si nimic mai mult maxim 10 randuri.Bafta incontinurae si sper sa avem rezultate bune sa nu dam satisfactie la lumea care va vrea rau si sper prima sa debutam cu victorie in campionat duminica cu Otopeni.Cum zicea cineva…Victoriile aduc victori!!

  • gil spune:

    Stefan Nikolik este bataios,bravo lui!Sper ca noua echipa sa-si intre in mana cat mai repede.BAFTA!!!!!!

  • from Tg,Jiu spune:

    meciul de duminica, 3 oct, de la ce ora va fi, se stie exact ora?

  • Ora 18:00 este ora anuntata de conducerea clubului Energia.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.