RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Meci cu scântei câştigat de Energia în faţa celor de la Dinamo Braşov

/ 25 septembrie 2010

Energia a avut parte de un meci neaşteptat de greu în faţa celor de la Dinamo Braşov, însă a reuşit să învingă cu 34-31 (17-16) după un meci aprig disputat, deseori dincolo de limitele sportivităţii.

Cea mai mare vină a degenerării meciului într-o luptă propriu-zisă, cu pumni, lovituri sub centură şi prea puţine eliminări, aparţine cuplului de arbitri, care au permis jocul agresiv al oaspeţilor dublat şi de mult prea multe gesturi instigatoare ale jucătorilor echipei braşovene. Faptul că Energia a învins destul de greu, în ciuda evidentului plus de valoare avut la nivelul lotului, se datorează însă jucătorilor echipei gorjene, aceştia intrând în capcana jocului impus de oaspeţi fără însă a fi la acelaşi nivel de agresivitate.

Prima repriză a fost una doar în aparenţă mai liniştită, oaspeţii fiind însă cei care au dictat ritmul meciului, ei fiind la conducere şi pe tabelă până în minutul 20, moment în care elevii lui Vasile Stângă au arătat că sunt lideri în Liga Naţională şi s-au distanţat la trei goluri, scor 16-13 în minutul 28. Ultimele două minute ale primei reprize au fost jucate în inferioritate de gorjeni după eliminarea de două minute a lui Păiuş, iar acest lucru a avut repercursiuni pe tabelă, Dinamo reuşind să meargă la cabine cu doar un gol în spatele Energiei, scor 17-16.

La reluare Dinamo Braşov a reuşit să mai ia o dată conducerea pe tabelă, scor 18-19 în minutul 35, dar Stângă şi-a cravaşat elevii şi în doar opt minute Energia a marcat de şapte ori primind un singur gol.

Văzând că au pierdut contactul cu adversarul pe tabela de marcaj, oaspeţii au căutat contactele fizice, meciul degenerând serios în minutul 46, atunci când la unul din desele clinciuri s-a ajuns la o încăierare generală căreia victimă i-a căzut secundul Mircea Bedivan, acesta primind o lovitură sub centură din partea lui Ionel Ene, unul dintre secunzii dinamovişti. Arbitrii au fost total depăşiţi de evenimente, n-au ştiut ce măsuri să ia şi după câteva minute de parlamentări şi negocieri i-au trimis la cabine pe Savenco şi Bogdan Voica în vreme ce pentru Ionel Ene nu s-a dictat decât o eliminare de două minute. După ce şi Novanc a fost eliminat pentru două minute, pe teren s-a jucat patru la patru.

Dinamoviştii au reacţionat mai bine la presiunea pe care au pus-o prin violenţă şi în minutul 51 mai aveau de recuperat un singur scor, tabela indicând un avantaj minim pentru Energia, scor 29-28. Apolzan şi Florea au dus echipa gorjeană din nou la trei goluri de adversar, moment în care Dinamo a plusat din nou la capitolul violenţă, Purcărea aruncându-l pur şi simplu pe Sandu Iacob peste băncile de rezerve, ambii jucători primind eliminări de câte ddouă minute, aşa cum s-a întâmplat ceva mai târziu şi cu Capotă şi Boşneac, arbitrii sesizând abia pe final felul în care oaspeţii îşi făcuseră calculele de a obţine un rezultat favorabil.

Energia Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Braşov 34-31 (17-16)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 700

Energia: Dragomir (14 intervenţii), Ciobanu (3 intervenţii), Apolzan (1), Vukas, Truică, Humberto (2), Novanc (7), Enache, Criciotoiu, Kukrika (3), Florea (12), Stojchevski (2), S. Iacob (3), Giotoiu, Savenco (4). Antrenori: Vasile Stângă şi Mircea Bedivan.

Dinamo: Drenceanu (10 intervenţii), Botaş (o intervenţie), Balasz, Baican (1), Purcărea (4), Capotă (3), Sânteiu, Cîrstea, Balut, Dragnea (7), Rona, Cojocea (8), B. Voica (2), Scripnic, Boşneac (3), Bota (3). Antrenori: Eliodor Voica, Ionel Ene şi Vasile Curiţeanu.

Arbitri: Alexandru Blas şi Marius Gheorghişor.

www.sportingorj.ro

Comentează!

12 Comentarii până acum

  • CLARA spune:

    Stimate domn ati vazut tot meciul sau vorbiti din auzite??? ati vazut inceputul meciului cand Savenco l-a impins in aruncare pe Dragnea care s-a lovit la cap si a fost nevoit sa stea pe banca pentru ca se simtea rau lucru care nu s-a mai intamplat pana acum – fiind unul din jucatorii de baza noi credem ca a avut tema sa-l loveasca sa nu va rupa in bataie – si arbitrii n-au dictat nimic oare de ce !!!
    L-a conflictul dintre Savenco si Voica din cate s-a vazut la tv Savenco a lovit cu pumnul – ce era sa faca Voica, sa-l sarute generos pe frunte fiind cu 10-12 ani mai mare ca el?
    Domnul Bedivan a tinut cu „ursul” si a primit ce a meritat. Ca oameni cu caracter ce ne consideram ar fi trebuit sa-l mustruluiasca bine pe acest Savenco, cineva trebuie sa-l cizeleze un pic pe moldoveanul asta ca nu se mai poate. Dupa parerea mea Voica a fost „SUBTIL” badaranul acolo a fost MOLDOVEANUL care da cu pumnul in toti cum facea si la STEAUA.
    Cert este ca le-au cam tremurat izmenele celor de la Pandurii si la banii pe care-i iau nu joaca mare lucru fata de DINAMO
    Ce m-a uimit insa cel mai tare a fost atitudinea d-lui Stanga care are niste jucatori cu mari probleme de personalitate pe care nu reuseste sa le rezolve si oricum acestia nu au ce cauta la nationala Romaniei – nu ne fac cinste domnule Stanga ; jucatorii sai se invidiaza unii pe altii si nu joaca in echipa se vede de la distanta.
    In fine, mie mi-a placut meciul si mi-a placut mai mult Dinamo ca era cat pe ce sa-i bata cu „GRADINITA DE COPII”

    • Stimată doamnă sau domnişoară, binenţeles că am văzut meciul şi nu vorbesc din auzite.

      Nu doar că l-am văzut, ci l-am văzut la faţa locului, aşa cum, probabil, nu l-aţi văzut şi dumneavoastră.

      In privinţa lui Savenco nu cred că am spus că nu merita să fie eliminat, însă au fost, aşa cum am mai spus şi în articol, foarte multe provocări ale jucătorilor de la Dinamo, lucruri pe care fie nu le-aţi văzut, fie nu aţi vrut să le vedeţi.

      Dacă sunteţi unul dintre suporterii dinamovişti poate fi de înţeles felul subiectiv în care priviţi lucrurile. Nu este însă de înţeles ce aţi dorit să spuneţi, legat de Mircea Bedivan, cum că ar fi ţinut cu „ursul”. Aţi fi dorit cumva să ţină cu Dinamo şi să facă tot posibilul ca această echipă să bată deşi este pe banca altei echipe?

      Aveţi perfectă dreptate atunci când spsuneţi că, la banii pe care-i primesc, jucătorii echipei gorjene nu joacă mare lucru. Este interesant că aţi văzut şi faptul că există probleme pe care şi noi le sesizăm la nivelul lotului de jucători la Energia, iar acest lucru care dovedeşte că nu sunteţi din afara fenomenului. Ciudat este faptul că spuneţi că v-a plăcut acest meci, unul care pe alocuri a semănat mai mult cu unul al sporturilor de contact. Este şi handbalul unul în care contactele sunt nu doar permise ci fac şi spectacol, dar în niciun caz nu acesta este handbalul pe care ne dorim să-l vedem practicat în România.

      • CLARA spune:

        Tot nu sunt de acord cu ce scrieti – ati vazut cand Savenco l-a lovit pe Dragnea – trebuia eliminat Savenco sau nu daca ati fost in sala? eu am vazut din nou meciul in reluare astazi si e corect ce spun puteti sa-l revedeti si dvs sa vedeti ca eu am dreptate. De ce nu ati scris ca Savenco a inceput si a dat cu pumnul cum corect au scris asta ceilalti in articole???
        Nu sunt de acord cu luptele bineinteles ca de-aia v-am si scris, dar fiti corect si spuneti cine a inceput si DA sunt dinamovista si mi-a placut meciul care a fost disputat”NU SI LUPTELE DIN TEREN”
        Cand am spus ca tinea cu „URSUL” de fapt trebuia sa intelegeti ca domnul Bedivan nu trebuia sa permita sa se intample asa ceva adica un jucator de-al lui sa „loveasca” trebuia sa-l puna la punct pe jucatorul lui in primul rand ca nu e un exemplu de urmat.
        Da, sunt inauntrul fenomenului dar nu agreez violenta pe teren – cand esti bun esti bun si lupti cu arma sportului nu cu pumnul. Echipa gorjeana nu o cunosc decat de la TV – DAR ACUM NU JOACA NIMIC – sunt doar speculanti si atat – SE VEDE CA NU SE INTELEG, NIMIC NU SE LEAGA – au valoare individuala si un antrenor de la NATIONALA – daca ma intelegeti si momentan sunt pe locul 1 insa vor cadea de acolo in curand pentru ca am vazut ce joaca mai nou ODORHEI ca sa nu mai vorbim de HCM. Stiu ca Resita a luat bataie anul trecut dar anul asta veti vedea ALTCEVA.

    • !!! spune:

      Dinamo ca si in orice sport (baschet,fotbal,etc)daca nu reusesc prin propriile puteri recurg mai intai la ajutorul arbitrilor daca nu merge nici asa trec la scandal.Tipic dinamovistilor.Daca suporterii (de sex masculin)poarta numele de CAINI, oare pe unele „doamne” si „domnisoare” care sustin scandalul cum le putem spune.Stimate d-le Cristi nu merita sa explici ceva ce o sala intreaga a vazut!

      • CLARA spune:

        Stimate domn,

        OBRAZNICIA nu a fost niciodata o VIRTUTE! mai mergi pe la scoala de MANIERE, nu se vorbeste asa cu o doamna!

        • !!! spune:

          SCUZELE MELE!!!!!!!!!!!!!Totusi despre ce doamna este vorba?Ramaneti INAUNTRUL FENOMENULUI si sustineti linistita smecherii (scuze:maidanezii)pusi doar pe scandal,in rest…LA REVEDERE!!!!!!!!!!!!!!

          • CLARA spune:

            Scuzele nu se accepta; reciteste acest text: Daca suporterii (de sex masculin)poarta numele de CAINI, oare pe unele “doamne” si “domnisoare” care sustin scandalul cum le putem spune (mai citeste putin din codul bunelor maniere).Cu greseli gramaticale – probabil ca ai vrut sa spui” cum le putem numi…”.In fine te bagi ca musca-n lapte, n-ai habar de handbal si esti si mitocan. S-a cam intamplat ce v-am prezis si inca atat de repede si la ce scor!!!

  • DANI spune:

    Acest comentariu reprezinta realitatea din teren, nu ce ati scris d-voastra domnule Constantinescu:
    ” Minutul 45 aduce si principalul conflict al partidei, Savenco si Voica fiind eliminati dupa o altercatie inceputa de jucatorul gorjean, care l-a lovit cu pumnul in fata pe veteranul dinamovist. Pana la final, gorjenii nu mai pierd initativa si inving cu 3 goluri, scor 34-31, victorie pretioasa in acest debut de campionat.”
    Hai sa fim cinstiti si corecti!

  • laurentiu spune:

    Pot sa-si mute clubul si pe Marte,javrele tot javre ramin.Pina cind jigodiile batrine nu o sa plece din acel club de trista amintire,nu o sa renunte la vechile metehne.
    Cu toate astea,echipa noastra e departe de asteptarile pe care le aveam de la ei.Linia de 9 metri e ca si moarta(de batrinete?)iar apararea…..nici macar la jumatate fata de anul trecut.
    In plus,brigada de arbitrii a fost cea mai proasta pe care am vazut-o vreodata.

  • vali spune:

    Da…sunt si eu de acord ca echipa are o evolutie slaba. Jocul nu are deloc continuitate. Pe centru e o nebuloasa totala: da-mi-o mie, ia-o tie Ce are Humberto?Pe langa faptul ca a gresit de nenumarate ori, parca a inceput sa joace individual. Doar alearga si da la poarta. Nu cred ca asta-i treaba unui coordonator de joc. Bun, a prins zi proasta, dar ce nu-l schimbati? Aveti atatia jucatori pe care-i folositi putin sau chiar deloc. Criciotoiu si Truica n-au intrat deloc, Paius si Giotoiu au facut 2-3 lungimi de teren.Nu zic ca daca ii bagati pe acestia jocul merge struna, dar daca ceilalti nu se leaga , de ce nu incercati si cu ei? !Mazilu si Popescu se descurca de minune la Minaur, aici ii tineati in tribuna.
    Ati preferat sa faceti improvizatii, eu zic ca ati riscat cam mult. In prima repriza mingea nu a ajuns mai deloc pe extrema la Apolzan. De ce nu faceti scheme? Sau nu faceti asa ceva la antrenament? Din noile achizitii doar Sandu Iacob imi place , in rest joaca doar la nimereala. Cred ca ati avut mare noroc c-ati castigat in felul in care ati jucat dar nu stiu cat mai merge pe noroc. Deja nu mai inghitim scuzele si acuzele. Va fura arbitrii dar hai sa fim seriosi…Suntem noi de la tara dar stim ceva handbal…Nu suntem orbi…Eu zic ca nu e numai vina jucatorilor, jucatori sunt dar nu stiti sa-i folositi.

  • eu spune:

    de fapt totul a pornit de la individul care-si spune antrenor secund la dinamo, la pauza a incercat sa-l loveasca pe secundul nostru, lucru care i-a reusit in altercatia generala…arbitrii nu au intervenit cand trebuie, trebuiau cel putin 2 eliminari ale dinamovistilor pentru incitarea publicului, plus ca eliminarea lui sandu iacob dupa ce l-a aruncat purcarea peste banca dinamovista a fost total aiurea, total depasiti de situatie…,principalul vinovat si incitator ramane persoana obeza de pe banca dinamovista

  • EnergiAAA spune:

    @vali…iti SPUN eu ce s-a intamplat !! Truica , criciotoiu , si giotoiu si paius…au jucat mai putin sau chiar deloc..pentru ca antrenoru a crezut ca are un meci mai facil…si sa ii odihneasca pentru miercuri la cluj !!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.