RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Vasile Stângă: “Handbalul nu este ca fotbalul în Portugalia”

/ 6 septembrie 2010

Vasile Stângă analizează şansele de calificare ale Energiei în turul trei al Cupei EHF şi spune că ele sunt împărţite în mod egal cu adversara gorjenilor, formaţia lusitană FC Porto/Vitalis.

Tehnicianul echipei gorjene a fost surprins de faptul că Metalurg Skopje a avut o evoluţie palidă în turneul de la Porto, în momentul tragerii la sorţi considrând această formaţie drept una dintre favoritele la calificarea în grupele Ligii Campionilor. Despre echipa împotriva căreia Energia va juca în Cupa EHF, Stângă spune că este o echipă redutabilă în Portugalia, dar nu de neînvins, aşa că şansele de calificare sunt împărţite în mod egal: “Portughezii sunt un adversar puternic, incomod. Vom avea mult de lucru cu ei. Au un handbal modern, iar Porto este campioana Portugaliei aşa că ne va fi greu. Handbalul nu este ca fotbalul în Portugalia. La nivel de echipe de club au pe Porto, Sporting şi Braga. Au 2-3 echipe puternice şi restul mai modeste. Când am jucat cu Horta în Challenge Cup era o echipă foarte puternică cu jucători valoroşi. Vă daţi seama campioana cum este. Şansele de calificare sunt de 50-50 %”, a declarat antrenorul Energiei.

În vreme ce încă de pe acum antrenorul Vasile Stângă îşi face calcule în legătură cu deplasarea până la Porto, una destul de lungă şi obositoare, despre meciurile cu lusitanii tehnicianul spune că mai este timp pentru analizarea adversarului şi pregătirea partidelor, însă de un lucru este sigur încă de pe acum, dubla manşă va fi una extrem de echilibrată: “Avem timp să-i studiem o lună de zile, să vedem meciurile lor. Meciul tur este la Târgu Jiu şi trebuie să-l câştigăm neapărat. Contează enorm de mult cum jucăm acasă. Fiecare gol într-o dublă manşă contează enorm, mai ales cele din deplasare. La egalitate cine are mai multe goluri marcate în deplasare se califică”, a mai declarat Vasile Stângă.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.