RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Cupa Energia, arbitrată după noile reguli din handbal

/ 20 august 2010

Antrenorul Energiei se teme de noile reguli din arbitraj, Vasile Stângă considerând că aceste vor naşte foarte multe controverse şi contestări ale deciziilor luate de arbitri.

După ce a fost arbitrat în Serbia după noul regulament, Vasile Stângă a cerut ca la Cupa Energia să se arbitreze în baza acestor reguli noi: „Trebuie să ne obişnuim cu acest regulament nou. Vom fi la mâna arbitrilor, unii răi voitori te pot termina după noile reglementăi. La acest turneu punem în parctică noile reguli. Mai mult decât atât, voi încerca să stau mai mult de vorbă cu jucătorii pentru a-i face să se adapteze la acest regulament şi chiar mă gândesc să cer unor arbitri să le explice jucătorilor cum stau lucrurile cu noile reguli”, a declarat tehnicianul Energiei.

Vasile Stângă spune că acest regulament afectează în special jocul pivoţilor, unul pe care Energia se va baza foarte mult în noul sezon după ce i-a transferat pe Novanc şi Savenco: „La ultimul joc din Serbia am avut 10 faulturi în atac la pivot. Nu va mai fi bătaie pe semicrec, când ridică cotul să se împingă e fault, dacă pune piciorul în faţă să meragă la blocaj e tot fault. Dacă apărătorul îl trage pe pivot e fault în atac şi două minute. Sunt multe faze care pot fi interpretate, poţi lua mingea din mâna adversarului, poţi să sari la blocaj cu picioarele şi să atingi semicercul. Noile reguli s-au luat pentru a se evita accidentările pivotului. Ne-am lovit de noile reguli. Îţi ieşi din pepeni, şi trebuie să înţelegem că o să jucăm şi contra arbitrului. Aveam o schemă pe care trebuie să o scoatem din computer pentru că acum e considerată fault în atac”, a explicat antrenorul gorjenilor o parte din noile prevederi regulamentare. Stângă ştie şi cine va avea de câştigat după modificarea regulamentului: „Câştigă cine are echipă de băieţi deştepţi. Este un atu în plus. Nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm noilor reguli. Cred că după accidentul polonezului când i-a fost scos ochiul a cântărit mult în schimbarea regulamentului. Pe pivot e bătăile mare. Sunt unii pivoţi mitocani care lovesc cu cotul în cap şi de aceea cred că s-a luat decizia cu noile reguli”, a completat tehnicianul.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.