RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Podaru vrea Jiul Rovinari în primele cinci

/ 13 iulie 2010

Sezonul 2009-2010, cel de-al doilea disputat de Jiul Rovinari în Liga a III-a, a fost încheiat de trupa lui Cătălin Trofin pe un loc meritoriu, însă poziţia a şaptea nu l-ar mai mulţumi pe Constantin Podaru, preşedintele rovinărenilor, în viitorul campionat.

Cotată de mulţi cu puţine şanse de a se salva de la retrogradare, Jiul Rovinari a dat multe calcule peste cap şi a terminat sezonul trecut pe un onorant loc 7, performanţă care ar fi putut fi una superioară dacă nu ar fi fost nevoită să joace mai bine de un tur de campionat jocurile de pe teren propriu la Moi, acolo unde jocul i-a fost afectat de calitatea terenului.

După câteva etape din retur, echipa s-a mutat din nou acasă, la Rovinari, pe stadionul „Tineretului”, o arenă nouă construită de primărie şi care beneficiază de cea mai bună suprafaţă de joc din întreg judeţul.

Ambiţii mari

Vacanţa de vară n-a fost deloc una lungă, Jiul Rovinari reluându-şi pregătirea pentru sezonul cu numărul trei în Liga a III-a, unul în care preşedintele Constantin Podaru are planuri mari deşi recunoaşte că problemele financiare îl vor face şi mai cumpătat în cheltuirea banilor: „Avem o echipă destul de închegată, competitivă. Am demonstrat asta în sezonul trecut, când în afara celor de la Pandurii II, care au beneficiat de alte condiţii şi un buget incomparabil cu al nostru, am fost echipa gorjeană cu cea mai bună clasare în Liga a III-a. Acum ne dorim mai mult, vrem să terminăm undeva în locurile 1-5. Ne vom orienta şi la un sistem de premiere în funcţie de performanţă, cu salarii mai mici şi prime în funcţie de atingerea obiectivului”, a declarat oficialul rovinărean.

Cantonament la Govora

Jiul Rovinari va pleca de luni pentru zece zile într-un cantonament la Govora, acolo unde Podaru spune că echipa va beneficia de condiţii bune la un preţ acceptabil. Până la plecarea la Govora, antrenorul Cătălin Trofin va încerca să-şi contureze lotul, în această vară fiind destul de multe mişcări de trupe, atât la capitolul plecări, cât şi la sosiri.

Faţă de sezonul trecut, Jiul Rovinari va începe noul campionat fără Minciună, care a plecat la Pandurii II, Arcanu, Ularu şi cei doi fraţi Milenovic. La capitolul noi achiziţii, Jiul Rovinari se laudă cu Gioagă şi Meliţă, ambii de la Ralbex Turcineşti, echipă de la care ar mai putea veni şi fostul jucător al Pandurilor, fundaşul Amzucu, de la Pandurii se negociază în aceste zile acordul pentru jucătorii Stoian, Daviţoiu şi Vulpe. Un alt jucător dorit de Jiul Rovinari este şi Alin Burcea, de la Liberty Salonta. Din judeţ, Jiul Rovinari a ales doi jucători ce vor avea şansa de a promova la Liga a III-a, este vorba de Berescu, de la Avântul Baia de Fier, şi Arjocu, de la Pandurii Padeş. După ce a jucat în retur pentru Jiul Rovinari, Alexandru Fotescu se pregăteşte în continuare cu echipa lui Cătălin Trofin, însă negociază trecerea la o echipă de liga a II-a, Minerul Lupeni dorind să-l transfere, însă în cazul în care discuţiile nu se vor finaliza, atacantul doreşte să rămână la Rovinari, acolo unde s-a simţit foarte bine.

Amical cu Minerul Mătăsari

Antrenorul Jiului Rovinari spune că are, în linii mari, lotul format, în această săptămână putând apărea doar foarte puţine schimbări: „M-am decis asupra lotului în proporţie de 90%, iar după amicalul cu Minerul Mătăsari vom ştii pe cine ne vom baza în noul campionat. Îi voi folosi la acest meci şi pe cei care încă nu m-au convins pentru a vedea dacă m-am înşelat sau nu în privinţa lor şi pentru a le mai da o şansă. Ar mai putea ajunge la noi şi Lăcătuşu, de la Minerul Mătăsari, dar asta doar dacă Fotescu va pleca de la noi”, a declarat Trofin, care spune că se va baza pe un lot de 21 de jucători, între care este şi el inclus, peste acest număr de jucători putând fi adus însă încă un portar, acesta fiind un post deficitar după cum declară şi Constantin Podaru: „Îi am portari pe Burebista şi Decebal”, a declarat preşedintele rovinărenilor referindu-se la Voinea şi Căprărescu, doi portari trecuţi bine de vârsta primei tinereţi fotbalistice.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.